Thaikyckling med nötter
Söndag den 11 sept
Passade på att göra ett riktigt storkok för att underlätta matlagningen i veckan - thaikycklinggryta, thaikycklingbullar och rostademandlar till mellanmålen.
Söndagsmiddagen fick bli thaikycklinggrytan som smakade riktigt mumschigt !!
Thaikyckling med nötter
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500g
3 st vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrön
2 msk fisksås
2 msk limesaft
1 st purjolök
1 st röd chilifrukt
2 1/2 dl Lätt kokosmjölk
1 dl strimlad thaibasilika eller koriander
1 dl naturella chasewnötter alt torrostade jordnötter
1.Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken och riv ingefäran. Blanda kyckling, vitlök, ingefära, sesamfrön och fisksås.
2. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i olja i en wok eller stor stekpanna.
3. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter.
4. Blanda i thaibasilika alt koriander. Servera med glasnudlar ris och hackade chasewnötter.
Snyggt att lägga lite färskkoriander på nudlarna/riset vid servering
Kommentarer
Trackback