Söndagsmiddag - kycklinggryta
Söndag den 23 jan
Kvällens middag blev kycklinggryta med massor av grönsaker som serverades med ris alt blomkålsmos.
Ännu ett storkok som spar tid och kraft i veckan när det ska göras middag efter jobb och träning.
Tanken var att göra en gryta med kyckling och mango men jag hittade inte mitt recept, blir till att leta då denna kombinationen är väldigt god.
Kycklinggryta
4 port
300 g kyklingfileér
1 tsk avokadoolja
10 st champinjoner
0,5 st zucchini
1 st röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpure
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
1 ask cocktailtomater
2 dl mellangrädde
salt & peppar
1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna
Nu Solsidan och lite söndags jobb i soffan ;)
Kvällens middag blev kycklinggryta med massor av grönsaker som serverades med ris alt blomkålsmos.
Ännu ett storkok som spar tid och kraft i veckan när det ska göras middag efter jobb och träning.
Tanken var att göra en gryta med kyckling och mango men jag hittade inte mitt recept, blir till att leta då denna kombinationen är väldigt god.
Kycklinggryta
4 port
300 g kyklingfileér
1 tsk avokadoolja
10 st champinjoner
0,5 st zucchini
1 st röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpure
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
1 ask cocktailtomater
2 dl mellangrädde
salt & peppar
1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna
Nu Solsidan och lite söndags jobb i soffan ;)
Kommentarer
Trackback