Bloggen flyttar !!!
Då var det dax bloggen får sig en uppdatering och flyttar till
http://missdiggi.wordpress.com/
Så från och med nu hittar ni mig på den nya adressen
Grill ruby
Söndag den 11 dec
Igår mötte vi upp våra Skåne vänner Hanna och Nicke som var i stan på besök. Tog en promenad bort till Gamla stan för en titt på julmarknaden innan det var dax för middag på Grill Ruby.
Det var mycket folk på restaurangen men bra service och god mat. Jag åt en grillad kyckling med tre olika tillbehör.
Promenerade även hem genom stan och avslutade med ett besök på Orangeriet.
Le Pain Quotidien
Lycka...vägg i vägg med mitt hotell ligger ett "Le Pain Quotidien" ett bageri som jag tidigare bara hittat i New York de serverar bara organic food och meyn är fantastisk. http://www.lepainquotidien.us/#/en_US/international
Har gått upp lite tidigare för att äta en riktigt god frukost och kolla mailen i lugn och ro innan en fullspäckad dag börjar.
Ska nog börja unna mig en solo frukost på cafe även hemma lite då och då :)
Starbucks
Torsdag den 8 dec
Hur många Starbucks besök hinner man med i London under tre dagar?
Ikväll köpte jag dock inte den vanliga latten utan en varm choklad då jag var sugen på något varmt och sött och den gjorde verkligen jobbet. Gick verkligen på reklamen utanför "come in for a delicious treat"
Nu ska jag lägga mig i sängen och jobba lite och ladda inför sista konferens dagen med inspirerande talare och workshops.
Landet som älskar trekantsmackor
Dagens sena lunch blev en buffé med olika trekantsmackor jag fattar inte hur engelsmännen klarar en hel dag utan att ta en riktigt lunch utan äter ofta dessa mackor och chips.
Tryckte i mig fyra stycken och ett helt fat med färsk frukt som jag verkligen uppskattade men var vrål hungrig igen någon timme senare. Vad gjorde jag då, jo precis som alla andra köpte godis !
Det är bara att inse att vi har en väldigt sund lunch kultur i Sverige där vi sitter ner tillsammans på kontoret eller går ut och äter något riktigt.
Visst jag slarvar också ibland hemma med lunchen men ser till att få imig något näringsrikt som jag står mig på ett tag.
Berry Boost
Torsdag den 8 dec
Omtänksamma Gabbi kom med en ask Berry Boost ifrån Renée Voltaire till mig innan jag åkte till London.
Den fick självfallet följa med på konferensen och har varit perfekt som lite godis och energi påfyllning.
Dessa askar finns att köpa på Renée Voltaires butiker men även välsorterade matbutiker säljer dessa i storpack.
Perfekt att ha i jackfickan eller i handväskan.
Frukost i låda
En galet tidig morgon då jag ska flyga till London nu på morgonen.
Har inga problem med att kliva upp i ottan men är inte riktigt van att göra mig iordning så här tidigt brukar bara borsta tänderna och sedan hoppa i träningskläderna och cykla iväg.
Frukosten fick följa med i en liten låda då jag ogärna hoppar över en ordentlig frukost och särskilt inte då jag vet att lunchen inte kommer att bli särskilt stadig.
Nu väntar en flygresa som jag hoppas blir lugn för jag gillar INTE att flyga
Bästa tjejlunchen
Bästa tjejlunchen idag på Story Hotell.
Som vanligt väldigt gott och väldigt trevligt att få till en lunch tillsammans med flera vänner.
Imorgon åker jag till London och då väntar luncher iform av trekants mackor på vittbröd och chips så jag njöt lite extra idag av en riktigt bra och god lunch.
Senapslövbiff med skånskt potatismos
I fredags kom jag hem till ett dukat bord där det serverades "senapslövbiff med skånskt potatismos" som min skåning hade tillagat till oss.
Receptet hittade vi när vi var och handlade på Ica Maxi för några veckor sedan och det har sedan legat och skräpat här hemma men nu är det testat och får ett bra betyg ifrån oss båda.
Enligt receptet ska det endast ta 20 min att göra så det passar perfekt att laga i veckorna när man oftast inte har all tid i världen.
Senapslövbiff med skånskt potatismos
4 pers
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
500 g lövbiff
1 msk smör/margarin
2 msk dijonsenap
2 dl lättcremé fraiche
1 dl buljong (vatten och buljong alt fond)
1 dl syltlök
salt och peppar
potatismos
skånsksenap
1.Ansa och skiva purjolök, skala och hacka vitlöksklyfta
2.Strimla lövbiff. Stek köttet i smör eller margarin, lägg ner purjolök och vitlök som får steka med mot slutet.
3 Tillsätt dijonsenap, lätt crème fraiche och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Vänd ner syltlök och smaka av med salt och peppar.
4.Servera med potatismos smaksatt med skånsk senap.
Pepparkaksbröd
I lördags var vi bjudna hem till Peson och Linda på glöggfest, som present hade jag bla med mig ett juligt bröd.
Testade att baka ett pepparkaksbröd som smakade riktigt bra nybakat med smör och ost.
Hoppas att det smakade lika bra dagen efter till deras frukost.
Så här gjorde jag brödet som jag sedan lindade in i tidningspapper och slog in i ett litet paket.
Pepparkaksbröd
1 limpa
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 msk pepparkakskrydda
4 dl filmjölk
1 dl sirap
1. Sätt ugnen på 175 grader
2 . Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke och tillsätt sedan filmjölk och sirap. Var noga med att allting blandas
3. Häll smeten i en smord avlång brödform. Ställ in i ugnen och grädda i ca 45-50 min.
Det doftar ljuvligt !!!
Servera gärna med krämig ädelost och ljummen fikon-och valnötsmarmelad
Mammas mat
Min mammas mat är något av det bästa alltid vällagat och gott.
Idag bjöds vi på köttfärslimpa med kokt potatis, brysselkål och bönor till lunch - riktig husmanskost precis vad man önskar när man kommer hem.
Brysselkål är jag ensam om att tycka om här hemma det är ju såååå gott.
Tack mamma och pappa för en trevlig söndag och biljetterna till OD det gör vi gärna om nästa år.
Frisk luft
Hade första tvättiden imorse så det blev en tidig morgon och frukost.
Snörade sedan på mig löparskorna och tog en skön lätt tur i solskenet, underbart att få andas frisk luft och börja dagen med lite träning.
Nu väntar lunch hos mamma och pappa och sedan OD i Uppsala.
Hoppas att ni får en trevlig andra advent.
Grötfrukost
Igår var jag helt slut och somnade i soffan (rätt tidigt) vaknade därför imorse riktigt utvilade och pigg.
En stadig lördags frukost för oss båda då Håkan ska kita och jag tänkte gå till värmen i gymet, fattar inte hur han kan kita i kylan.
Grötfrukost med favoritgröten på krossatbovete, vaniljproteinpulver och vatten som toppas med havremjölk,kanel, kanel och blandade frön. Riktigt gott med gröt nu när det börjar bli kallare ute.
Nu väntar träning sen lite bakning då vi ska på fest ikväll och jag tänkte baka en liten julig present.
Vet att de läser bloggen så vad det blir får ni de sen :)
Hummus
Just nu har jag dille på morötter med hommus, brukar göra det som tilltugg innan middagen men nu har jag en burk i kylen som jag plockar fram lite då och då och dippar morrötter i eller brer på min mellanmåls macka.
Gör en laddning och ha i kylen !
Hummus
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter
1/2 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
salt och peppar
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
2. Smaka av med rikligt med salt och späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens
Juliga chokladbollar
Testa att göra dina chokladbollar lite juligare genom att byta ut kaffet mot glögg !
Vem har sakt att det ska vara pepparkakor och lussebullar till glöggminglet bjud på goda chokladbollar som är 10 gånger lättare att göra.
Chokladbollar
ca 25 st
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao (jag använde även lite Renée Voltaires Raw caco)
1 tsk vaniljsocker
3 msk glögg
5 dl havregryn
Garnering:
pärlsocker
1.Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, glögg och havregryn.
2. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker.
Förvara i frysen eller kylen.