Vitlöksmarinerade lammspett med getostkräm




När jag och Maria satt och spånade om vad vi skulle ha till midsommarmiddagen hittade vi detta receptet på lammspett och tyckte båda att det var kul att grilla något som vi annars inte brukar göra.

Tillsammans med getostkrämen och salsa verden blev detta en väldigt lyckad middag som uppskattades av samtliga. En sallad med bla sparris, avokado, rädisor och hallon samt att halloumi och färskpotatisen från sillunchen grillades som goda tillbehör.

Ännu en perfekt middag som går att förbereda dagen innan, båda såserna blir nästan godare om de får stå lite längre och köttet bör ligga i marinaden över natten.



Vitlöksmarinerade lammspett med getostkräm
4-6 port

1 kg lammytterfilé
3 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk hackad färsk timjan
150 g chevreost
2 dl turkisk yoghurt
olivolja
salt och nymald svartpeppar

1. Skär köttet i bitar (lagom stora att trä på spätt)
2. Skala och finhacka vitlöken
3. Marinera köttet i vitlök, örter och 2 msk olivolja minst 30 minuter. Låt gärna köttet marinera över natten i kylen
4. Smula sönder osten i en bunke. Mixa tillsammans med yoghurt till en slät kräm med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
5. Salta, peppra och trä på spett. Grilla runtom ca 15 minuter.


Tyvärr ingen bra bild på den goda maten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0