Rabarberkräm

Söndag den 23 maj

Grattis fina Emma och Johan på er första bröllopsdag.

Idag har jag varit en mycket svag liten människa då gårdagens middag samt fredagens möhippa satte sina spår.
Middagen här hemma igår blev väldigt lyckad, då vi hade fantastiskt väder började vi med champagne och snacks på vår takterass innan vi gick ner för att äta middag. Lägger upp alla recept i morgon.

Vi fick rabarber av fam Harrling som numera bor i hus och kan plocka sina egna rabarber, så i dag har jag gjort rabarberkräm. Fick härliga minnen ifrån när jag var liten då mamma ofta gjorde just rabarberkräm till oss som vi till mellanmål efter skolan.

Rabarberkräm

400 g rabarber
1 dl socker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten

1. Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
3. Red av med potatismjölet utrört i vatten.
4. Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.


  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0