Söndagslimpor
Söndag den 15 maj
Oplanerad söndagsbakning då blir det en liten blandning av olika favorit recept och resultatet....blev riktigt bra.
Jag bakar nästan alltid bröd som håller sig i några dagar framme samt att de sällan innehåller jäst utan bikarbonat vilket gör att de slipper jäsa (fort ska det gå)
Missdiggis limpa
1 st limpa
5 dl bovetemjöl (en mix av fullkorn och vanligt bovetemjöl)
2 dl fibergavregryn
1 dl rågkross
1 dl infrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl skollade och hackade mandlar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
2 msk lingonsylt
2 msk honung
1. Blanda först samman alla trorra ingredienser och tillsätt sedan västskorna i en bunke.
2. Klicka ut smeten i en smord form, strö lite mannagryn över limpan och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
Jag gjorde dubbelsats, så det blev två limpor perfekt att ha i frysen.
Oplanerad söndagsbakning då blir det en liten blandning av olika favorit recept och resultatet....blev riktigt bra.
Jag bakar nästan alltid bröd som håller sig i några dagar framme samt att de sällan innehåller jäst utan bikarbonat vilket gör att de slipper jäsa (fort ska det gå)
Missdiggis limpa
1 st limpa
5 dl bovetemjöl (en mix av fullkorn och vanligt bovetemjöl)
2 dl fibergavregryn
1 dl rågkross
1 dl infrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl skollade och hackade mandlar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
2 msk lingonsylt
2 msk honung
1. Blanda först samman alla trorra ingredienser och tillsätt sedan västskorna i en bunke.
2. Klicka ut smeten i en smord form, strö lite mannagryn över limpan och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
Jag gjorde dubbelsats, så det blev två limpor perfekt att ha i frysen.
Kommentarer
Trackback