Ungsomelett

Tisdag den 13 april

På Terese blogg http://sparkibaken.se/ hittade jag igår ett recept på ungsomelett som såg riktigt smarrigt ut.
Testade receptet ikväll och var nöjd med resultatet, gjorde en sallad med avokado, paprika, gurka och sallad till.

Perfekt kvällsmat när man inte har all tid i världen samt hungrig efterr träningen.

Ugnsomelett
3-4 portioner

6 ägg
4 dl mjölk
2-3 msk olivolja
ca 10 cocktailtomater/körsbärstomater
1/2 hackad rödlök
1 paket färsk babyspenat
ca 100 g fetaost
salt, peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en ugnsform med olivolja. Halvera tomaterna och lägg dem i formen med den runda sidan ner tillsammans med lökhacket. Ställ in i ugnen ca 10 min.
3.Vispa ihop ägg och mjölk, salta försiktigt och peppra.
4.Ta ut ugnsformen och sprid ut spenaten över tomaterna och löken. Smula över fetaosten och häll sist på äggblandningen.
5.Grädda cirka 20-30 minuter tills omeletten får lite färg och är färdig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0