Krasse

Måndag den 31 jan

Jag är på strålande humör efter en mycket bra måndag, skönt att känna så på veckans första dag :)

Fick massor gjort på jobbet och fick besked ifrån SL att min kasse finns på deras hittegods (håller tummarna för att allting finns kvar) toppade dagen med ett bra cykelpass.

Till kvällens soppa blev det en smörgås med ägg ,skinka och krasse.
Krasse har jag nog inte ätit sen jag var liten och odlade min egen krasse i fönstret på bomull.
Kan nog bli så att jag blir krasse odlare igen för det var väldigt gott.



Bär

Söndag den 30 jan

Upptäckte igår att Daglivs börjat sälja frysta bär i lösvikt, plockade mina favoriter och använde på gröten imorse, lyxigt.
Mycket roligare lösning än att köpa de vanliga förpackningarna av frysta bär hoppas att fler och fler butiker tar in denna lösningen




Härlig lördag

Lördag den 29 jan

Det var fullt ös på cykelpuls klassen samma upplägg som de senaste lördagarna, lång körning på 25 min i rätt hög puls för att sedan köra tre låtar i en trappa. Galet bra och roligt pass samt väldigt peppande människor som kör klassen.

Efter dusch och fix var vi några hungriga tjejer som traskade till "orangeriet" för att bruncha.
Varför har jag inte besökt Orangeriet tidigare, hur mysigt som helt perfekt ställe för helg fika/brunch eller en after work. Hit kommer jag att gå väldigt snart igen.



Hur god var inte denna bärpaj....ett stort extra plus till att man fick ta extra bär och grädde till pajen själv.

Nya tag

Lördag den 29 jan

Fortfarande knäckt över hur gårdagen slutade, känner mig lurad och blir så ledsen när jag tänker på skorna och mössan. Underbara Mia och Johan hörde av sig båda två och erbjöd sig att fixa nya skor till mig då dessa bara finns i USA, tack ni är bäst.

Ringde SLs hittegods på morgonen men det kan tydligen inte hjälpa till under helgen utan bad mig återkomma på måndag em. Förlorar inte resenärer saker under helgen??? Kunde dock enkelt polisanmäla händelsen direkt på polisens hemsida.
Ja, jag vet att det bara är materiella saker och världen inte går under men så onödigt.

Ska inte deppa mer nu för jag har en rolig lördag att se fram emot, vi är ett helt gäng tjejer som ska köra cykelpuls passet kl 12:00  ihop och sedan gå till Orangeriet för brunch.


Mogonens frukost erbjöd inte samma utbud som gårdagens på Skokloster, hotell frukost är något extra.

 

Neeeeeeeeeeej

Fre 28 jan

Hemma gråtande efter att jag upptäckt att jag saknar en av mina kassar som jag hade med mig på bussen.
I kassen låg mina nya favorit Nikes som jag köpte i USA samt min varma pälsmössa från Peak och pulsklockan med tillhörande pulsband dvs en kasse med många dyrbara och väldigt kära ägodelar :(

Såg så mycket fram emot att komma hem och bara lägga mg i soffan med sushi och godis och känna att det är fredag men tappade helt den känslan.

Fy vad surt den här dagen slutade

Min varma favorit mössa............borta  !!!!



De nya skorna som jag var så nöjd med....allting borta


Ute i solskenet

Torsdag den 27 jan



Vilken fantastisk dag vi haft ute i solskenet på Skokloster, en riktigt bra dag på jobbet!

Började dagen med en mycket god lunch för att sedan bli indelade i lag och tävla i "winter games". 4 olika grenar hockey - skott på mål, spark åkning i bana, långfärdskridskor i bana och skidskytte på miniskidor - behöver jag säga att det var grymt roligt tävlings människa som jag är och ett stort plus att få vara ute och självklart så vann mitt lag " Grekland".
Tävlingsdagen avslutades med varma kanelbullar och gluvein :)

Nu blir det till att snygga till sig innan samlingen i baren för att sedan äta middag och leka ännu mera
Ser fram emot kvällen tillsammans med kollegorna.

     

 



Godmorgon

Torsdag den 27 jan



Frukost hemma idag då jag har möte hos kund på morgonen, krossadbovetegröt toppad med olika nötter och frön samt havredryck. Varm gröt i kylan är en bra start på dagen.

Efter mötet bär det av mot Skokloster för att möta upp kollegorna, konferens torsdag och fredag ska bli väldigt roligt.

Vilodag

Onsdag den 26 jan

Tanken var att springa och leta efter en klänning till vår kick off efter jobbet men ändrade planer på lunchen gjorde att jag fixade det på lunchen. Tyvärr är jag ju inte tjejen som lätt plockar fram kläder när dresskoden  för kvällen är "gala" har dock lite lättare med den andra dresskoden för dagen varma kläder för utomhuslek. Riktigt längtar efter att få vara ute imorgon och hoppa i skidkläderna.

Då jag löste klänningen på lunchen blev jag glad när Håkan föreslog en middag ute ikväll då jag ska iväg på konferens och han sticker till alperna så vi ses inte på över en vecka. Vi satte oss på Tures efter jobbet ett ställe som jag verkligen gillar, bra mat, service och lagom puls.

Mysigt att gå ut och äta mitt i veckan :)



Vi säger hipp hipp hurra till Caroline som fyller år idag, hoppas att du haft en bra dag min fina vän.


Hamurgestämpeln

Onsdag den 26 jan


Fick en fråga om min "hamburgestämpel" som jag skrev om i helgen när jag gjorde hamburgare.
Stämpeln kommer ifrån Saga form och finns att köpa på tex Cervera för ca 200 kr, du får perfekta hamburgare med snygga ränder och alla i samma storlek. Ser lite proffsigare ut och alltid lika kul med special prylar i köket :)

Ett tips är att ge bort stämpeln i present när det börjar bli dax för grillning, vi har ofta gett den till grillmästaren i huset

 

Middags gäst

Tisdag den 25 jan

Efter en galen dag på jobbet med massor av möten och lunch först kl 14:30 var det väldigt skönt att få rensa huvudet en stund på gymet innan jag tog bussen hem.

Vi fick trevligt sällskap till middagen ikväll av Håkans barndomsvän Kecke som är uppe i Stockholm på jobb.
Bjöd på min chiligryta med olika tillbehör, tänk vad det är bra att ha saker i frysen när man bokar en middag med kort varsel.

 

Grabbarna dricker öl och tittar på handbollen och jag ska fortsätta jobba en stund.

Galet bra

Måndag den 24 jan





Avslutade min dag med ett galet bra cykelpass på hötorget, trapp körning med 3 st trappsteg x 4 med olika intensitet i varje trappa.
Tjohoo där kickade vi igång en ny vecka - trotts att luften mer eller mindre stog stilla i salen glömde  jag helt alla veckans måsten och kände en härlig tränings glädje.


Grym start på veckan, häng på nästa vecka kl 18:00 på Hötorget !!!

Packåsna

Måndag den 24 jan

Jag är så trött på att alltid kånka på extra påsar utöver min vanliga väska så nu har jag köpt mig en STOR ny väska. En väska där jag får plats med både dator och träningskläder och den är snygg.
Kommer nog aldrig bli en tjej med en snygg dyr handväska utan det är den sportiga varianten som gäller för mig :)



En North face cykelväska stl L där jag helt klart kommer att få plats med  både ett par cykelskor och löparskor, träningskläder, duschprylar  och sist men inte minst min dator som jag bär på varje dag.


No more extra väska !!!!

Söndagsmiddag - kycklinggryta

Söndag den 23 jan

Kvällens middag blev kycklinggryta med massor av grönsaker som serverades med ris alt blomkålsmos.
Ännu ett storkok som spar tid och kraft i veckan när det ska göras middag efter jobb och träning.

Tanken var att göra en gryta med kyckling och mango men jag hittade inte mitt recept, blir till att leta då denna    kombinationen är väldigt god.


 


Kycklinggryta
4 port

300 g kyklingfileér
1 tsk avokadoolja
10 st champinjoner
0,5 st zucchini
1 st röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpure
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
1 ask cocktailtomater
2 dl mellangrädde
salt & peppar


1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna


Nu Solsidan och lite söndags jobb i soffan ;)



Hängde på låset

Söndag den 23 jan




Hängde på låset i morse


Januari månad och det är hög tryck på gymet alla vill träna vilket resulterar i långa köer till nästan alla pass och mycket folk i gymet.

För oss morgonpigga människor är det lite lättare då majoriteten verkar besöka gymet senare på dagen :)
Att försöka träna i gymet efter kl 17:00 en vardag är just nu inte att rekommendera om du inte har all  tid i världen. Jag gillar effektivitet och har inte lust och tid att gå och dra i gymet, vill köra mitt program non stop.

Grymt skönt att vara färdig tränad på fm och mötas av ett härligt vinter väder när man kliver ut ur gymet.

Hamburgare

Lördag den 22 jan



Har länge varit sugen på en riktig hamburgare så ikväll blev det just hemlagade hamburgare.

Blandade färsen med ajvar relish, lök, ägg, salt och peppar och formade till biffar med hjälp av min "hamburge stämpel" tilllagade dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Saftiga härliga biffar och du slipper stekoset när du kör dem i ugnen.

Klyftade potatis, sötpotatis, morötter, palsternacka och kålrot och körde i ugnen ca 40 min
Tillbehör blev även en sallad med avokado, rödlök och tomat samt skivad gul lök, tomat och ostskiva.

Hamburgebrödet ska vara "Max hamburgebröd" slår de andra i hyllan med hästlängder

Ett riktigt god och bra lördags middag och äntligen fick jag min burgare :)




Passade på att göra ett riktigt storkok på biffar och frös in,  bra att kunna ta fram i veckan. (vuxenpoäng )

Kärleks bullar

Lördag den 22 jan



Idag blev det test bakning med hjärtformen till pepparkaksbaket resultatet blev söta små bullar.
Håkans kommentar var "jävlar vilka goda bullar" och jag håller med honom de blev riktigt smarriga.

Vansinnigt lätta att göra och de går rätt så snabbt så testa själva.
Söta bullar att ta fram till frukosten eller servera till eftermiddags fikat eller baka till alla hjärtans dag som snart är här.

Kärleks bullar
Ca 20 st bullar

0,5 dl havregryn
1,25 dl vatten
0,5 msk salt
1 pkt jäst
1 msk olja
1 msk sirap
4 dl filmjölk
3 dl rågsikt
ca 10 dl mjöl

1. Koka upp gröten, havregryn och vatten
2. Blanda samman jäst, och fingervasrm filmjölk så att jästen löser sig.
3. Blanda ner gröten när den svalnat tillsammans med sirap,olja och salt samt rör ner rågsikten. Blanda väl.
4.Blanda i vetemjölet tills du har en smidig deg. Täck över den och låt den dubbla sin storlek. ca 30 min
5. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut småbröd med hjälp av en burk eller dylikt. Lägg småbröden direkt på bakplåtspapper och täck med bakduk, sätt ugnen på 250 g. Låt bullarna jäsa ca 20 min
6. När ungnen är varm naggas bröden och penslas med 1 ägg och grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter.
(penslingen behövs inte men de får finare färg)


Go Isabellah go

Fredag den 22 jan

Idag känner jag mig mycket stark och glad, började dagen med en runda runt Kungsholmen på nästan is fria gator i ett skönt tempo. Sitter nu p jobbet med min gröt och har en skön känsla i kroppen

Nu på morgonen går starten för Dubai Marathon där Isabellah Andersson ställer upp håller alla tummar för denna grymma tjej


Premiär turen ute för mina nya Nikes :)

Smart hjälpreda!

Onsdag den 19 jan

Vi äter väldigt ofta lövbiff med riven pepparrot till middag och de ska vara mycket pepparrot vilket resulterat i många fula ord då roten ska rivas pga av de starka ångorna som känns i ögon och hals.

Men nu är det problemet löst för Håkan fick en hederlig mandelkvarn i julklapp av mina föräldrar för att just kunna riva pepparroten - världens bästa lösning !


Kosttillskott

Tisdag den 18 jan

Har haft en dag full av möten och lyckades klämma in en sen och snabb lunch vid skrivbordet....jag vet ingen höjdare och jag har lovat mig själv att inte hamna vid datorn vid lunch men ibland går det inte.

Fick dock en god lunch ifrån jobbets cafe, räksallad med extra mycket räkor och massa annat gott.




Efter jobbet var jag förbi Budo Fitness butiken på Sveavägen för att fylla på protein förrådet.
Jag har tidigare alltid kört på "Self Micro Whey" men blev idag rekommenderad att köra på "Triple Protein"
som istället innehåller tre högvärdiga vassleproteiner. Det blev 1 kg med jordgubbs smak då jag blandar pulvret i gröten om jag tränat på morgonen så choklad går helt bort. (hade skogsbär på det tidigare pulvret)

Passade även på att köpa Multipowers bars med smak av choklad och kokos, farligt goda. Inte det bästa att stoppa i sig men bra att ha i väskan om man behöver fylla på i farten.




Pasta med tonfisk och tomat

Måndag den 17 jan

Avslutade min dag med ett galet bra spinning pass på Hötorget, bra musik och ett tufft upplägg men tiden 
bara flög iväg. Vi körde två backar på 10 min och intervaller mellan backarna och avslutade med en tuff sista låt.
Tjohho, vilken skön träningskick - det här blir en bra vecka.



Hemma möttes jag av färdig lagad middag, Håkan använde Paolos " Italiensk fastfood" och hade lagat "pasta med tonfisk och tomat". Super gott och lyxigt att få fylla på med bra mat direkt efter träningen.
Receptet delar vi självfallet med oss av





Nu sitter jag med en latte och tittar på Idrottsgalan och datorn i knät för att förbereda inför morgonens möte.



Linguine al tonno e pomodorini (pasta med tonfisk och tomat)
4 pers

500 gram 
1 st 
2 st vitlöksklyftor
4 msk  olivolja 
300 gram 
2 burkar tonfisk i olja (a´200 g) avrunnen och delad i bitar
2 msk kapris
3 msk finhackadpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Koka upp lättsaltat vatten under lock medan tonfisksåsen tillreds. Lägg genast ner pastan när vattnet kokat upp.
2. Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna. Lägg i röd- och vitlök, låt dem fräsa tills de har mjuknat. Tillsätt tomaterna, salta och peppra och låt såsen puttra i 5 minuter.
3. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Tillsätt dem samt kapris, persilja och 1 msk olivolja och låt såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll av pastan när den är kokt "al dente" enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av. Blanda ner pastan i tonfisksåsen.





Renskavsgryta med blomkålsmos

Söndag den 16 jan



Det blev en snabb och lättlagad söndagsmiddag av det som fanns i kyl och frys - renskavsgryta med blomkålsmos.

Renskavsgryta:
Hacka och bryn en lök lätt tillsätt sedan renskaven och låt den stekas klart tillsammans med löken.
Tillsätt hackad persilja, 1 msk dijonsenap, 4 msk creme fraiche, soja, salt och peppar

Blomkålsmos:
Dela blomkålen i bitar och koka den i lätt saltat vatten tills den är mjuk.
Mixa blomkålen med en mixer till mos och tilsätt smör och lite creme fraiche samt riven muskot

Servera gryta och mos med saltgurkaa, lingonsylt och en sallad

Har ni inte testat blomkålsmos så gör det super gott och har du brådis går detta fortare än potatismos och bäst av allt du slipper skala potatis :)

Fettisdag i januari !

Söndag den 16 jan



Fy vilken trist väder vi vaknade till imorse !
Hade planer på ett löp pass men la ner den tanken och körde ett kort men effektivt ben pass inne.
Det blev mycket funktionell styrka blandat med några tunga övningar med skivstången med tanke på träninsvärken efter veckans crossfit pass ska jag försöka köra mer benstyrka. Det bästa med ben är att det är riktigt roligt att träna och något som många tjejer glömmer bort att träna.


Idag äter vi bagels och semla som mellis, Håkan älskar semlor och var glad över att de nu säljs redan i januari!
Vad hände med fettisdagen ?




Bagels

Lördag den 15 jan



Ledig lördag och tid för bakning det är avkoppling för mig :)

Det var ett tag sedan jag bakade bagels och inte ofta jag bakar på bara vetenjöl men efter semestern kan jag inte få nog av dessa gobitar.

Bagels blir saftiga och sega, vilket beror på att degen kokas innan de gräddas lite pyssel men helt klart vär besväret. Det finns massor av olika recept på bagels men det här är mitt bästa recept.

Bagels
16 st

5 dl standarmjölk
50 g jäst
25 g smör
2 msk honung eller sirap
13-14 dl vetemjöl special
3 l vatten till kokning
2 msk salt
1 uppvispat ägg
sesamfrön

1. Värm mjölken till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör till jästen löser sig.
2. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung och de mesta av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vattnet i en stor kastrull och tillsätt salt.
5. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till 20 cm långa längder och forma till ringar med hjälp av lite vatten som "lim", tryck ihop ändarna ordentligt.
6. Låt jäsa ytterligare ca 10-20 min
7. Koka ringarna några åt gången i 2 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av innan de läggs på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrö.
8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
9. Låt dem svalna på galler under bakduk.


Farligt goda nygräddade med lite creamcheese !

Jag fryser in de som blir över och rostar dem sedan halvtinade i brödrosten, lyxigt gott till helg frukosten eller som ett mellanmål.



Kokning av bagels


Nygräddade favoriter

Lördags träning

Lördag den 14 jan




Håkan ville ha med mig på boxning på em men dagens träning för mig blev rygg och triceps träning följt av spinning. Jag gillar att köra på fm samt att jag gillar dagens cykel pass.
Körde rodd, lastdrag och marklyft för ryggen och skivstång mot pannan, en rep övning samt dipps för triceps.
Spinning passet var samma upplägg som förra lördagen ett kanon pass även idag samt att jag hade bra pepp på cykeln brevid, tack Stina och grymt bra trampat.

Hemma igen blev det lunch och nu är planen att dra igång ett bagel bak

Fredagsmys

Lördag den 15 jan



Gårdagen började med ett trevligt och bra frukostmöte på Sturebadet, massor av goda saker att välja mellan och en härlig miljö att börja dagen i. Propp mätt och med en härlig fredags känsla startade jag sedan ett mötes race på jobbet.

Lunchmöte på jobbet där vi bjöds på Sushi och en uppskattade dessert :)



Kan fredagen avslutas bättre än att möta upp en vän för en fika och en bio. fredagsmys på hög nivå.
Muchi och jag såg "The Town" lite för mycket pang pang för oss men vi kan behöva lite variation då vi annars brukar se riktiga tjejfilmer. Helt klart en sevärd film.


Den som spar han har...

Torsdag den 13 jan

Ikväll plockade vi fram bagels ur frysen som jag fick av Mia i USA, rostade och hade gott pålägg på....tänk att det kan vara så galet gott.



Söta mini bagels i påse...kanske ngt man eller jag borde se till att man kunde köpa i Sverige.

Det får nog bli ett stor bagel bak snart, tyvärr tar det sin lilla tid då de ska kokas innan de gräddas men resultatet brukar bli väldigt bra så det är värt de olika momenten. Lägger ut mitt bästa bagel recept när jag bakar :)


På väldigt gott humör idag efter en bra dag på jobbet och en mysig lunch med Marie som jag saknat på "Underbar" ett nytt ställe för mig som jag varmt kan rekommendera. Mycket folk dock på lunchen så var där i tid.
http://info.aos.se/sajter/underbar/index.html



Aj aj aj

Tisdag den 11 jan

Igår kväll körde jag och Håkan ett "crossfit" pass ihop för första gången på SATS, vi körde cirkelträning med bla upphopp på brädor, armhävningar på stång, utfalls hopp, rotation med hantar ja en massa olika övningar.

Jag tyckte inte att passet var särskilt jobbigt men detta fick jag äta upp att jag sa igår för aj aj vad det känns i mina ben idag, både fram och baksida lår. Helt klart muskler som man inte använder i sin vanliga träning så gamla hederliga övningar sätter sina spår.
Kommer helt klart att byta ut min vanliga styrketräning mot ngt crossfit eller shape pass för lite variation i träningen.

Det var kul att träna ihop vilket vi aldrig gör annars och båda två grinar lite illa när vi ska ta oss upp ur soffan. härligt med träningsvärk :)



Helg frukost

Söndag den 9 jan

Lång frukost med dagens tidning och nyhetsmorgon på TV, helg frukosten är den bästa !!
Hade önskat att det serverades samma lyx frukost som de sista dagarna i Mexico eller Mias goda fruktsallad men min gröt med rivet äpple, ägg och två koppar latte var inte helt fel.


Har några bagels ifrån USA i frysen som ska ätas väldigt sakta och njutas väldigt mycket av :)


Efter min frukost blev det ett träningspass, sista spinningen med Li tyvärr som försvinner på mamma ledighet.
Har verkligen gillat hennes pass kl 11:00 på söndagarna grymt bra upplägg och musik som får en att köra järnet vi  får se om jag fortsätter att gå den här terminen.

Fick sedan ännu mer energi genom att umgås med min lilla favorti Melker medans hans föräldrar var på bio. Vi utforskade våra stökiga lådor och lekte med fasters byttor och vispar.
Kul att kunna hjälpa till när hans föräldrar vill hitta på något och mysigt att få förtroendet att ta hand om en liten prins.


Igår kväll var vi i Uppsala hos Maria och Jens på mysig middag bjöds på fisksoppa och en smarrig desert.
Jag bakade den mjuka pepparkakan "igen" som en liten present


Årets bästa pass

Lördag den 8 jan




Körde det bästa spinningpasset för i år på SATS Stadshagen i dag vid lunch, ett fullbokat cykelpuls pass med 8 min uppvärmning, 25 cykling non stop upplagt på 6 varv med  2,5 snabb cykling sittande följt av 2,5 min stående tungt på ca 80-85% av max puls. Sedan aktiv vila 3 min för att avsluta med 8 min uppdelat på 3 nivåer 70,80 och 90% av max. Tjohooo vad vi körde och hade grymt roligt !!!!

Lunch hemma och lite present bakning igen till kvällens middag hos vänner i Uppsala

En ledig dag med min man

Fredag den 7 jan

Idag har vi haft en riktigt skön ledig dag bara jag och Håkan :)
Jag fortsätter att sova gott så det blev inte frukost förns strax innan 09:30 för min del, så nöjd över att jag lyckas att sova lite längre.

Vid lunch tog vi en promenad på Kungsholmen och avslutade med en värmande kopp kaffe och bagel på Bagel deli. Ett mysigt ställe som jag besöker allt för sällan med tanke på hur mycket jag gillar bagels.



Vi traskade sedan bort till SATS i Stadshagen för att träna båda två. Jag sprang 30 min på löpbandet och körde sedan ett tufft pass med bara ben som jag gissar kommer att kännas i mina ben imorgon. Använde både friavikter, boll och maskinerna totalt 6 olika övningar. Har saknat att få styrketräna ordentligt och vara lite öm i musklerna.
Tränade lite styrka med hantlar de sista dagarna i Mexico och ett pass med Mia i USA och det går fort att tappa styrkan men också snabbt att hitta tillbaka igen :)

Efter att vi varit duktiga på gymet bestämde vi oss för att testa den nyöppnade pizzerian som Cheap Monday gänget öppnat på Upplandsgatan. Surdegspizza för 100 kr, 10 olika pizzor att välja bland.
Tyvärr var det inte lika god som de såg ut men nu har vi testat. Jag gillade degen men saknade lite mer smak och roligare pålägg.
Ett minus får de för att de inte skickade med en fräsch sallad till.


Min pizza nr 6  med mozarella,tomat, kokt skinka och basilika


Håkan valde korv, surkål och ngn ost som jag inte kommer ihåg namnet på

Nu väntar en kväll med Entourage och M&M mandel i soffan, tänk om man fick vara ledig ihop varje fredag.

Nyårsmiddag

Fredag den 7 jan

Nyåret firade vi hos fam Grufstedt i North Carolina, USA en mycket lyckad kväll som jag kommer att minnas länge.

Johan hade varit i Frankrike veckan innan och hade då köpt anklever och marmelad så han fixade vår första rätt "anklever,sallad och marmelad"



Vi köpte färsk hummer som vi fick hem i en låda ifrån butiken och som vi sedan kokade hemma.
Serverade hummern med smält smör och vitlök .....galet gott !!!







Till huvudrätt serverades filemignon med smörstekt svamp, rösti och sparris



Vår dessert inhandlades på en glass butik och bestog av en glasstårta som jag fick välja :)
Jag som älskar amerikansk glass valde självfallet min favorit oreo cookie glass och jäklar vad den var god.












   

Tack fam Grufstedt för en MYCKET trevlig vistelse hos er jag längtar redan tillbaka.





Present bakning

Fredag den 7 jan



Igår var vi bjudna hem till fam Harrling på middag passade då på att baka den "snö glaserade mjukapepparkakan" som jag bakade innan jul (http://missdigi.blogg.se/2010/december/snoglaserad-mjuk-pepparkaka.html ) som en liten present.

Bakade kakan i de fina formarna som jag fått av Anna och Maiken, perfek när man vill ge bort de man bakat i present. Dessa finns att köpa bla på www.bluebox.se

Vi bjöds som vanligt hos fam Harrling på en väldigt god middag.

Lata dagar

Torsdag den 6 jan

Våra sista dagar i Mexico spenderade vi på ett resort mellan Playa del Carmen och Mexico solade, tränade, åt god mat och drack skumpa.
Fantastiskt resort där allting fanns samt att det var barn förbjudet så det var väldigt lugnt och skönt, för min del räckte det precis lagom att stanna i två dagar sen ville jag ut i det fria igen :)




     

Efter lata dagar på denna resorten bar det äntligen iväg till familjen Grufstedt  i North Carolina, USA


Bröllop och kalas

Torsdag den 6 jan

Då var man tillbaka i verkligheten och vardagen igen efter en fantastisk resa, ska berätta mer om vår resa senare idag.

Igår firade mina föräldrar sin 40 åriga bröllopsdag (rubinbröllop) och det ville vi ju självklart fira.
Vi mötte upp dem vid Hötorgshallen där vi handlade massor av skaldjur hummer, havskräftor, krabbklor och räkor. Gillar verkligen Hötorgshallen och de olika handlarna kommer att bli många fler besök hit i år.

Håkan och jag tog sedan med dem till Anglais för ett glas skumpa till damerna och en öl till herrarna innan vi åkte hem till min bror med familj.


Kan det bli bättre en onsdag kväll!!!


Lilla Melker fyllde år medans vi var iväg så jag och Håkan uppvaktade honom igår med tårta och paket.
Jag fick äntligen använda min tågbakform som jag köpte för att göra Melkers första födelsedags tårta, gjorde vanlig saftig sockerkaka och garnerade med godis.
Fick massa ideer igår så nästa tårta kommer att se annorlunda ut, choklad doppade vagnar, grädde, maränger mm.




Tack mamma och pappa för ett fantastisk god middag

RSS 2.0