Rabarberrutor
Onsdag den 16 juni
Söta Maria hade med sig massor av rabarber till mig när vi sågs i söndags så ikväll har jag bakat rabarberrutor som jag tänkte bjuda mina kollegor på imorgon.
Rabarberrutor
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk krossad kardemumma
8 dl rabarber i ½ cm-skivor
4 msk socker
Söta Maria hade med sig massor av rabarber till mig när vi sågs i söndags så ikväll har jag bakat rabarberrutor som jag tänkte bjuda mina kollegor på imorgon.
Rabarberrutor
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk krossad kardemumma
8 dl rabarber i ½ cm-skivor
4 msk socker
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
4. Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
5. Vid servering doppar ner rabarberrutan i lite strösocker.
6. Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.
Rabarber ifrån Gunstagatan :)
2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
4. Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
5. Vid servering doppar ner rabarberrutan i lite strösocker.
6. Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.
Rabarber ifrån Gunstagatan :)
Kommentarer
Postat av: MR TV
Hurra för Miss Diggi!
Postat av: Mamma
Hej Gumman ! Gjorde din rabarberkaka till "potatisfesten". Jättegod och många blev det! Har aldrig tidigare kombinerat kardemumma och rabarber men det var lyckat ! Det som inte gick åt på kvällen åt mina kära kollegor med förtjusning dagen därpå!! Kram mamma
Trackback