Havrekex
Onsdag den 2 nov
Testade att baka en ny variant av kex där jag bytte ut dinkeln mot fiberhavregryn.
Lite mer pyssel då degen ska stå i kylen över natten samt att degen är lite kladdigare och svår kavlad jämfört med dinkelkexen.
Matchen mellan dinkelkex vs havrekex vinner dinkelkexen !!
Havrekex
2 plåtar
3,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk rapsolja
Testade att baka en ny variant av kex där jag bytte ut dinkeln mot fiberhavregryn.
Lite mer pyssel då degen ska stå i kylen över natten samt att degen är lite kladdigare och svår kavlad jämfört med dinkelkexen.
Matchen mellan dinkelkex vs havrekex vinner dinkelkexen !!
Havrekex
2 plåtar
3,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
6 dl vatten
2 msk rapsolja
1. Blanda de torra ingredienserna med vatten och olja, täck över och ställ in i kylen över natten.
2. Kavla ut smeten tunt på bakplåtspapperklädda plåtar. Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 15 min. Ta ut och skär kexen i bitar.
3. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 30 min.
Kommentarer
Trackback