Brudgummens gröt
Lördag den 24 april
Imorse blev det en Ockelbogröt, allt prat om Kronprinsessbröllopet så passar det väl bra att äta en gröt ifrån brudgummens hemtrakt Ockelbo.
Jätte lätt att göra och lite mer smak än min bovekross gröt som jag oftast äter.
Ockelbogröt
1 dl fiberhavregryn
2½ dl vatten
2 msk linfrön
½ dl russin (jag tar bort russinen)
1-2 st fikon, klippta i mindre bitar
½ tsk salt
Koka gröten sakta i 5-7 min. Om man vill kan man lägga allt utom havregrynen i blöt kvällen innan, perfekt om du har ont om tid på morgonen.
Använd gärna tillbehör som sylt tex lingon alt banan, honung.
Imorse blev det en Ockelbogröt, allt prat om Kronprinsessbröllopet så passar det väl bra att äta en gröt ifrån brudgummens hemtrakt Ockelbo.
Jätte lätt att göra och lite mer smak än min bovekross gröt som jag oftast äter.
Ockelbogröt
1 dl fiberhavregryn
2½ dl vatten
2 msk linfrön
½ dl russin (jag tar bort russinen)
1-2 st fikon, klippta i mindre bitar
½ tsk salt
Koka gröten sakta i 5-7 min. Om man vill kan man lägga allt utom havregrynen i blöt kvällen innan, perfekt om du har ont om tid på morgonen.
Använd gärna tillbehör som sylt tex lingon alt banan, honung.
Kommentarer
Trackback