Senapslövbiff med skånskt potatismos
Tisdag den 6 dec
I fredags kom jag hem till ett dukat bord där det serverades "senapslövbiff med skånskt potatismos" som min skåning hade tillagat till oss.
Receptet hittade vi när vi var och handlade på Ica Maxi för några veckor sedan och det har sedan legat och skräpat här hemma men nu är det testat och får ett bra betyg ifrån oss båda.
Enligt receptet ska det endast ta 20 min att göra så det passar perfekt att laga i veckorna när man oftast inte har all tid i världen.
Senapslövbiff med skånskt potatismos
4 pers
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
500 g lövbiff
1 msk smör/margarin
2 msk dijonsenap
2 dl lättcremé fraiche
1 dl buljong (vatten och buljong alt fond)
1 dl syltlök
salt och peppar
potatismos
skånsksenap
1.Ansa och skiva purjolök, skala och hacka vitlöksklyfta
2.Strimla lövbiff. Stek köttet i smör eller margarin, lägg ner purjolök och vitlök som får steka med mot slutet.
3 Tillsätt dijonsenap, lätt crème fraiche och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Vänd ner syltlök och smaka av med salt och peppar.
4.Servera med potatismos smaksatt med skånsk senap.
I fredags kom jag hem till ett dukat bord där det serverades "senapslövbiff med skånskt potatismos" som min skåning hade tillagat till oss.
Receptet hittade vi när vi var och handlade på Ica Maxi för några veckor sedan och det har sedan legat och skräpat här hemma men nu är det testat och får ett bra betyg ifrån oss båda.
Enligt receptet ska det endast ta 20 min att göra så det passar perfekt att laga i veckorna när man oftast inte har all tid i världen.
Senapslövbiff med skånskt potatismos
4 pers
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
500 g lövbiff
1 msk smör/margarin
2 msk dijonsenap
2 dl lättcremé fraiche
1 dl buljong (vatten och buljong alt fond)
1 dl syltlök
salt och peppar
potatismos
skånsksenap
1.Ansa och skiva purjolök, skala och hacka vitlöksklyfta
2.Strimla lövbiff. Stek köttet i smör eller margarin, lägg ner purjolök och vitlök som får steka med mot slutet.
3 Tillsätt dijonsenap, lätt crème fraiche och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Vänd ner syltlök och smaka av med salt och peppar.
4.Servera med potatismos smaksatt med skånsk senap.
Kommentarer
Trackback