Tomater
Fredag den 15 juli
En av höjdpunkterna med att resa är få testa nya maträtter och besöka matbutiker och små speceributiker.
Brukar alltid försöka få med mig något hem och ifrån Sicilien blev det underbart söta tomater som vi äter som godis här hemma just nu.
Det blev flera tomat och mozarella sallader på semestern enkelt men så gott och fräscht.
Passar både som förrätt eller som gott tillbehör till sommarens grillning
Tomat och mozarella sallad
4 port
100 g mozarella i skivor
2 st tomater fasta, mogna i skivor
2 msk olivolja
1 handfull bailikablad
1 nypa socker
salt och peppar
1. Lägg upp mozzarellan och tomatskivorna på ett fat.
2. Strö över basilika och socker och smaka av med salt och peppar.
3. Ringla över olivolja.
4. Servera med svarta oliver och ett gott bröd.
En av höjdpunkterna med att resa är få testa nya maträtter och besöka matbutiker och små speceributiker.
Brukar alltid försöka få med mig något hem och ifrån Sicilien blev det underbart söta tomater som vi äter som godis här hemma just nu.
Det blev flera tomat och mozarella sallader på semestern enkelt men så gott och fräscht.
Passar både som förrätt eller som gott tillbehör till sommarens grillning
Tomat och mozarella sallad
4 port
100 g mozarella i skivor
2 st tomater fasta, mogna i skivor
2 msk olivolja
1 handfull bailikablad
1 nypa socker
salt och peppar
1. Lägg upp mozzarellan och tomatskivorna på ett fat.
2. Strö över basilika och socker och smaka av med salt och peppar.
3. Ringla över olivolja.
4. Servera med svarta oliver och ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback