Bananbröd
Lördag den 20 nov
Hade några bananer som inte var så roliga att äta men perfekta att baka på så jag passade på att baka ett banan bröd. Att äta detta brödet varmt med lite smör på är sååååå gott
1 bröd
2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ½ dl kesella
½ dl honung
Sätt ugnen på 200° (175 varmluft). Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Inget knådande utan bara att blanda ihop
Hade några bananer som inte var så roliga att äta men perfekta att baka på så jag passade på att baka ett banan bröd. Att äta detta brödet varmt med lite smör på är sååååå gott
1 bröd
2 mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ½ dl kesella
½ dl honung
Sätt ugnen på 200° (175 varmluft). Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Inget knådande utan bara att blanda ihop
Kommentarer
Trackback