Klämma med makrill och mandelpotatis
Söndag den 6 feb
En enkel men väldigt god söndagsmiddag serverades här hemma "klämma med makrill och mandelpotatis".
Hade mycket mandelpotatis över sen i torsdags och ägg, makrill och lök finns alltid hemma så der var bara bröd och dill som behövdes.
Klämmorna påminner om mackorna som mamma brukade göra när jag var liten, tunnbröd med hackat ägg, makrill och dill som vi hade som fika på väg upp till fjällen.
Klämma med makrill och mandelpotatis
4 port
En enkel men väldigt god söndagsmiddag serverades här hemma "klämma med makrill och mandelpotatis".
Hade mycket mandelpotatis över sen i torsdags och ägg, makrill och lök finns alltid hemma så der var bara bröd och dill som behövdes.
Klämmorna påminner om mackorna som mamma brukade göra när jag var liten, tunnbröd med hackat ägg, makrill och dill som vi hade som fika på väg upp till fjällen.
Klämma med makrill och mandelpotatis
4 port
400 g kokt kall mandelpotatis
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
1/2 dl dill
2 msk smör eller margarin
4 mjuka tunnbröd
2 burkar makrill i tomatsås
1. Skala och skiva potatis, ägg och rödlök. Plocka och skär dillen. Bred matfett på tunnbrödet och fördela potatis, ägg, lök och makrill på tunnbröden.
Strö på dillen och rulla ihop till en klämma.
Kommentarer
Trackback