Tjejmiddag - thaikycklingköttbullar

Fredag den 7 maj

I onsdags var Caroline och Marie här och åt middag, en riktig mys onsdag med fina vänner.
Jag bjöd på thaikycklingköttbullar med myntayoghurt och svart quino som jag blandade med coktailtomater och brytbönor samt en sallad. Jag gjorde köttbullarna dagen innan så de var bara att värma dem i ugnen innan servering - älskar middagar som kan planeras innan så man slipper sressa och kan umgås med sina gäster.
På systembolaget rekommenderade de mig att servera Stoneleigh, ett lite sötare vitt vin som var super !

 Dukat för tjejmiddag

Kan varmt rekommendera dessa  köttbullar, i receptet skulle det egentligen vara korianderyoghurt men då Marie inte är någon större koriander fantast valde jag att använda mynta istället.

Receptet kommer här:

Thaikycklingköttbullar med korianderyoghurt

Portioner: 4
Tid: Max 30 minuter

Korianderyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
½ kruka färsk koriander,
finhackad
saften av ½ lime
1 msk honung
salt och svartpeppar

Kycklingbullar:
4 kycklingfiléer (jag använde färdig kycklingfärs ca 600 g)
1 finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 msk limesaft
3 st finhackade salladslökar
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
3 msk sesamfrön
½ tsk salt
lite vitpeppar
1 msk rapsolja
1 msk smör




1
.Gör såsen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
2. Lägg kycklingfiléerna i en matberedare och mixa till en färs eller köp färdig färs. Lägg färsen i en bunke och blanda ner alla ingredienser förutom rapsolja och smör. Forma färsen till köttbullar.
3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Bryn bullarna runtom i cirka 7-8 minuter. servera med korianderyoghurten.



Mina köttbullar


Svart quino med tomat och bönor som gav lite färg


Ett vin som varmt rekommenderas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0