Bananbröd
Onsdag den 24 aug
Hade ett gäng bananer som gjort sitt men var perfekta att baka med. Bananerna får gärna vara riktigt mogna för då får du ännu bättre smak.
Det fick bli ett bananbröd med lite smak av kanel av mina bruna bananer.
Bananbröd med kanel
1 bröd
2 mogna bananer
3 dl fullkornsdinkel mjöl alt vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
2 ½ dl kvarg
½ dl naturell yoghurt
½ dl honung
1. Sätt ugnen på 200° (175 varmluft).
2. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, yoghurt, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
2. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, yoghurt, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback