Chokladsnittar
Lördag den 5 mars
Det är inte ofta jag bakar kakor men idag behövdes det fyllas på i kakburken.
Sega chokladsnitt går snabbt och enkelt att baka och är galet goda
1.Sätt ugnen på ca 175 grader
Det är inte ofta jag bakar kakor men idag behövdes det fyllas på i kakburken.
Sega chokladsnitt går snabbt och enkelt att baka och är galet goda
Chokladsnittar
Ca: 25 st
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk sirap
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Garnering
vispat ägg och pärlsocker
1.Sätt ugnen på ca 175 grader
2.Blanda de torra ingredienserna i en skål , tärna sedan ner smöret .
3.Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.
3.Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.
4.Dela sedan degen i två delar och rulla upp till längder , platta till dem med fingrarna och pensla sedan med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret.
5. In i ugnen i ca 14-18 minuter.
6. Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
6. Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
7. Skär i fina delar innan den svalnat för mycket, låt svalna på galler
Farligt goda att äta varma med ett glas kall mjölk
Farligt goda att äta varma med ett glas kall mjölk
Kommentarer
Trackback