Jordärtskockspuré


Måndag den 24 oktober





När jag funderade på vad jag skulle bjuda på till middag i fredags då vi hade gäster frågade jag Hanna-Sofia som jobbar på Recept.nu om hon hade några bra tips och självfallet hade hon det :)

Fick bla tips på en "Jorärtskockspuré med Karl Johan svamp" som jag serverade i mina små hjärtformade Le creuset formar så alla fick varsin liten form med varm puré.


"Jorärtskockspuré med Karl Johan svamp"

4 pers

400 g potatis, mjölig
400 g jordärtskockor
100 g Karl-Johan, i skivor
1+2 msk smör
1 dl mjölk (3 %)
0.5 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1 tsk tryffelolja (välj gärna en tryffelolja av god kvalité även om det är lite dyrare)

1. Skala potatis och jordärtskockor.
2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, var för sig. Häll av vattnet.
3. Låt potatisen ånga av och pressa den och mixa jordärtskockorna. Blanda potatis och skockor.
4. Skiva svampen och stek den gyllenbrun i 1 matsked smör.
5. Värm mjölken med 2 matskedar smör.
6. Tillsätt mjölk i purén och vispa till ett fluffigt mos.
7. Blanda i svampen och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Var försiktig med oljan så att du inte får för mycket så smaka av noga.

Ni blir väl inte så fårvånade om jag säger att purén går att förbereda...du kan göra den helt klar i förväg, värm sedan upp den vid servering.

Receptet finns även på recept.nu - http://www.recept.nu/1.315061/bonniers_kokbok/tillbehor/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/jordartskockspure_med_karl_johan

Tack Hanna-Sofia för tipset!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0