Banan cheescake
Lördag den 25 juni
Till gårdagens fika som vi hade på en filt vid Nyckelvikens midsommarfirande hade Maria gjort en galet god Banan cheescake som var med i senaste nummret av Buffé.
Jag som gillar banan blev helt såld på denna kakan så den kommer att bakas väldigt snart här hemma !!!
Banan cheescake med jordgubbar
10-12 personer
Botten
14 digestivekex
125 gr smör
Fyllning
4-5 bananer (ca 750 gr)
1 msk färskpressad limejuice
400 g färskost av philadelphia typ
1 dl crème fraiche
2 dl farinsocker
1-2 msk Amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär
1.Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten.
2. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, creme fraiche och socker. Rör ev ner likören. Blanda väl.
3.Häll smeten i formen. Täck med plastfolié och ställ i frysen i minst fyra timmar.
4.Ta ut kakan 30-60 minuter före servering beroende på hur länge den varit fryst.
5.Garnera med halverade jordgubbar.
Ringdans för stora och små
Sockervadd till försäljning, ville alltid ha det som barn men fick det aldrig och jag kan nu förstå varför :)
Kommentarer
Trackback