Mini rabarberpajer
Lördag den 26 feb
En härlig lördag då jag får stöka i mitt kök med både tårtbak och nu rabarberpajer, mår som bäst när jag för vara ledig och pyssla i köket i lugn och ro. Blev ju inte sämre av att Jessica kom förbi och tog en fika :)
Vi ska på middag hos fam Harrling ikväll och jag erbjöd mig att fixa efterrätten hade frysta rabarber i frysen så det blir små rabarberpajer till var och en med vaniljvisp eller glass. Vad tror ni om det ?
Mini rabarberpajer
5 små pajer (eller 1 stor)
4 rabarberstjälkar (eller så att det täcker bottnen på pajformarna)
1 dl socker
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1. Sätt ugnen på 200 grader. strimla rabarbern till små bitar (skala stjälkarna innan om det behövs) och smörj pajformarna med smör.
2. Lägg i rabarberbitarna, strö över socker och gör sedan smuldegen.
3. Blanda mjöl, havregryn, socker och margarin i en skål, blanda till en grynig massa och täck rabarbern med smuldeg.
4. Ställ in pajformarna i ugnen, grädda i ungefär 25-30 minuter.
5. Servera med vaniljvisp eller och vanilglass
Kan tala om för er att det luktar väldigt gott här hemma just nu av de nybakade pajerna