Bruschetta med mandelpesto
Söndag den 23 oktober
Till fredagens middag gjorde jag "bruschetta med mandelpesto" som förrätt en galet god kombination!
Har tidigare gjort pesto med pinjenötter men den här gången använde jag mandel och hackade/rev alla ingredienser istället för att mixa.
Det här åker genast upp på förätts topplistan !
Bruschetta med mandelpeso
4 pers
4 skivor av en ljus baguett av bra kvalité (köp den gärna på ett bageri)
2 stora tomater, hackad
ca 3 msk olivolja att ringla över
flingsaltsalt och peppar
Pesto:
ca 2 nävar skållad och finhackad mandel
2 krukor basilika, finhackade blad
ca 1,5 - 2 dl olivolja
1,5 vitlöksklyfta, pressad
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
1.Börja med att hacka tomaterna.
2.Hacka mandlarna och basilikan, pressa vitlöken och riva osten. Rör ihop till en pesto.
3.Fördela peston på nyrostade skivor baguett som du skurit diagonalt. diagonalt. Toppa med hackade tomater, flingsalt och grovmalen svartpeppar, och ringla lite olivolja över.
Peston doftar ljuvligt och det är galet gott.
Jag gjorde peston redan kvällen innan och hackade tomaterna någon timme innan och förvarade allting i kylen.
På så sätt är det bara att rosta brödet och lägga på pesto och tomat.
Till fredagens middag gjorde jag "bruschetta med mandelpesto" som förrätt en galet god kombination!
Har tidigare gjort pesto med pinjenötter men den här gången använde jag mandel och hackade/rev alla ingredienser istället för att mixa.
Det här åker genast upp på förätts topplistan !
Bruschetta med mandelpeso
4 pers
4 skivor av en ljus baguett av bra kvalité (köp den gärna på ett bageri)
2 stora tomater, hackad
ca 3 msk olivolja att ringla över
flingsaltsalt och peppar
Pesto:
ca 2 nävar skållad och finhackad mandel
2 krukor basilika, finhackade blad
ca 1,5 - 2 dl olivolja
1,5 vitlöksklyfta, pressad
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
1.Börja med att hacka tomaterna.
2.Hacka mandlarna och basilikan, pressa vitlöken och riva osten. Rör ihop till en pesto.
3.Fördela peston på nyrostade skivor baguett som du skurit diagonalt. diagonalt. Toppa med hackade tomater, flingsalt och grovmalen svartpeppar, och ringla lite olivolja över.
Peston doftar ljuvligt och det är galet gott.
Jag gjorde peston redan kvällen innan och hackade tomaterna någon timme innan och förvarade allting i kylen.
På så sätt är det bara att rosta brödet och lägga på pesto och tomat.
Kommentarer
Trackback