Vridnabagutter
Söndag den 8 aug
Bakade vridnabagutter till fredagens fest, föredrar att göra dem på surdeg men hade inte möjlighet till det projektet nere i stugan men dessa passar perfekt till en grillmiddag.
Smakar självfallet allra bäst nygräddat men jag brukar baka dessa på morgonen då de ska jäsa totalt 1,5 h och lsedan lägga brödet i en bakduk när de svalnat så håller de sig bra fram till middagen.
Vridnabaguetter
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjölspecial
havsalt
färsk rosmarin
1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
2 Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl, salt och rosmarin och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
Bakade vridnabagutter till fredagens fest, föredrar att göra dem på surdeg men hade inte möjlighet till det projektet nere i stugan men dessa passar perfekt till en grillmiddag.
Smakar självfallet allra bäst nygräddat men jag brukar baka dessa på morgonen då de ska jäsa totalt 1,5 h och lsedan lägga brödet i en bakduk när de svalnat så håller de sig bra fram till middagen.
Vridnabaguetter
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjölspecial
havsalt
färsk rosmarin
1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
2 Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl, salt och rosmarin och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
Kommentarer
Trackback