Asiatisk biffsallad med mango, chili och limedressening
Fredag den 19 Feb
Ikväll fixade Håkan middagen han gillar inte att vara i köket så jag var förväntansfull.
Efter lite dramatik då brandvarnaren satte igång när köttet skulle stekas bjöds det på ett fantastiskt resultat.
Det blev Melker Anderssons "Asiatiska biffsallad", har ätit den flera gånger på hans restaurang "Kungsholmen" och jag måste säga att Håkan lyckades precis lika bra som Melker.
Receptet kommer här:
Asiatisk biffsallad med mango, chili och limedressening
4 port
200 g lövbiff
1 huvud isbergssallad
1 st morot
1 st rättika
1 st Pak Choy
1 st mango
1 st salladslök
1 st chili finhackad
färsk koriander
färsk mynta
2 msk jordnötter grovhackade
Dressing
3 msk fisksås
3 st lime , saften
2 msk soja
1. Salta och peppra biffen. Stek eller grilla den och låt den kallna.
2. Skölj isbergssallaten och bryt den i bitar.
3. Skala och strimla morot och rättika. Strimla pak choy. Skiva mango och salladslök tunt. Hacka chilin.
4. Plocka bladen av koriander och mynta och grovhacka dem.
5. Skär biffen i tunna skivor.
6. Vispa samman dressingen. Blanda den med sallat, grönsaker och kryddor.
Toppa med biff och jordnötter.
Ikväll fixade Håkan middagen han gillar inte att vara i köket så jag var förväntansfull.
Efter lite dramatik då brandvarnaren satte igång när köttet skulle stekas bjöds det på ett fantastiskt resultat.
Det blev Melker Anderssons "Asiatiska biffsallad", har ätit den flera gånger på hans restaurang "Kungsholmen" och jag måste säga att Håkan lyckades precis lika bra som Melker.
Receptet kommer här:
Asiatisk biffsallad med mango, chili och limedressening
4 port
200 g lövbiff
1 huvud isbergssallad
1 st morot
1 st rättika
1 st Pak Choy
1 st mango
1 st salladslök
1 st chili finhackad
färsk koriander
färsk mynta
2 msk jordnötter grovhackade
Dressing
3 msk fisksås
3 st lime , saften
2 msk soja
1. Salta och peppra biffen. Stek eller grilla den och låt den kallna.
2. Skölj isbergssallaten och bryt den i bitar.
3. Skala och strimla morot och rättika. Strimla pak choy. Skiva mango och salladslök tunt. Hacka chilin.
4. Plocka bladen av koriander och mynta och grovhacka dem.
5. Skär biffen i tunna skivor.
6. Vispa samman dressingen. Blanda den med sallat, grönsaker och kryddor.
Toppa med biff och jordnötter.
Kommentarer
Trackback