Thaikycklingbullar
Tisdag den 13 sept
Under söndagens storkok blev det bla en laddning med kycklingbullar som det är riktigt med sting i.
Gjorde dem i ugnen för att kunna hålla på med annat undertiden och slippa stekoset med andra ord bus enkelt att göra.
Dessa fick mätta våra magar vid kvällens middag, perfekt att bara kunna plocka fram och värma på och koka upp nudlarna. Riktigt gott!!!
Thaikycklingbullar
Kycklingfärs ca 600 g
1 finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 msk limesaft
3 st finhackade salladslökar
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
3 msk sesamfrön
½ tsk salt
Korianderyoghurt:
2 dl turkiskyoghurt
½ kruka finhackad färsk koriander,
1 msk honung
salt och svartpeppar
1. Lägg färsen i en bunke och blanda ner alla ingredienser.Forma färsen till köttbullar.
2. Lägg kötbullarna i en ugnsfast form och grädda dem i ugnen i ca 15-20 min på 225 grader.
3. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ kallt
4. Servera med glasnudlar och ev hackade chasew eller jordnötter
Kommentarer
Trackback