Morgonstund med dinkelgröt

Tisdag 1 mars



Ännu en tidig morgon och frukost hemma i köket.
En sista finslipning på dagens presentation tillsammans med en tallrik gröt och en stor kopp kaffe eller skummadmjölk med kaffe.

Idag blev det gröt på dinkelflingor

Dinkelgröt
1 port

1 dl frysta blåbär eller hallon
1 dl dinkelflingor
2 dl vatten
0,5 krm salt

Koka upp dinkelflingor, vatten och salt. Låt sjuda sakta i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner blåbären. Ställ tillbaka kastrullen på plattan, lägg på ett lock och låt gröten sjuda på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då så att gröten inte fastnar i botten. Späd ev. med mer vatten om gröten blir för tjock. Servera gröten med mjöl eller havremjölk.


Min italienska kock

Måndag den 28 feb




Håkan lagade pasta ifrån Paolo Robertos fasfood kokbok ikväll så jag blev serverad en riktigt god middag, pasta med tonfisk och tomat.  Jag var ordentligt hungrig efter träningen så ingen var gladare än jag att få fylla på direkt.

Receptet hittar ni i ett tidigare inlägg: http://missdigi.blogg.se/2011/january/utkast-jan-17-2011.html


Nu väntar några timmars jobb vilket känns helt ok efter att ha hunnit träna och rensat huvudet samt ätit en god middag i lugn och ro hemma. Så nu är jag redo att hugga i igen


Efterlängtad powerwalk

Måndag den 28 feb


Det var väldigt länge sedan jag tog en powerwalk på morgonen men imorse kände jag att jag bara ville ut i friska luften. Har en rätt tuff vecka framför mig så det var väldigt skönt att få komma ut och "fundera "lite innan veckan drar igång.

Yoghurt med frysta bär, pumpa, liinfrön och två kokta ägg och gårdagens scones blev sedan min start på dagen




Lyxfrukost med scones

Söndag den 27 feb



Vaknade tidigt och bestämde mig för att överraska Håkan med nybakade scones.
Nykokta varma ägg och lite grövre scones med valnötter serveras nu till frukost, en lyxigare start på vår söndag.


Scones a la Emma
4 st kakor

2,5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjök
2 dl fiberhavregryn
1 dl valnötter
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2,5 dl yoghurt
50 g smör


1. Krossa nötterna och blanda dem med de torra ingredienserna.
2. Skär smöret i kuber och finfördela det med hjälp av fingertopparna.
3. Rör i yoghurten och blanda om.
4. Dela degen i fyra bitar och forma till runda plattor. Skåra med en
vass kniv och nagga med en gaffel.
5. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.


Mini rabarberpajer

Lördag den 26 feb

En härlig lördag då jag får stöka i mitt kök med både tårtbak och nu rabarberpajer, mår som bäst när jag för vara ledig och pyssla i köket i lugn och ro. Blev ju inte sämre av att Jessica kom förbi och tog en fika :)

Vi ska på middag hos fam Harrling ikväll och jag erbjöd mig att fixa efterrätten hade frysta rabarber i frysen så det blir små rabarberpajer till var och en med vaniljvisp eller glass. Vad tror ni om det ?




Mini rabarberpajer

5 små pajer (eller 1 stor)

4 rabarberstjälkar (eller så att det täcker bottnen på pajformarna)
1 dl socker
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

1. Sätt ugnen på 200 grader. strimla rabarbern till små bitar (skala stjälkarna innan om det behövs) och smörj pajformarna med smör.
2. Lägg i rabarberbitarna, strö över socker och gör sedan smuldegen.
3. Blanda mjöl, havregryn, socker och margarin i en skål, blanda till en grynig massa och täck rabarbern med smuldeg.
4. Ställ in pajformarna i ugnen, grädda i ungefär 25-30 minuter.
5. Servera med vaniljvisp eller och vanilglass
 



Kan tala om för er att det luktar väldigt gott här hemma just nu av de nybakade pajerna


Tårtbeställning

Lördag den 26 feb

Idag bakar jag tårta på beställning för imorgon fyller lilla Arvid tre år, han älskar tåg så vad passar inte bättre än en tågtårta. Kul att få hjälpa till så nu hoppas vi på att lill killen blir glad :)

Jessica kom förbi och hämtade upp tårtan så vi fick en mysig pratstund och fika i köket.


Spikmatta

Torsdag den 24 feb




Jag har länge velat testa en spikmatta men inte kommit mig för trots allt gott jag hört.
Muchi hade dubbel uppsättning mattor och erbjöd mig att låna en matta för att testa och jag älskar det !

Har testat att både ligga direkt på golvet samt att lägga den i sängen, somnade nästan direkt och fick en skön liten powernap...när hände set sist!?

Sista mellanmålet för dagen grapefrukt, kiwi och sharon frukt redo för sömn och fredag!!!!




Bra snabbmat-omelett

Onsdag den 23 feb

Efter en heldag inne ville jag bara UT men en promenad i kylan lockade inte särskilt mycket så det blev ett besök på gymet.
Trodde att det skulle vara fullt med folk på SATS Stadshagens vid 19:00 men jag hade fel så jag kunde träna det jag ville utan att behöva vänta på vikter och maskiner. Skönt att det inte är lika fullt med folk som det var direkt efter jul och nyår.
Jag tränade tre olika muskelgrupper bröst, baksida axlar och biceps ett skönt pass i mitt eget tempo.

Till middag blev det snabbmat en omelett med lök,trattkantareller, skinka, tomat och riven parmesanost och en stor god sallad med zukini, avokado och tomat och favoriten pumpakärns olja.

Lyxigt att kunna ta fram torkade trattkantareller som gör omeletten väldigt god och matig.


Semel fika

Onsdag den 23 feb

Efter ett möte imorse har jag suttit hemma och jobbat hela dagen för att kunna fokusera 100% på saker som måste bli klart. Tråkigt utan kollegor men väldigt effektivt så jag är oerhört nöjd med min dag.

Håkan kom hem med en låda semlor ifrån Thelins, en minisemla till frun och en stor till mannen i huset.
Är inget större fan av semlor men en liten rackare kan vara gott till kaffet och idag var det mysigt att få lite sällskap en stund. Redan två semlor den här veckan och jag som brukar vilja vänta till fettisdagen.

Förra året fanns stans bästa semlor hos Lux dessert & choklad och på Kungsholmen var Petite France vinnare enligt dnpåstan. Vem blir årets vinnare ?




En tidig frukost hemma


Onsdag den 23 feb



En tidig morgon och frukost hemma för en gång skull, gick upp lite tidigare för att i lugn och ro hinna läsa tidningen istället för att som annars äta vid datorn och skrivbordet.

Morgongröten lagades på hirsflingor och havregryn och kokades med mjölk istället för vatten vilket varmt kan rekommenderas. Toppades med kanel, hampa och linfrön samt frysta bär

Havre och hirsgröt
1 portion

0,5 dl hirsflingor
0,5 dl havregryn
2 dl mjölk
salt

Lägg havregryn, hirsflingor, salt, mjölk (vatten ) i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 3-5 min. Rör om då och då. Servera med mjölk och dina favorit tillbehör

Dagens höjdpunkt

Tisdag den 22 feb




Underbara lilla människa:)


Dagens bästa var ett kort men mysigt besök av lilla Melker och min bror, vi tog en kopp kaffe och en semla i vårt cafe.
Det var alldeles för länge sedan jag såg min lilla favorit då tiden bara flyger iväg, måste dra i handbromsen och träffa honom lite oftare då han ger mig så mycket härlig energi :)
Glad över att vi bokade en date redan på fredag igen och då är förhoppningsvis även vår mor med.


Kvällens middag blev enkel då jag plockade fram köttfärsbiffarna som jag gjorde fär någon vecka sedan ur frysen. Värmde biffarna i ugnen för att slippa stekos och slängde ihop en sallad med bla fetaost, zukini, lök, tomat, pumpakärnsolja och nötter. Super gott och enkelt, tänk vad bra det är att göra storkok :)




Grym avslutning och en bra början på veckan

Måndag den 21 feb


Efter gårdagens vila var mina ben väldigt spinning sugna riktigt längtade till kvällens spinning pass som jag ogärna missar.
Härligt känsla att få trycka på med ett stort leende på läpparna och känna hur energin sprutar, vilken avslutning på dagen och början på veckan.
Gillar upplägget på passet som är mycket styrka blandat med intervaller i två olika block, tiden fullkomligt flyger iväg.

Kvällen blev inte sämre när H ringer medans jag väntar på bussen hem och säger att jag ska skynda mig hem för maten är snart klar. Kom hem till ett dukat bor där det bjöds på lövbiff med pepparrot och en härlig sallad :)



Massor av riven pepparrot ska det vara....


Födelsedagskalas

Söndag den 20 feb

Igår var det 35-års kalas i Uppsala hemma hos Malin, födelsedagsbarnet hade gjort super mysigt och bjöd på en super god gulschasoppa och gott bröd och till efterrätt en kladdkaka med aftereight, mintmaränger och grädde - mums.

En värmande soppa och rödvin var precis vad man önskade sig i går då det var 22 minus grader i Uppsala, brrr
Malin försedde oss alla med hemstickade raggsockor så att vi inte skulle frysa om fossingarna,.

Självfallet skulle födelsedagsbarnet få en tårta så jag bakade "födelsedagståget" denna gången blev det chokladsmak istället för vanlig sockerkaka.
Bakade med creme fraiché istället för mjölk för att få en lite lyxigare och kladdigare kaka vilket gav resultat.
Lite grädde och god frukt alt bär till tåget så blir det nog helt ok att kalasa på :) 







Vaknade till solsken

Söndag den 20 feb



Kom inte i säng förns 02:30 igår men inte sover jag längre för det, vaknade pigg och glad kl 07:00.

Morgonens gröt serverades med havredryck och toppades med björnbär,hallon och hampafön. Hampafrön ger en lite nötig smak som blir perfekt till gröten men passar äbven bra till sallad.

Idag är det vilodag ifrån träning men massa annat roligt står på schemat - bla två visningar och Mia Skärnigers föreställning på Cirkus.


Idag byter vi inte om till träningskläder utan stannar i soffan med pyjamasen på och väntar på att herrarnas slalom ska börja.

Min dag började bra

Torsdag den 17 feb



Upptäckte igår kväll att det var vikarie på morgonens spinning klass på Stureplan och passade därför på att cykla på ett nytt ställe. Terese körde ett 45 min pass som var en perfekt kick start på dagen, bra musik och ett roligt upplägg. Jag mår så mycket bättre när jag får träna på morgonen, känner mig stark och pigg och redo för en ny dag.

På jobbet möttes jag av levande ljus, blommor och en stor framdukad frukost i köket som var receptionist fixat inför vårt interna morgonmöte.

En väldigt bra start på dagen med andra ord :)

Att stanna upp och unna sig lite lyx i vardagen

Onsdag den 16 feb

Mår som en prinsessa efter att ha fått ansiktsbehandling med C vitamin och en ordentlig peeling samt färgat fransar och bryn. Hos Studio Hud och Spa på Fleminggatan http://www.studiohud-spa.se/

Då jag trivs bäst med så lite smink som möjligt är färgning av fransar och bryn perfekt, inget smink som behöver tvättas bort vid träning och du ser lite piggare ut.

Ja, det kostar en del att gå till en salong för behandling men jag tycker att man ska unna sig själv lite lyx i vardagen ibland. Att stanna upp ett tag och bara slappna av och njuta ab lugn musik och att bli ompysslad, jag somnar vid flera tillfällen så jag ser det som en liten belöning till mig själv :)




En bukett blommor köpta på Hötorget gör mig glad när jag kommer hem. En enkel sak i vardagen.


Torkad frukt

Onsdag den 16 feb



På Daglivs hittar man numera även torkad frukt vid fruktdisken som du plockar ihop själv i en påse.
Smart och kul att kunna plocka ihop dina egna favoriter och passa på att testa nytt utan att behöva köpa en hel påse. Jag tyckte att den illgröna torkade kiwin såg spännande ut men mitt val blev som vanligt färsk frukt och fysta bär att toppa min gröt med.

Vad brukar ni ha på er gröt eller fil?




Halv åtta hos Emma...

Tisdag den 15 feb



Ett av mina favorit TV program är "halv åtta hos mig" där de ofta tillagas roliga och inspirerande recept som inte är allt för krångliga.
De bästa recepten ifrån säsong 2,3 och 4 är nu samlade i en kokbok  med namnet "halv åtta hos mig",  Såg att den finns på bokrean som börjar nästa vecka för 99 kr.

Jag hade möte med TV4 imorse och fick då ett exemplar av boken :)
Har längtat hela dagen efter att få sätta mig i soffan och bläddra i boken, älskar kokböcker :)





Återkommer om jag hittar något bra tips till er.




En riktig biff

Tisdag den 15 feb

Det var ett bra tag sedan jag körde Tessans tisdags pass på Fridhemsplan men som alltid riktigt bra musik och skönt att få fokusera på att klättra på tunga växlar istället för att cykla snabbt.
Efter ett ordentligt "back" pass blev det en riktig köttbit till middag som Håkan fixade.

Jag föredrar kyckling och fisk framför kött men ibland kan det vara gott med kött om det är bra kött som är ordentligt tillagat. Kocken fick helt klart godkänt idag :) Köttet var kryddat med hackad färsk chili och vitlök.

Jag slängde ihop två olika såser till köttet en kesella/sambal oelek och en med creme fraiche/pesto gott och enkelt och smaker som passade bra till köttet.




Happy valentine

Måndag den 14 feb






Jag är lite allergisk mot alla hjärtans dag firande och vet att min man är likadan så jag blev väldigt förvånad när han kom hem med ett stort paket.

Blev dock väldigt glad när jag öppnade och fann ett par varma tofflor till mina frussna fötter :)

Nu blir det mina semlor och sista avsnittet av Solsidan som vi missade igår en bra avslutning på den här måndagen


Tung dag

Måndag den 14 feb

Vaknade med sprängande huvudvärk som sedan inte velat ge med sig under dagen - förbannat segt och tråkigt.

Gick förbi Stadium på vägen hem ifrån jobbet och köpte Nikes nya löpartights (svarta och rosa) och blev genast på lite bättre humör :)

Har spenderat större delen av kvällen i soffan med att att läsa tidningar bla senaste nummret av "Allt om Mat" där det var ett helt repotage om pizza. Till helgen blir det absolut pizza med hemmagjord tomatsås och gräddning på min baksten.
Såg även i samma tidning att Granit börjat sälja jäskorgar till ett väldigt vettigt pris så det får bli en sväng till Granit för att köpa några korgar.


Semlor

Söndag den 13 feb

Kan inte komma ihåg när jag bakade mina egna semlor sist så mycket godare och oftast i en mer normal storlek.
Håkan älskar semlor och då han kör Vinikingarännet idag tänkte jag överraska honom med nybakade semlor när han kommer hem.

Kan säga att det blev galet goda, kardemumma och lite vaniljsocker i fyllningen .......mums



Uppläggningen får jag nog öva lite på ...



Semlor
16 st

50 gram jäst för söta degar
100 gram smör
½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 liter manitoba cream alt vetemjöl

1. Smält smöret tillsammans med mjölk och kardemumma.
2. Smula ner jästen i en degbunke och häll på smör/mjölk och rör ut jästen
3.Tillsätt resten av ingredienserna och låt gärna maskinen knåda degen minst 10 min, gärna längre (Manitoba mjölet kräver längre knådning)
4. Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Slå ner degen med knytnäven så luften går ur. Stjälp upp den på bakbord och låt bli att knåda degen.
5. Ta ut små bullar. Forma den mellan kupade händer (vrid/snurra och spänn ytan) så du får en slät bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ca 15 min.
6. Grädda i 220 grader ca 10-12 min. Låt svalna innan du skär av locket och fyller semlorna.


Fyllning

Inkråm från hälften av bullarna (ca 1 msk/bulle)
2-3 dl ovispad grädde (beror på hur fast/lös fyllning du vill ha)
250 gram riven mandelmassa alt marsipan
½ tsk vaniljsocker
4-5 dl grädde (vispas)

1.Ta ur inkråmet ur bullarna. Använd hälften till fyllning.
2.Mosa inkråmet med grädde och riv ner mandelmassan och vaniljsocker. Blanda väl och fyll bullarna. (Glöm inte lite fyllning uppepå kanten också så den inte blir torr)
3. Vispa grädden och spritsa.
4. Pudra över florsocker som före servering.



Långpannebröd

Söndag den 13 feb



Medans maken swishar fram på isen passar jag på att baka både bröd och semlor.

Tanken var att bara baka semlor men så hittade jag ett paket jäst i kylen och började genast fundera på vad jag kunde hitta på. Gjorde de lätt för mig och bakade ett långpannebröd som inte kräver så mycket insatts då du slpper stå och forma bullar/frallor

Nu doftar det härligt nybakat bröd i hela lägenheten, dax att njuta av resultatet.
 
Långpannebröd
Ca st 20 rutor

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 msk sirap
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
1 ½ dl havregryn
ca 9 dl manitoba cream alt vetemjöl special

1.Lös jästen i vattnet. Blanda ned övriga ingredienser. Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig.
2. Jäs övertäckt i 30 minuter. Tryck ut degen i en papperklädd långpanna. Skär i rutor och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på galler och bryt sedan i bitar.

Starten har gått

Söndag den 13 feb

Idag kör Håkan tillsammans med min bror "Vikingarännet" 80 km skridskor ifrån Uppsala till Alvik.
En riktig utmaning för grabbarna håller tummarna för att de får en bra tid och en rolig färd.

Blir oxå sugen på att få tävla och ladda när Håkan stack tidigt imorse och när jag ser repotaget ifrån tävlingen på nyhetsmorgon men dock inte ett dugg sugen på att åka skridskor utan snarare löpning.

För min del får det bli semel bak idag istället.





HEJA HEJA Håkan, jag är grymt imponerad av dig som ställer upp idag !!!!

En strålande ledig morgon

Lördag den 11 feb


Utanför mitt sovrumsfönster i morse

Kan en ledig dag börja bättre .....vaknar med strålande sol och ett vitt landskap.

Idag blir det verkligen en ledig dag ska möta upp MP för en dag på stan med fika och lunch dvs vi ska bara hänga.
Hade tänkt åka förbi jobbet nu på morgonen men beslöt mig för att det få bli imorgon för idag ska jag bara vara ledig inget jobb och ingen träning.

Nu vill jag bara UT i det underbara vintervädret, önskar er en härlig dag :)

Indisk d&d

Fredag den 10 feb

Igår avslutade jag en galet full dag på jobbet på absolut bästa sätt genom att möta upp två fina vänner Caroline och Marie för en middag eller som vi kallar det när vi ska ses "date & dinner"

Vi sågs på "Bebe" på Rörstrandsgatan och åt en super god middag och hade en mycket trevlig torsdag kväll.
Från menyn kunde du tex välja olika kött/fisk/fågel alt och sedan plocka ihop vilka tillbehör du ville ha till, sånt gillar jag. Mitt val blev tandoori kyckling, rostadegrönsaker, raita och nanbröd en mycket bra val som gjorde mig proppmätt. http://bebesthlm.se/






Har skapat en ny kategori som heter "restaurang tips" där jag tänkte samla alla inlägg som handlar om just restauranger. Får ofta frågan om tips på bra restauranger i Stockholm förhoppningsvis kan detta vara till lite hjälp.


jag ser det snöar...

Fredag den 11 feb


Kungsholmsstrand imorse kl 06:00

Vinter igen, total kaos i Stockholm med inställda bussar.
Planen var att ta 06.00 bussen imorese men efter att ha väntat i över 10 min stannade en snäll herre sin bil och talade om att de just sagt på radion att alla bussar var inställda.
Vågar knappt erkänna att jag ändå njöt lite när jag pulsade till tunnelbanan i mina favorit Sorell kängor, varm mössa och skidjacka med Lisa Miskoskys nya skiva i lurarna, älskar att få klä mig i varma sköna kläder.

Då jag kom senare än planerat till gymet imorse körde jag mitt benpass som blev en bra genomkörare för benen.
Hade först tänkt testa cykel & core passet men kom på tok för sent.

Glad över att jag har färdiga pass från PT träningen som jag kan ta fram och träna effektivt även när jag har ont om tid.


Har ni inte laddat hem Lisas nya skiva så gör det bra musik och en riktigt cool tjej.




Lill lördag

Onsdag den 9 feb



Efter jobbet gick jag till Östermalmshallen och "Planet Food" för att köpa wraps till middag, club och santorini wrap. När vi hade vårt kontor vid Östermalmshallen mer eller mindre levde jag på dessa olika wraps och deras juicer så ett tag trodde jag att jag aldrig mer skulle vara sugen på dessa wraps.
Ikväll smakade de fantastiskt gott och de kommer att bli fler besök till hallen, en wrap lunch i Humlegårds parken hör till våren :)

Det bästa med kvällen som spenderats i soffan var Cloettas nya "Pops", galet god chokladpuff fylld med lättsaltad yoghurt




Inte en dag försent

Onsdag den 9 feb



Det går åt väldigt mycket mjölk här hemma och jag suckar ofta över de världelösa tegelstens förpackningarna som minimjölken säljs i. Men idag när jag handlade hittade jag minimjölken i ny förpackning behövde inte mjölk men var bara tvungen att köpa en liter :)

Det skrivs väldigt mycket just nu om hur mycket mat vi slänger och hur dåliga vi är på att ta till vara på mat som blir över
Den absolut sämsta förpackningen alla kategorier måste ändå vara Yoggi förbakningen där det är omöjligt att få ut allt ur förpackningen. Klippte senast upp förpackningen och nästan 1 dl yoghuyrt var kvar i förbackningen !


Varm morgon

Tisdag den 8 feb




Imorse blev det Bikram Yoga på Perfection tillsammans med en kollega, en väldigt härlig start för kroppen och knoppen. Kändes väldigt skönt att få gå in i värmen när snön och kylan kom tillbaka imorse.

Vi var endast 5 personer på klassen så man behövde absolut inte trängas och instruktören hade full koll på oss och rättade om vi gjorde fel.
Det var första gången som jag körde på Perfection har tidigare bara kört Bikram Yoga på DuCalme.
Perfection var helt ok dock inte alls samma värme och fräscha lokal och inte samma avslutning som på DuCalme där du får en kall liten handduk och färskfrukt efter passet.

Gillar dock inte bemötandet på DuCalme och Perfection ligger mycket närmare mitt jobb så jag kan tänka mig att fortsätta att gå hit.
Söta Jennifer på jobbet gav mig ett presentkort så jag har 3 gånger att använda gratis på Perfection under feb, lyxigt.

Var lite besviken på värmen imorse då jag inte alls svettades som tidigare men oj vad min kropp har mått bra idag den behövde få sträcka på sig ordentligt.


Nya träningkläder = ny träningsenergi

Måndag den 7 feb

Hur snyggt är inte mitt nya linne ifrån Nike, orangerött i funktions material.
Vill slänga på mig det nu och träna, tänk vad lite nya kläder kan ge ny energi :)





Nike har kommit med massor av snygga kläder som jag väldigt gärna vill ha, funderar på att klicka hem dessa byxor med tillhörande kjol. (har den svarta varianten redan)


Underbar söndag med sol

Söndag den 6 feb





Hoppas att ni fått njuta av det fantastiska vädret idag, äntligen härligt solsken en ledig dag.

Vilken söndag - långfrukost i soffan med gröt, hembakatbröd och gott pålägg och dubbla koppar latte.
Skidkläderna åkte sedan på för att kolla till båten och sedan en nästan 2 h promenad ute vid Drottningholm slott i solskenet. Tog även med oss systemkameran därför lite bättre bilder på bloggen idag.


Båten var ok, längtar till mah då hon åker i plurret






Útflykten avslutades med fika 



Helt enkelt en UNDERBAR söndag med sol :)


Löparlåtar

Söndag den 6 feb



Laddade ipoden med några nya löparlåtar och gav mig iväg på en runda på nästan isfria gator.  Brukar inte springa med musik men solskenet ute gjorde att jag även kände för peppande musik och tog därför musiken med mig ut.

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar lurarna i öronen eller inte men idag var det riktigt bra. Ett stort plus är min mössa som jag kan dra ner över öronen så att lurarna inte trillar ut :)
Någon som har tips på bra lurar för löpning ?

Här kommer låtarna som jag la till i min "löparlista" idag

More - Usher
Mikrofånkåt - September
Hold it agains me - Britney
Back 2 life - Etype
Indestructible - Robyn
Raise your glass - Pink
F**ing perfect - Pink
Monday Morning -  Melanie Fiona
Resuscittate me - September

Alla låtarna kommer inte att få vara kvar min löpar spellista konstaterade jag efter rundan :)


Klämma med makrill och mandelpotatis

Söndag den 6 feb




En enkel men väldigt god söndagsmiddag serverades här hemma "klämma med makrill och mandelpotatis".
Hade mycket mandelpotatis över sen i torsdags och ägg, makrill  och lök finns alltid hemma så der var bara bröd och dill som behövdes.

Klämmorna påminner om mackorna som mamma brukade göra när jag var liten, tunnbröd med hackat ägg, makrill och dill som vi hade som fika på väg upp till fjällen. 



Klämma med makrill och mandelpotatis
4 port

400 g kokt kall mandelpotatis
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
1/2 dl dill
2 msk smör eller margarin
4 mjuka tunnbröd
2 burkar makrill i tomatsås 

1. Skala och skiva potatis, ägg och rödlök. Plocka och skär dillen. Bred matfett på tunnbrödet och fördela potatis, ägg, lök och makrill på tunnbröden.
Strö på dillen och rulla ihop till en klämma.



Smörgåskrasse

Söndag den 6 feb



Då ska vi se om jag har tillräckligt gröna fingrar för att fixa att odla min egen krasse, misslyckas totalt med med mina krukväxter så det här kan bli spännande.

Köpte en på krasse på Ica Maxi igår för 6 kr som jag nu odlar på fuktade bomull i en liten skål och om 10 dagar ska jag tydligen ha fin krasse :)


En glad tjej

Lördag den 5 feb



Så här glad var jag i förmiddags innan jag stack iväg till cykelklassen som jag ogärna missar - cykelpuls med ett härligt stammis gäng.
Stretchade ut ordentligt efter klassen då jag slarvat med det den sista tiden och det känns direkt ovig som jag redan är. Bikram yogan som jag körde förra vintern gjorde verkligen susen för min kropp och knopp kanske inte vore så dumt att ta tag i det igen.

Lika glad var jag när jag kom hem och det var någon hemma som väntade på mig, Håkan är äntligen hemma :)

Västerbottenpaj

Lördag den 5 feb





Gjorde västerbottenpaj till förrätt i torsdags men istället för att göra en stor paj använde jag muffinsplåten för att göra små pajer. Mycket roligare att pyssla med och trevligare att servera.
Som jag skrev blev jag inte helt nöjd med de första jag gjorde men igår lyckades jag betydligt bättre.
Fick massa fyllning över så jag slängde ihop en deg igår och gjode en plåt pajer så nu har jag en laddning pajer i frysen.

Lätta och snabba att göra du kan tom köpa färdig riven ost i påse och ett extra plus att du kan göra dem dagen innan eller frysa in.


Västerbottenpaj
6 st små pajer

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling

Fyllning

4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
350 g västerbottensost (riven)
6 ägg
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, 1/2 tsk salt och finfördelat smör,
gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
3. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
4. Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
5. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter. Servera gärna med t ex räkor, löjrom och creme fraiche






Fredags shape

Fredag den 4 feb

Bästa staren på dagen idag med frukostmöte på Sturebadet - yoghurt med fruktsallad och musli, ägg, juice och skinka.



Traskade sedan vidare mot jobbet med en skön fredags känsla i kroppen och fick ett litet hopp om att snön skulle komma tillbaka då det snöade ordentligt men den försvann igen efter lunch.

Dagens träning blev ett shape pass och jäklar vad det var bra och roligt, Ninni körde 90-tals musik och grymma övningar. Mycket balans och enkla övningar där man märker hur orörlig man är. Kul med variation i styrketräningen ilättare vikter och mer funktionell styrka istället för tunga vikter i gymet
Har förstått att shape klasserna är av väldigt olika kvalite beroende på vem som kör men den här fredags klassen kommer helt klart att bli ett stående pass för mig.

Nu fredagsmys med ett glas rött och mums mums medans jag väntar på att H snart kommer hem ifrån alperna :)






Renskavsgrtya

Fredag den 4 feb





Igår hade jag vänner på middag, mys att ses en torsdag och umgås och tjattra lite :)
Jag testade två nya recept som jag bjöd damerna på västebottenpaj med räkor, löjrom och creme fraiche till förrätt och en renskavsgryta med lingonchutney och mandelpotatis till varmrätt.

Pajerna var jag inte helt nöjd med men jag bakade nya ikväll då jag hade smet över och dessa blev betydligt bättre så dessa kommer att göras igen. Recept kommer under helgen.

Som ni vet så gillar jag rätter som går att förbereda så man slipper att stressa och krångla samma dag, jag gjorde därför både pajerna och grytan kvällen innan. Så igår kom jag hem ifrån jobbet och behövde bara skala räkor och göra en sallad resten var bara att värma på :)

Receptet på renskavsgrytan och chutneyn får ni här, lätt att göra


Renskavsgryta
4-6 port

3 paket renskav (à 240 g)
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
200 g kantareller
4 st enbär
1 dl konc kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 knippe salladslök (125 g)
1 dl finstrimlad bladpersilja
smör, salt. peppar

1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora.
2. Stek renskaven i 2 msk smör 2-3 minuter. Krydda med 1 krm peppar.
3. Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
4. Häll på fond och rödvin, låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt grädden och låt småkoka ca 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med mandelpotatis och lingonchutney


Lingonchutney

1st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
3 cm ingefära
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
7 dl lingon (450 g)
1 dl socker
1 msk honung

1. Skala och finhacka schalottenlök, vitlöksklyfta och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt.
2. Fräs detta i olivolja i en kastrull 2 minuter utan att det tar färg.
3. Tillsätt lingon, socker och honung. Låt koka ihop till en ganska fast konsistens ca 45 minuter.


East

Tisdag den 1 feb




Hade lunchmöte på East idag där jag bjöds på en väldigt smarrig lunch, endamame bönor och sashimi.
Man blir aldrig besviken på maten på East lika bra lunch som kväll. Här finns helt klart stans bästa sushi ett minus är dock att den är dyr.

Ett tips är att köpa Icas endamame bönor som ni hittar i frysdisken, bara att koka upp och tillsätta flingsalt.
Ett paket endamame bönor finns numera alltid i vår frys :)




Det bjöds på hembakade cupcakes på jobbet idag då en kollega provbakat inför sitt bröllop - väldigt proffsiga och goda.
Har aldrig testat att baka cupcakes men då jag köpte flera söta formar i USA måste det nog bli muffins eller cupcakes bak snart.


Tack My och Jonas för smakprovet :)







Appar

Tisdag den 1 feb

Idag har jag varit en flitig användare av olika erbjudande från de  "appar" jag har i telefonen.

Började dagen med en gratis latte ifrån Waynes på väg till jobbet för att senare under dagen hämta ut en påse nötter på 7eleven i från Risenta...ett tips till er är att ladda ner dessa appar och ta del av olika erbjudande som du får varje vecka.

Små saker som gör mig glad i vinter mörkret





Hittegods

Tisdag den 1 feb

Imorse besökte jag Sls hittegods avdelning för att hämta min saker, tyvärr saknades en del saker tex pulsbandet och alla träningskläderna :(

På hittegodset fanns verkligen allt du kan tänka dig bla en hel hyllvägg med bara kryckor och käppar...fundrar på hur man kommer av en buss alt tåg utan sina kryckor!



Imorgon blir det ett besök till löplabbet för inköp av nytt pulsband och nytt träningslinne köper jag i SATS shoppen där jag spanat in ett Nike linne.

RSS 2.0