Morgonstund med dinkelgröt
Tisdag 1 mars
Ännu en tidig morgon och frukost hemma i köket.
En sista finslipning på dagens presentation tillsammans med en tallrik gröt och en stor kopp kaffe eller skummadmjölk med kaffe.
Idag blev det gröt på dinkelflingor
Dinkelgröt
1 port
1 dl frysta blåbär eller hallon
1 dl dinkelflingor
2 dl vatten
0,5 krm salt
Koka upp dinkelflingor, vatten och salt. Låt sjuda sakta i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner blåbären. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, lägg på ett lock och låt gröten sjuda på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då så att gröten inte fastnar i botten. Späd ev. med mer vatten om gröten blir för tjock. Servera gröten med mjöl eller havremjölk.
Ännu en tidig morgon och frukost hemma i köket.
En sista finslipning på dagens presentation tillsammans med en tallrik gröt och en stor kopp kaffe eller skummadmjölk med kaffe.
Idag blev det gröt på dinkelflingor
Dinkelgröt
1 port
1 dl frysta blåbär eller hallon
1 dl dinkelflingor
2 dl vatten
0,5 krm salt
Koka upp dinkelflingor, vatten och salt. Låt sjuda sakta i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner blåbären. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, lägg på ett lock och låt gröten sjuda på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då så att gröten inte fastnar i botten. Späd ev. med mer vatten om gröten blir för tjock. Servera gröten med mjöl eller havremjölk.
Kommentarer
Trackback