Maränger
Tisdag den 9 Feb
Avslutade dagen på jobbet med att skåla i champagne för att fira vinsten i världens största mediabyrå pitch :)
Livet känns så mycket bättre efter detta
Lovade att lägga ut receptet på marängerna som jag tackar Caroline för.
Carolines suveräna maränger
5 äggvitor
2 dl socker
rivet skal ifrån en citron
2 dl socker
1.Vispa 5 äggvitor så det blir riktigt hårt!
2.Vispa ner 2 dl socker och se till att det blir hårt.
3.Rör sedan ned rivet skal av en citron samt ytterligare 2 dl socker. Försiktigt.
4.Använd två teskedar och gör små maränger på bakplåtspapper. Detta brukar räcka till ca 2,5 plåt.
5.Ställ den snyggaste plåten överst av plåtarna i ugnen, för endast de får färg (de lägger du sedan överst i svissen) Sätt ugnen på 250grader. Ställ plåtarna så långt ner det går och dra av värmen helt. Öppna inte ugnsluckan förrän dagen efter.
Finns forfarande kvar smarriga maränger hemma