Gratinerade musslor
Sist men inte minst receptet på lördagens förrätt
En enkel men lite lyxig förrätt som jag garanterat kommer att göra igen
Gratinerade musslor
4 pers
En enkel men lite lyxig förrätt som jag garanterat kommer att göra igen
Gratinerade musslor
4 pers
1 kg färska blåmusslor
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
1/2 dl finhackad persilja
2 msk smör
375 ml vitt vin
2 dl vatten
2 skivor vitt bröd
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
1/2 dl finhackad persilja
2 msk smör
375 ml vitt vin
2 dl vatten
2 skivor vitt bröd
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1. Skrapa och tvätta musslorna noga i kallt rinnande vatten. Släng de som inte sluter sig ens om Du knackar litet försiktigt på dem, eller de som är trasiga i skalen.
2. Fräs lök och persilja i smöret och häll över vinet och vattnet. Då det har kokat upp häller Du i musslorna och låt koka i cirka 7 minuter. Musslorna är klara då de öppnat sig.
3. Ta upp musslorna och låt dem svalna. Plocka ut musslorna ur skalen och lägg tillbaka dem på ena skalsidan i en ugnssäker form. Släng den andra skalsidan.
4. Kör bröd, smör vitlök, salt och persilja i matberedaren till allt har finfördelats och blandats. Placera massan jämt över musslorna. Gratinera i 250 grader C. ugn i 4-5 minuter.
Kommentarer
Trackback