Snöglaserad mjuk pepparkaka
Söndag den 12 dec
Har saknat att inte få julbaka så igår morse passade jag på att baka en julig kaka att ge bort till mamma och pappa då vi skulle hem till Vattholma på middag.
Den blev rilktigt safig och god och passade perfekt till en kopp kaffe
Snöglaserad mjuk pepparkaka
ca 12 bitar
50 g smör
2 dl socker
50 g neutral rapsolja (4 msk)
2 ägg
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl tinade lingon
Topping:
2 dl florsocker
2 msk vatten
3 krm kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en sockerkaksform
3. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp ca 5 min.
4. Vispa ned äggen ett i tagetoch tillsätt yoghurten
5. Blanda pepparkakskryddor, bikarbonat, och mjöl i en separat bunke. Blanda snabbt ned i smör och äggblandningen till en jämn smet. Vänd in sirap och tinade lingon i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. Känn med sticka om kakan är färdig.
7. Lät kakan kallna. Blanda ihop florsocker och vatten. Ringla blandningen över toppen av kakan så att det rinner ned glasyr längs med kanterna på kakan. Pudra över kanel.
Har saknat att inte få julbaka så igår morse passade jag på att baka en julig kaka att ge bort till mamma och pappa då vi skulle hem till Vattholma på middag.
Den blev rilktigt safig och god och passade perfekt till en kopp kaffe
Snöglaserad mjuk pepparkaka
ca 12 bitar
50 g smör
2 dl socker
50 g neutral rapsolja (4 msk)
2 ägg
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl tinade lingon
Topping:
2 dl florsocker
2 msk vatten
3 krm kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en sockerkaksform
3. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp ca 5 min.
4. Vispa ned äggen ett i tagetoch tillsätt yoghurten
5. Blanda pepparkakskryddor, bikarbonat, och mjöl i en separat bunke. Blanda snabbt ned i smör och äggblandningen till en jämn smet. Vänd in sirap och tinade lingon i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. Känn med sticka om kakan är färdig.
7. Lät kakan kallna. Blanda ihop florsocker och vatten. Ringla blandningen över toppen av kakan så att det rinner ned glasyr längs med kanterna på kakan. Pudra över kanel.
Kommentarer
Trackback