Saffransskorpor

Inget nytt att jag älskar mornar men helgens mornar är ngt extra då jag hinner läsa tidningen i lugn och ro och numera även lyxa med en nespresso. Efter en lång frukost gick jag till gymet för att köra ett intervall cykel pass med Caroline B som körde skiten ur en som vanligt. Intervaller är perfekt om man vill förbättra konditionen samt att tiden bara flyger förbi bra att ha ett intervall pass i veckan.
Väl hemma igen hade Håkan vaknat lite seg efter gårdagens utgång. Kände för att baka ngt gott och enkelt så de fick bli Leilas Saffrans skorpor som är så grymt goda.

Receptet kommer här:

Saffransskorpor
35 st skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner i bunken
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda dem  mitten av ugnen ca 25 min
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 15 min

Om du kan hålla dig är detta en perfekt present till glöggpartyt.....jag kunde inte hålla tassarna borta













Ny bakade skorpor och en stor latte :)


Kommentarer
Postat av: Malin

Shit vad nice med din blogg,,,dessa skorpor skall jag göra till 4.da advent,kunde du komma då????????????????????????

KRAM MALIN

2009-12-14 @ 07:43:26
URL: http://rackarungar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0