Dinkelkex

Söndag den 24 juli



Av fullkornsdinkel mjölet som jag köpte på matmarknaden idag testade jag att baka dinkelkexen som jag fick receptet på.

Oj oj vad goda de blev och väldigt lätta att göra så ni måste testa !
Dessa små kex är goda att äta som de är men här hemma blir det ett perfekt tilltugg med ett glas rött, Gruyere ost och fikonmarmelad till kvällens grillning.

Dinkelkex
En plåt

2 dl fullkornsdinkel
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
2 dl kokt vatten
1/2 dl olja
salt

1. Blanda de torra ingredienserna tillsätt vatten och olja
2. Tryck ut på en plåt klädd med bakplåtspapper (lägg ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut) strö ev över havssalt
3. Grädda i 150 grader i 1 timme





Bara att röra ihop allting snabbt i en skål sen skjuts in i ugnen



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0