Fläskfilé med halloumi och citrussallad

Här kommer receptet ifrån kvällens middag




Fläskfilé med halloumi och citussallad
4 port

500 g fläskfilé
2 msk sweet chilisås
2 skivade vitlöksklyftor
rivet skal av 1 apelsin
250 g halloumiost
2 apelsiner
3 persikor
2 knippen ruccolasallad
3 dl risonipasta
0.5 dl mandelspån
gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
extravirgin olivolja till stekning och salladsdressing



1.
Koka risonipastan i saltat vatten
2.Marinera fläskfilén i chilisås, vitlök, apelsinskal, salta och peppra.
3. Skala och skiva apelsinerna.
4. Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett  stor fat.
5. Stek fläskfilén så att den får yta i några minuter
6. Rosta mandeln med salt i en torr stekpanna.
7. Sätt in filén i ugnen på 175 grader ca 15 min
8. Stek hallomiosten i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostad mandel
9. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0