Sallad med vattenmelon och feta

Lördag den 17 juli

Igår när vi hade gäster testade jag en ny sallad som blev super god och passar pefekt till sommarens grillning.

Serverade denna tillsammans med grillad rostbiff, hot mango/yoghurt sås, grönsallad, hallomi, potatis och ett gott bröd.
Vilken kväll vi fick igår, vi satt på vår takterass fram till kl 02.00, magiskt :)

Receptet på melon salladen kommer här:






Sallad med vattenmelon och feta

4 pers

En stor näve solroskärnor
En stor näve pumpakärnor
Olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
chilipulver
½ liten vattenmelon
150 g fårost eller hård getost
Bladen av en liten knippa färsk mynta
3 salladslökar, ansade och fint
Strimlade
2 limefrukter
Extra jungfruolja
1 chili urkärnad och tunt skivad

1. Sätt en stekpanna på medelvärme. Ringla i lite olivolja, tillsätt solros­kärnor, pumpakärnor, en rejäl nypa salt och peppar samt en nypa chilipulver. Fräs kärnorna i några minuter och vänd dem hela tiden. Se till att du inte lutar dig över pannan, för kärnor kan ibland poppa upp ganska högt. När de har fått lite färg och är lagom rostade drar du av stekpannan från värmen.

2. Skär bort skalet från melonen och pilla bort så många kärnor som möjligt.
Skär upp melonköttet i sneda, skeva ­bitar. Skär osten i liknande bitar.

3. Lägg melonbitarna i en bunke tillsammans med de flesta myntabladen
och all skivad salladslök. Pressa i saften från limefrukterna – det är den som får salladen att sjunga. Ringla över en rejäl skvätt extra jungfruolja, salta och peppra, blanda väl. Lägg upp salladen på ett fat eller en skärbräda, eller på ­tallrikar. Lägg på osten och strö över de rostade kärnorna.

4. Toppa avslutningsvis med färsk chili om du vill (så mycket som du vågar), plus resten av myntabladen.



Packat för en middag på takterassen :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0