Matlåda - broccoli och fetaostpaj
Måndag den 15 aug
Dagen lunch matlåda innehöll paj som värmde gott i magen denna gråa måndag.
Pajen gjorde jag av det som fanns hemma i kyl och frys så det blev en broccoli,feta,skinka paj kan nästan tycka att pajen blir godare när man värmer på den. Perfekt att göra och frysa in till matlådor
Pajdeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
0,5 msk svartpeppar
75 gram smör
1 st ägg
Fyllning
3 st ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
broccoli (fryst eller tinad)
150 g keso och fetaost
hackad skinka
1. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, Ställ svalt i 30 minuter.
2. Dela broccolin i lagom stora bitar. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ned spenaten.
3. Pricka pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. i 175 grader
4. Smula ned fetaosten och keson i pajskalet och strö över skinkan. Häll över broccoli smeten
5. Grädda pajen i ca 40 minuter.
Dagen lunch matlåda innehöll paj som värmde gott i magen denna gråa måndag.
Pajen gjorde jag av det som fanns hemma i kyl och frys så det blev en broccoli,feta,skinka paj kan nästan tycka att pajen blir godare när man värmer på den. Perfekt att göra och frysa in till matlådor
Pajdeg
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
0,5 msk svartpeppar
75 gram smör
1 st ägg
Fyllning
3 st ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
broccoli (fryst eller tinad)
150 g keso och fetaost
hackad skinka
1. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, Ställ svalt i 30 minuter.
2. Dela broccolin i lagom stora bitar. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ned spenaten.
3. Pricka pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. i 175 grader
4. Smula ned fetaosten och keson i pajskalet och strö över skinkan. Häll över broccoli smeten
5. Grädda pajen i ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback