Bovetebröd med nötter och torkad frukt
Fredag den 11 feb
Var ju bara tvungen att testa ett bröd som jag hittade i min nya kokbok. Nu doftar det härligt nybakat bröd i hela lägenheten.
Bovetebröd med nötter och torkad frukt
1 limpa
4 dl dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
2 msk honung
4 1/2 dl naturell yoghurt
1 msk blandade frön tex pumpafrön och solrosfrön
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Riv äpple grovt och aprilkoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple, och aprikoser.
4. Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön havregryn.
5. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.
Skrev tidigare i veckan om kanelbullarna på Saturnus och idag fick vi en leverans till jobbet. En bit av denna bullen var väldigt smarrigt till morgon kaffet