Äppelbröd


Tisdag den 16 aug



Har haft en stor burk med hemmagjord äppelmos ståendes och bestämde mig för att testa att baka bröd på moset. Det gick alldeles utmärk och resultatet blev en saftig och lagom söt limpa.


Äppelbröd
(1 limpa)

2 dl fiberhavregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
2 dl äppelmos
3 dl naturell yoghurt
1 msk flytande honung
mannagryn

1.Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i äppelmos, yoghurt och honung.
2. Blanda allt snabbt till en smet. Smöra en avlång brödform och fördela smeten i formen. Strö lite mannagryn över brödet och grädda längst ned i ugnen i ca 35 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0