Ribbs med cole slaw och home fries

Lördagens middag hade amerikansk tema, till varmrätt blev det revbenspjäll med colslaw och hemma gjorda pommes.
Dessa ribs är galet goda och passar pertfekt till sommarens grillpartyn, jag gjorde dock mina i ugnen.



Baby back ribs

6 pers
5 kg tunna färska revbensspjäll
3 st gula lökar
1 st hel vitlök
salt
20 st svartpepparkorn


BBQ glaze
1 dl fljust arinsocker
1 dl japansk soja
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
1 tum stor knöl färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor

1.Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten.
2.Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt.
3. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen.
4.Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen. 225 grader i ugn ca 30 min.

1.Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen.


Cole slaw
4 pers

0.25 vitkålshuvud
1 stor morot
2 tsk kumminfrö
2 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn

1. Strimla kålet tunt och blanchera (doppa i kokande vatten) i lättsaltat vatten. Spola i iskallt vatten.
2. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med kålet i en skål.
3. Rosta kumminfröna i en torr kastrull och blanda i kålet tillsammans med majonnäs, vitlök och kryddor.

Home fries
6 pers

10 st bakpotatisar
olivolja
flingsalt

1. Home fries: Skär potatis med skal i stavar till tjocka pommes frites och sprid ut på en plåt.
2. Ringla över olivolja, salta och blanda. Rosta i ugnen, cirka 30 min.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0