Nöt och vitkålspanna

Tisdag den 14 juni

Matkassen föreslog att man skulle laga "pestofrikadeller i tomatsås" av nötfärsen men jag gjorde något helt annat till kvällens middag som gick väldigt snabbt och smidigt att göra

Använde mig av nötfärsen, vitkålen och parmesanosten, vitlöken och tomaterna ifrån kassen och gjorde en nöt och vitkålspanna som blev riktigt lyckad. Samt en sås med turkisk yoghurt och färsk persilja och en sallad.




Nöt och vitkålspanna
4 pers

1 gul lök
500 g nötärs
350 g vitkål
3 st vitlöksklyftor
soja
chilipulver
salt & peppar

1. Bryn först löken i en stekpanna och tillsätt sedan nötfärsen
2. Riv vitkålen på ett rivjärn alt med en osthyvel och blanda i lök och nötfärsen tillsammans med pressad vitlök, tillsätt lite vatten när det brynt klart
3. Smaksätt med soja,chilipeppar, salt och peppar
4. Låt det puttra några minuter.

Riv parmesanost över pannan när den serveras
Vi hade även stekt färskpotatis till då vi hade färdig kokt potatis i kylen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0