Snabb äppelpaj
En snabb variant på äppelpaj med nötter och frön - ett lyxigt mellanmål !!!
Jag äter pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker som mellis men varför inte lägg upp några kulor vaniljglass i små glas och toppa med pajen som en söt liten avslutning på middagen.
Äppelpaj
4 port
3-4 små syrliga äpplen
3 msk råsocker alt brun farin (alt honunung men använde då en mindre mängd)
2 tsk kanel eller kardemumma (jag använde båda)
50 g smör
2 dl havregryn
1 dl blandat med solrosfrön, pumpakärnor och valnötter
1.Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Strö över socker och kanel/kardemumma.
2. Strö över gryn och frön och hyvla över smöret med en osthyvel.
3.Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Jag servera pajen med en fet yoghurt blandad med lite vaniljsocker men vispad grädde alt glass smakar lika bra till.