Vridnabagutter

Söndag den 8 aug



Bakade vridnabagutter till fredagens fest, föredrar att göra dem på surdeg men hade inte möjlighet till det projektet nere i stugan men dessa passar perfekt till en grillmiddag.

Smakar självfallet allra bäst nygräddat men jag brukar baka dessa på morgonen då de ska jäsa totalt 1,5 h och lsedan lägga brödet i en bakduk när de svalnat så håller de sig bra fram till middagen.

Vridnabaguetter

4 st

25 g jäst
5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjölspecial

havsalt
färsk rosmarin

1 Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
2 Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl, salt och rosmarin och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
3 Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0