Bröd bak
Söndag den 15 aug
Tidig morgon med en runda golf perfekt att vara klar strax efter 11 och sen ha hela dagen framför sig.
Frysen gapade tomt på bröd så idag fick det bli bakning av två olika sorters bröd, ett med torkade aprikoser och mandel och ett vanligt grovt. Två limpor som jag gillar skarpt och alltid har i frysen.
Visst är det gott med semestern "köpe" bröd men hembakat är det bästa utan massa onödiga tillsatser.
Här kommer recepten som jag även lagt upp förut
Emmas limpa
1 limpa
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solroskärnor
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl nötter
1 dl frukt
1. Blanda fil och sirap och sedan de torra ingredienserna, sis nötter och frukt.
2. Häll den rätt så lösa degen i en smord form
3. Strö lite mannagryn över brödet
4. Grädda i 80-90 min i 175 grader
Carolines bröd
1 limpa
5 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
2 dl mörk sirap
1. Blanda ihop allt det torra, tillsätt det blöta.
2. Häll upp i två avlånga formar
3. Grädda i 100 minuter i 175 grader.
Passar bäst att baka dagen innan, då hinner de "sätta" sig lite!
Kommentarer
Trackback