Lyxfrukost med scones
Söndag den 27 feb
Vaknade tidigt och bestämde mig för att överraska Håkan med nybakade scones.
Nykokta varma ägg och lite grövre scones med valnötter serveras nu till frukost, en lyxigare start på vår söndag.
Scones a la Emma
4 st kakor
2,5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjök
2 dl fiberhavregryn
1 dl valnötter
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2,5 dl yoghurt
50 g smör
1. Krossa nötterna och blanda dem med de torra ingredienserna.
2. Skär smöret i kuber och finfördela det med hjälp av fingertopparna.
3. Rör i yoghurten och blanda om.
4. Dela degen i fyra bitar och forma till runda plattor. Skåra med en
vass kniv och nagga med en gaffel.
5. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Vaknade tidigt och bestämde mig för att överraska Håkan med nybakade scones.
Nykokta varma ägg och lite grövre scones med valnötter serveras nu till frukost, en lyxigare start på vår söndag.
Scones a la Emma
4 st kakor
2,5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjök
2 dl fiberhavregryn
1 dl valnötter
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2,5 dl yoghurt
50 g smör
1. Krossa nötterna och blanda dem med de torra ingredienserna.
2. Skär smöret i kuber och finfördela det med hjälp av fingertopparna.
3. Rör i yoghurten och blanda om.
4. Dela degen i fyra bitar och forma till runda plattor. Skåra med en
vass kniv och nagga med en gaffel.
5. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback