Pölsa på köttfärs

Tisdag den 6 sept



Riktig svensk husmanskost - pölsa gjord på köttfärs, potatis och mammas inlagda rödbetor

Av ren vana blir det oftast att jag gör biffar, köttbullar eller köttfärsås av köttfärsen men pölsa är ju så enkelt och riktigt gott så det får nog bli en vana

Pölsa

Köttfärs
1 gul lök
1 dl korngryn
3 dl vatten
4 msk spiskummin
svartpepppar & salt

1. Koka upp korngrynen och låt koka ca 25-30 min
2. Stek löken och bryn köttfärsen, blanda sedan lök,köttfärsen och korngrynen och krydda efter smak.
3. Låt allt koka upp och tilsätt ev lite vatten

Servera med rödbetor alt lingon och kokt potatis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0