Pasta på en kvart
Torsdag den 16 juni
Igår var det blogg torka då vi hade sommarfest med jobbet, temat var retro så det var håret i toffsar för min del och jag skrattade gott åt många av mina kollegor som gått all in för den rätta klädseln
Laddade för sommarfest med toffsar och våfflat hår !!!
Var på jobbet riktigt tidigt imorse för att styra upp min fullspäckade dag som gått i ett vilket jag gillar.
Energin tog dock slut när jag kom hem och då var det väldigt skönt att bara kunna plocka fram ett av recepten ifrån Tastelines matkasse och veta att alla ingredienser fanns hemma. På 15 min hade vi lagat en god pasta rätt till middag.
Pasta portabello med broccoli och parmesan
400 g pasta
300 g porabellosvamp
1 broccolihuvud
3 st vitlöksklyftor
1/2 kruka bladpersilja
100 g hyvlad parmesan
salt & peppar
1. Koka pastan
2. Skala och grovhacka vitlöken. Skär svampen i stora skivor och bryt broccolihuvudet i buketter. Skär bort kanterna på stammen och skär den i bitar. Grovhacka persiljan
3. Hetta upp en wokpanna med olivolja. Fräs vitlök och persilja hastigt på hög värme så att den får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och tillsätt ytterligare lite olivolja, svampen och broccolin. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar och fräs i ca 5 min.
4. Blanda den färdigkokta pastan med svamp och broccolifräset. Hyvla över osten.
Igår var det blogg torka då vi hade sommarfest med jobbet, temat var retro så det var håret i toffsar för min del och jag skrattade gott åt många av mina kollegor som gått all in för den rätta klädseln
Laddade för sommarfest med toffsar och våfflat hår !!!
Var på jobbet riktigt tidigt imorse för att styra upp min fullspäckade dag som gått i ett vilket jag gillar.
Energin tog dock slut när jag kom hem och då var det väldigt skönt att bara kunna plocka fram ett av recepten ifrån Tastelines matkasse och veta att alla ingredienser fanns hemma. På 15 min hade vi lagat en god pasta rätt till middag.
Pasta portabello med broccoli och parmesan
400 g pasta
300 g porabellosvamp
1 broccolihuvud
3 st vitlöksklyftor
1/2 kruka bladpersilja
100 g hyvlad parmesan
salt & peppar
1. Koka pastan
2. Skala och grovhacka vitlöken. Skär svampen i stora skivor och bryt broccolihuvudet i buketter. Skär bort kanterna på stammen och skär den i bitar. Grovhacka persiljan
3. Hetta upp en wokpanna med olivolja. Fräs vitlök och persilja hastigt på hög värme så att den får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och tillsätt ytterligare lite olivolja, svampen och broccolin. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar och fräs i ca 5 min.
4. Blanda den färdigkokta pastan med svamp och broccolifräset. Hyvla över osten.
Kommentarer
Trackback