Löparmorgon

Fredag den 29 april



En skön runda runt Kungsholmen 10,2 km i 4.56 tempo fick starta min lediga fredag.
Nu frukost och sedan mot Arlanda

Önskar er en trevlig valborg

Snart väntar semester

Torsdag den 29 april

Det blev en väldigt tidig morgon för att hinna med ett pass spinning på Stureplan innan en fullspäckad dag drog igång. Brukar inte köra passet men då det var vikarie passade jag på och Johan som instruerade var riktigt bra så det kommer garanterat bli fler av hans pass.


Det kommer att vara tyst några dagar här på bloggen då jag imorgon åker till New York.
Caroline och jag ska ha några riktigt bra dagar i en stad som jag älskar, shopping, god mat och bara vara är planen.

Sista jobb racet och packning sedan semester !!!


Helkväll vid båten - vax on vax off

Tisdag den 26 april



Började min dag tidigt med 10 km löpning i solskenet längs med vattnet runt Kungsholmen - vilken galet bra start på en ny dag.

Den värmen som vi hade i morse försvann dock till em så kvällens båtjobb i form av puttsning och vaxning var rätt kylig och regnet hängde i luften. Vi hann tyvärr inte klart ikäll heller men jag tror att jag lyckats förhandla bort min del i det som är kvar :)

Det blev en väldigt sen men god middag i form av fläskfile i ugn med senapsås och en sallad.
Håkan hade marinerat köttet tidigare idag så det var bara att steka det kort för att sedan köra det i ugnen en stund med lite planering går det att få till en ordentlig middag snabbt.
Tanken var först att grilla på vårt tak men tyvärr var inte grillen framtagen för säsongen. Håkan har nämligen lovat mig att han ska grilla minst en gång i veckan. Trist att det inte gick ikväll men jag har ju många grillningar att se fram emot.


Jag har fått rätt mycket frågor ang hur man kommer igång med löpning lovar att skriva lite om detta under veckan. Kul att ni ställer frågor !

Båfixardag

Måndag den 25 april




Idag har vi haft en heldag vid båten 6 h med att riva ställningen, montera ner den kånkat på tunga grejer till förrådet samt tvättat båten både en och två gånger med olika medel.
Pausade en stund för att gå hem och fylla på med lite ny energi, vi fick njuta av några av Österlens gobitar även idag då vi gjorde goda smörgåsar på brödet ifrån Vendel som jag köpte igår.




Underbart att få vara ute och i strålande solsken men det tar på krafterna och det värsta är att det inte är klart ännu, imorgon väntar en kväll med vaxning. Vi har dock rätt kul ihop när vi sliter och puttsar :)

Planen var att hinna springa i det underbara vädret men jag var helt slut och klockan blev lite för mycket.
Vi avslutade istället kvällen med att hämta sushi och däcka i soffan.



Vendel i Kåseberga

Måndag den 25 april

Efter att vi städat stugan och packat ihop allting stannade vi i Kåseberga för att äta en god macka innan färden hemåt började.




Sillmacka på rägbröd


Skinka och brie macka

Passade på att köpa bröd ifrån deras bageri ett rågbröd och surdegsknäckebröd hem och ett bröd till Jonte och Ingela som vi skulle stanna till hos en stund på vägen hem
Ser fram emot ett middags besök här senare i sommar och då blir det rökta räkor och rosé.

Det blev väldigt få dagar på Österlen den här gången men vi hann med en hel del.

Olof Victors

Söndag den 24 april

Självfallet har det blivit ett besök till Olof Victors ett av mina smultronställen.
En kaffe i solen i deras trädgård och ett besök i deras butik där du hittar fantastiskt bröd och andra kvalitets produkter som marmelad, musli och surdeg.

Fick mig en liten pratstund med en av bagarna som bla gav mig några tips om jäskorgar som jag länge tänkt att köpa och som jag nu absolut ska göra.






Strand promenad

Söndag den 24 april



En morgon promenad på stranden är svårslaget !
Fortfarande rätt så kallt på morgonkvisten då havet kyler rätt bra vi hade endast 4 grader varmt i går kväll, brrr

Nu skiner solen och värmen börjar komma så nu väntar en skön stund i solstolen innan vi sätter oss i bilen för att köra hem igen

Nike+ GPS

Lördag den 23 april¨



Igår testade jag att springa med Nike+GPS appen gjorde dock misstaget att ha ljudet på vilket resulterade i att en röst talade om för mig varje kilometer hur långt jag sprungit och i vilken hastighet. Samtliga dessa funktioner har jag i min Garmin klocka men kan då bestämma själv när jag vill ta del av informationen.
Jag blev lätt stressad av att höra rösten och började genast tävla med mig själv för att hela tiden öka kilometer tiden. Suveränt om du vill ha en sporre men fungerade inte för mig när jag bara skulle springa en skön runda.
Tyvärr visade Garmin klockan och Nike appen olika distanser det skjilde nästan 500 m och jag litar mer på GPSen i klockan pga av täckningen i telefonen.
Kommer absolut att använda Nike appen igen för att öka farten på mina pass.


Idag blev det en runda med endast Garmin klockan, benen kändes rätt tunga efter gårdagens 10 km i terräng som jag inte är van vid så planen var att ta en kortare runda idag men så blev ej fallet.
Att få spinga i skogen på små stigar, nere på stranden eller på gatorna mellan alla sommarstugor är ren njutning så det blev 10 km även ikväll.
Avslutade med stretchning och lite funktionell styrka på altanen i kvällssolen.

Det blev ingen traditionell påskmiddag här hemma men påskgodis framför "Pluras kök" på tv3play. Vi blev så galet sugna på gott kaffe och ngt sött så vi åkte 1 mil till Statoil i Simrishamn för att få lite socker.


Det känns att 1 mil på asfalt går lite lättare jämfört med 1 mil bland stock och sten och i sanden.

En riktigt bra dag

Lördag den 22 april

Igår hade vi en riktigt bra dag, sov länge, en liten utflykt till Kåseberga, en härlig löprunda på stranden/skogen för att sedan köra upp till Kristianstad då vi var bjudna på middag hos fam Magnusson.

Underbart att kunna sitta ute en fredag kväll och njuta av champagene, tapas och en riktigt god middag tillsammans med vänner som man inte ser så ofta.
Skulle gärna stanna här nere längre för att njuta av lugnet och umgås med vänner men redan i morgon kör vi tillbaka mot Stockholm.



Loffe & Anna


Anna hade bla gjort en god sallad med äpple, ost , rödlök och en senapsdressing

Tabbouli

Torsdag den 21 april




Årets första grillning smakar alltid lika bra och jag längtar redan till nästa tillfälle.
Vi gjorde ett ryck i trädgården tillsammans med Håkans bror och hans sambo och avslutade sedan kvällen med en trevlig middag.

Jag bjöd på gratinerad sparris och chevre toast till förrätt och till middagen blev det grillad kyckling, entrcote, grishals och haloumi samt en tabbouli och myntasås.



Tabbouli
4-6 pers

300 g bladpersilja
5 st röda tomater
2 citroner
1 gul lök
salt, svartpeppar
färsk eller torkad mynta
1 dl burgul
lite oliv olja


1. Tvätta och finhacka persiljan. Hacka tomaterna och löken till små tärningar , pressa citron saften från citronerna.Blanda alla ingridienserna tillsammans. Och det är klart!





Ledighet och vila

Torsdag 21 april

Äntligen lite påskledighet och några dagar i sommarstugan som jag har längtat.

Vi lämnade Sockholm igår vid 19 tiden men 5 timmar senare och flera olyckor samt galet mycket trafik valde vi att ta in på hotell i Värnamo. Trist att inte komma hela vägen fram men det kändes som ett mycket klokt beslut.
Kom istället fram till stugan idag på morgonen och efter lite jobb och fix kunde jag äntligen njuta av sol och ledighet.

Skulle bara läsa en tidning men slocknade direkt i solstolen :)


Fairing - recoverybars

Tisdag den 19 april



Mina mellanmål är oftast keso alt kesella blandat med lite yoghurt, nötter och frön eller smörgås med kalkon/skinka och keso. Är inget större fan av olika bars men ibland behöver man något snabbt och i farten särskilt efter ett träninspass och då fungerar bars eller en banan om den inte mosats sönder i träningsväskan.

Idag fyllde jag på förådet med olika Fairings recoverybars, favoriten är smaken päron/vanilj som smakar väldigt gott!

Plågsamt men effektivt

Tisdag den 19 april

En plågsam men effektiv behandling hos naprapaten idag där hon fokuserade på mitt bäcken och en ordentlig låsning som jag har i ryggen vilket kan vara en del av orsaken till min skada i vaden.
Tjejen som jag träffade idag gav mig  även akupunkur på ytterligare några punkter som jag fick ligga med ganska länge. Fick bla en nål i handen som verkligen kändes.

Dagens lunch blev en egen komponerad sallad ifrån cafet på jobbet, börjar dock få nog av deras räkor som numera känns rätt sliskiga. Längtar efter rökta räkor ifrån fiskhandlaren i Skillinge och vem vet kanske blir det ett besök i påsk.



Morgonpigg

Måndag den 18 april



Att få börja veckan med en promenad i solskenet, vakna till liv och fundera på veckans utmaningar innan dagen drar igång ordentligt.

Det blev sedan en snabb frukost hemma innan ett besök hos tandläkaren,  har aldrig haft ett hål och efter dagens kontroll var beskedet att det fortfarande var hål fritt :)

Avslutade dagen med att köra Tereses spinning pass på Hötorget ett pass som alltid får mig på bra humör då hennes energi smittar av sig samt att musiken ofta är i min smak.
Det märks dock på klasserna att solen skiner ute för det är inte lika mycket folk dock var många av stammisarna på plats vilket alltid är roligt. Visst är instruktören viktig men peppande och trevliga deltagare är också viktigt.




Godkända skor

Söndag den 17 juni



Mina nya löparskor tog mig 12,5 km runt Kungsholmen och de får helt klart godkänt.
Flera olika löparskor att byta mellan är bra om du springer eller går mycket för att få variation och beroende på vilket underlag du springer på.

Helt underbart att få springa ute i solsken, fågelkvitter och nästan alla man möter är lika glada över att det äntligen är vår.

Nu middag och favorit programet "mästarnas mästare"

Fabrique

Söndag den 17 april



Solig morgonpromenad till bageri Fabrique http://www.fabrique.se/ för att köpa nybakade surdegsfrallor till söndagsfrukosten. Fabrique är ett litet hål i väggen på Scheelegatan 6 som är fyllt med olika surdegsbröd och en del bakverk. Gynnar gärna bagerierna där man får personlig service och ett gott välbakat bröd med sig hem att köpa bröd i matbutikerna hoppar jag dock gärna över.

Lång mysig söndagsfrukost med gott bröd och pålägg, yoghurt toppad med hallon, blåbär och björnbär samt oliika frön och nötter, ägg och blåbärsjuice. Inget går upp emot dagens fösta mål frukosten :)




Rosa Nikes



Lördag den 16 april


Kunde inte låta bli när jag såg dessa rosa Nikes idag dom skrek mer eller mindre "snälla ta med mig hem"
Test sprang dom i butiken för att se så att de passade mitt löpsteg och det gjorde dom så saken var klar.

Vet inte när eller om jag någonsin kommer eller vill lära mig att gå i högklackat - älskar allt vad träningskor heter särskilt om de är rosa och Nike :)

Tog en härligt långpromenad hem och riktigt njöt av vårsolen och äntligen en ledig lördag utan massa måsten.


Stark start på helgen



Lördag den 16 april


Trodde att gårdagens benpass skulle sätta stopp för att kunna köra fullt idag på cykekpuls klassen men inte då.
Vet inte riktigt var energin kom ifrån men jag låg på riktigt höga puls nivåer och kände mig riktigt stark, samma suveräna upplägg som tidigare en bra start på helgen.

En lunch hemma efter träningen för att nu ge mig ut i solen och en sväng ner på stan.

Kokosvatten på Daglivs

Torsdag den 14 april



Yes, nu säljer även Daglivs koksvatten tyvärr till samma dyra pris som special butikerna men lite mer lätt tillgängligt. Får lite smått panik när jag kliver in på Daglivs då jdet oftast sker när rusningen är som värst men det brukar vara värt det för deras sortiment är kanon, sällan som jag inte hittar det jag söker.

Ska nu försöka att varva ner lite i soffan med veckans tidningar även om solskenet och fågelkvittret ute gör jag väldigt sugen på att få springa en runda. Nej, ikväll är det vila och lite finslipning ipå min presentation inför morgonens seminarium.

Banan toffie paj



Onsdag den 13 april




Ikväll hade vi Maria och Jens på middag alltid lika trevligt att få till en middag med vänner mitt i veckan.
Jag hade förberett allting redan igår så det var bara att cykla hem ifrån jobbet och sätta på potatisen :)

Kvällens middag blev renskavsgryta med mandelpotatis och lingonchutney, receptet har jag lagt ut tidigare http://missdigi.blogg.se/2011/february/renskavsgrtya.html


Passade dock på att testa ett nytt recept som jag velat göra länge till efterrätt "Banan toffie paj" som definitivt kommer att göras igen.

Pajen var enkel att göra och även den gjorde jag  mer eller mindre klar igår. Vispade grädden och la på bananerna när jag kom hem idag.

Banan toffie paj
6 -8 pers

1 burk sötad kondenserad mjölk
14 st digestivekex
80 g smält smör
2 dl vispad vispgrädde
2 st skivade bananer

1. Börja med att lägga konserven med kondenserad mjölk i en kastrull. Fyll på med vatten så burken är väl täkt med vatten. Se till att burken alltid är täckt med vatten. Låt burken koka i vattenbad 2 timmar. Ju längre burken kokar desto tjockare blir kolakrämen. Efter ca två timmar ta upp burken och kyl av den i kallt vatten ca 10 minuter.
2. Medans kolasåsen kokar förbered digestivekexbotten. Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut i en rund pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 10 min. Låt pajbotten svalna.
3. Bred kolakrämen på digistivekexbotten. Bra om kolakrämen inte blivit för kall, lättare att bre den då. Skiva bananerna över kolasåsen och toppa med grädde. Pudra över lite kakao och toppa med färska hallon som dekoration.


Dynamic fullbody

Onsdag den 13 april


Jag och Emma in action (Bild lånad ifrån Fridas blogg http://ucspc.wordpress.com/)


Idag fick jag tillsammans med Emma möjligheten att testa ett "Dynamic fullbody" (rörlighet) pass på Under Construction som Frida Lindström höll i.
Rörlighets träning är något som jag verkligen behöver och detta 45 minuters pass var grymt, väl investerade minuter för att ta hand om kroppen. 

Under Construction beskriver denna typ av träning så här på sin hemsida:

En energigivande, avstressande och återhämtande träningsform där vi arbetar med rörlighet samt avslappning för kroppens olika zoner och sätter rörlighetsgrunden för vad människokroppen ska kunna prestera. Då man ofta vid senare tillfällen råkar ut för onödiga överbelastningsskador.



Blev riktigt sugen på att köpa ett 10 kort hos Under Construction för att just köra Dynamic träning.


Kycklinggtyta med dijonsenap

Måndag den 11 april


Riktigt längtade efter kvällens träning och jag körde samma pass som förra måndagen, gillar intervaller och Carolines tuffa upplägg är riktigt bra. Lite trist att det krockar med ett annat bra pass på Hötorget men det blir till att variera då det är helt olika upplägg.

Efter träningen lagade en kycklinggryta med råris som fick full pott av H vilket alltid är roligt att höra.
En snabb lagad gryta med mycket smak som var väldigt god efter att vi båda tränat.



Hittade ett recept på en sallad med koriander, gurka och avokado på Therese blogg "Sparkibaken" som jag blev sugen att testa och den passade riktigt bra till kycklingen. Receptet hittar ni här  http://sparkibaken.se/recept-gron-god-sallad/




Så här gjorde jag grytan

kycklinggryta med dijonsenap
4 port

300 g kyklingfileér
1 tsk avokadoolja
10 st champinjoner
0,5 st zucchini
1 gul lök
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk dijonsenap
10 st cocktailtomater
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar


1. Skär kyckling, lök, svamo och zucchini i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. När den fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Fräs några minuter och tillsätt sedan creme fraiche, senap, buljong och salt och peppar. Låt koka 10 minuter.
3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna

Bus enkelt och väldigt gott!





Fika i solen

Söndag den 10 april





Äntligen fick vi njuta av årets första fika i solen efter hus och lägenhetsvisningar pustade vi ut på "Systrarna Delselius" i Gustavsberg.




Räkmackor och en ny variant av semla med vaniljkräm istället för mandelmassa avnjöts på cafets uterservering med en utsikt över vattnet. Vaniljkrämsemla är inget som rekommenderas det ska vara orginal receptet för att kallas semla.




Söndagsfrukost

Söndag den 10 april

Vaknade tidigt och jobbade med presentationen och passade även på att slängde ihop ett kesobröd för att få nybakat bröd till söndagsfrukosten.

Veckans bästa frukost med hembakatbröd, yoghurt med frystabär, ägg och flera koppar latte - ingen dålig start på söndagen


Strålande sol ute och förhoppningsvis inte lika blåsigt så idag måste jag komma ut i friska luften !



Effektiv lördag

Lördag den 9 april

Idag har jag haft en riktigt effektiv lördag med bra träning och jobb.
Vaknade tidigt och passade på att jobba lite efter en lång grötfrukost med tidningen och nyhetsmorgon helt solo i lugn och ro då H är iväg och kitar.

Stack sedan i väg till Stadshagen för att köra lite i gymet innan cykelpuls klassen kl 12.
Full cykelsal och ett stammis gäng som gav järnet till Staffans nya upplägg som var galet bra, 8 min uppvärmning sedan 36 minuter utan vila 6 st varv med 3 min uppför i minst 75% av max puls sedan 3 min tempo i ca 85% av max puls.
Grymt nöjd med min träning och en genomkörare som var väldigt skön när den var över !

Har sedan suttit hemma och arbetat med min presentation som börjar kännas riktigt bra vilket lovar gott inför morgondagen, nöjd över att jag tog mig i kragen och satte mig med detta redan idag och inte imorgon.


En latte i solen hade inte suttit helt fel idag men istället har min kaffemaskin gått varm här hemma. Borde inte dricka så mycket kaffe men någon last ska man väl ha !






Kosttilskott - Bifiform

Lördag den 9 april




Via "Buzzador" har jag fått möjlighet att testa "Bifiform Balnce", ett kosttilskott som innehåller mjölksyrabakterier.
Fick flera förpackningar som jag delat ut bland vänner och kollegor för att de också ska få testa.

- för dig som vill hålla tarmfloran i balans
- innehåller mjölksyrabakterier som medverkar till en balanserad tarmflora
- bidrar till en bra matsmältning

Som ni vet är jag inte mycket för att stoppa i mig piller utan väljer hellre att få i mig det kroppen behöver genom att äta rikttig mat.
Jag har nu tagit Bifiform i 10 dagar och har känt mig lmycket lugnare i magen men detta kan även bero på att jag bytt ut mycket av mina mjölkprodukter till laktosfria den sista tiden.
När jag stressar mycket säger min mage ifrån direkt och det är därför jag kört laktosfritt.

Jag kommer nog inte att fortsätta med Bifiform efter testperioden ska bli kul att se om mina test kompisar har en annan åsikt.

Oanade krafter

Torsdag den 7 april

Cyklade till jobbet i ösregn strax efter kl 07 i tron om att jag hade bråttom till ett möte kl 8 men upptäcker att jag tagit fel på tiden pga olika tidszoner, klantigt. Sen har dagen fortsatt i ungefär samma tecken....



Trodde inte att jag skulle hinna till Apollos cykelklass men sista mötet blev klart tidigare så jag stressade järnet en sista gång för dagen för att hinna till Hötorget. Helt slut i knoppen hoppade jag upp på spinning cykeln och småpratade med passets stammisar och glömde allt som hänt.



Vet inte vart energin kom ifrån men jag kände mig hur stark som hellst och körde järnet och villle aldrig att det skulle ta slut, en riktigt härlig tränings kick.
Kan dock säga att det var inte lika rolift att cykla hem i stormen, nästan så att jag var tvungen att gå av cykeln när vinden tog tag i cykeln för att inte ramla.

Någon som var väldigt glad över dagens storm var Håkan som drog iväg till Torö för att kita och fick en riktigt bra kväll på sjön.
Jag är dock inte lika glad över att det nu hänger kiteutrustning och torrdräkt i vårt nystädade badrum..en av nackdelarna med att bo i lägenhet.







Sommrig sallad

Onsdag den 6 april

Promenerade hem ifrån jobbet i solskenet  och passade på att försöka hinna förbi några affärer för att hitta något att ha på mig till en presentation nästa vecka. De var 10% för medlemmar på Stadium hade mer lust att shoppa loss träningskläder där men tog mig ikragen och styrde mot ett säkert kort FilippaK.

Passerade Hötorget precis innan stängning då torghandlarna mer eller mindre halverar sina priser så jag köpte två lådor med jordgubbar som faktiskt var riktigt goda.




Slängde ihop en riktigt lyxig och sommrig fruktsallad med bla mina jordgubbar, lyxade med bröd ifrån "Petite France " och pålägg som parma skinka, kalkon, ägg och färsk basilika.

En riktigt sommrig avslutning på onsdags kvällen!


Petite France underbart goda små frallor


Varvar ner

Tisdag den 5 april




Avslutar dagen med att bädda ner spikmattan i sängen, varva ner och sovagott är planen.

Godnatt på er

Morgonpromenad

Onsdag den 6 april




Sover inge vidare just nu och vaknar tidigt så imorse gav jag upp och snörade på mig skorna för en promenad i friska luften. När jag har mycket i huvudet och på jobbet mår jag väldigt bra av att få en liten stund solo på Stockholms gator på morgonen för att få rensa huvudet och planera min dag.


Räkomelett

Tisdag den 5 april

Allting känns så mycket lättare när man cyklar till jobet och det är ljust ute , fågelkvitter och lite varmare vindar som möter en.  Just nu behöver jag all positiv energi jag kan få så jag ör överlycklig över att det äntligen börjar likna vår.





Veckans omelett blev ikväll en variant med räkor och den får en hög placering på "omelett topplistan"

Räkomelett

4 ägg
2 msk grädde
2 st schalottenlök
3 msk fryst dill
salt & peppar
20-30 räkor
parmesan

Vispa ägg och grädde, tillsätt sedan dill, salt och peppar
Bryn löken i en ugnsfast stekpanna i lite olja och blanda sedan löken och räkorna med ägg smeten.
Grädda omeletten i den ugnsfasta stekpannan i lite smör i några minuter.
Ställ sedan in stekpannan i ugnen och fortsätt att grädda den på 200 grader i några minuter.
Riv parmesan över omeletten vid servering.


Snabb fisk i ugn

Måndag den 4 april




Fisk tilllagas inte särskilt ofta här hemma vilket det ska bli ändring på då det är lätt att göra och bra mat.
I helgen inhandlades det två olika fisksorter och ikväll blev det ugnsbakad torsk.

Ugnsbakad pesto torsk
4 pers

400 g torsk
2 morötter
1 gul lök
spenat
frysta grönsaker tex äror, majs och paprika
ca 25 st skalade räkor
2,5 dl turkisk yoghurt
1-2 msk grönpesto
salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader Smörj en ugnsfastform med smör och lägg i fisken
2. Riv mörötterna i tunna strimlor med en potatiskalare, hacka löken och strö över fisken.
3. Lägg spenat och en mix av frysta grönsaker samt räkor över fisken.
4. Blanda grönpesto med turkiskyoghurt och stryk över gratängen så att allt täcks, salt och peppra.
5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 30 min minuter.

Sås
2 dl creme fraiche
1 tsk grönpesto

Blanda och låt koka upp


Servera fiskgratängen med såseb och pressad potatis eller råris och en sallad

Nya snabba pjuck

Måndag den 4 april




Har varit galet trött hela dagen och ett hög tempo hela dagen gjorde inte saken bättre.

I lördags köpte jag nya cykelskor då mina gamla hade gjort sitt, trodde inte att det skulle vara så stor skillnad men det var det. Tjoho vad snbb jag blev :)

Bokade in mig på ett  spinngpass på Stadshagen som jag alltid körde tidigare då jag var riktigt sugen på att köra intervaller har saknat bra intervall upplägg. Och jag blev verkligen inte besviken ikväll Caroline som kör är grym på att lägga upp just intervallpass, tiden bara flyger iväg och det är grymt bra träning.

Vi körde uppvärmning 11 min sedan tre backar innan de var dax för 11 st tuffa intervaller på 90 sek med varierande vila allt från 90 sek, 60 sek, 30 sek och 15 sek. Sög rätt bra i benen när det bara vara 15 sek vila !


Köttfärslimpa

Söndag den 3 april


En god söndagsmiddag behöver inte vara krånglig och ni vet att jag älskar mat som går att förbereda.
Passade på att göra köttfärslimpan redan på fm och förvarade den i kylen tills det var middags dax och då åkte den in i ugnen.
Resultatet blev väldigt gott , åt så jag har ont i magen.





Fylld köttfärslimpa
6 pers

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
700 g nötfärs
2 st ägg
1 gul lök
salt & peppar
125 g mozarella
1 näve ruccola
1/2 burk kronärtskockshjärtan 
100 g rökt skinka
5-6 st soltorkade tomater



1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min
2. Blanda färsen  med ströbröd/mjölk, ägg, hackad lök och kryddorna.
3. Platta ut köttfärsen till en rektangulär på gladpack
4. Hacka mozarella, ruccola, kronärtskockshjärtan, soltorkadetomater och skinka och lägg en sträng på köttfärse.
5. Rulla ihop som en rulltårta med hjälp av gladpack och lägg i en ugnsform
6. Grädda limpan i ca 40-45 minuter

Sås
Spadet ifrån köttfärslimpan
2 dl creme fraiche
1/2 dl kalvfond
2-3 msk grädde

Sila spadet ifrån köttfärslimpan och blanda med övriga ingredienser och låt det koka upp.

Servera limpan och såsen med potatis en tomatsallad och lingonsylt




Pluspoäng

Söndag den 3 april

Håkan stack iväg tidigt imorse för att kita och jag gick upp för att jobba med en presentation.



Gissade på att han skulle vara rätt så kall,hungrig och trött efter några timmar på sjön så jag plockade fram semlor ifrån frysen som jag gjorde i ordning till honom.

Han var rätt nöjd med min lilla överaskning då semlor är något av det bästa han vet :)




Choccolate chip cookies

Söndag den 3 april



Kakburken gapade tom här hemma och behövdes fyllas på med något nytt.
Bakade därför smarriga "Chocolate chip cookies" då jag hade bra mörkchoklad hemma.

Ett tips är att spara rullen ifrysen och baka ut dem när du vill bjuda på dina kakor så har du nybakade kakor på 10 min. Istället för att springa iväg och köpa "köpe kakor"


Chocolate chip cookies
ca 20 st kakor

120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g choklad

1. Vispa smör och råsocker krämigt med en elvisp, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.




Nu ska jag njuta av en eller två, tre nygräddade kakor med en stor kopp kaffe och fortsätta med min jobb presentation.




Frisk luft

Lördag den 2 april

Äntligen en löprunda ute i friska luften inte det bästa vädret men fantastiskt skönt att komma ut.
1 mil och 48 min och min vad höll hela vägen vilket var väldigt länge sedan sist. LYCKA!!!





Tanken var först att vara med på marathon spinningpasset, 3 h på Stadshagen idag men jag tog mitt förnuft till fånga och bokade av. Har lovat mig själv att ta det lite lugnare och jag vet att kör jag så gör jag det ordentligt annars kan jag lika gärna skita idet.

Nu ska jag göra mig iordning för kvällens partaj, middag på Sturehof och sedan "Ljust och fräscht" på Berns med vänner ska bli grymt roligt och trevligt.


M&M lycka !

Lördag den 2 april

Gissa om jag blev glad igår när omtänksamma Daniel överaskade mig med en påse ifrån M&M Store i New York .
En påse fylld med olika sorters M&Ms bara i rosa, en omtanke som verkligen värmde, tack Daniel.

Hade därför bästa fredagsgodiset i soffan igår som jag inte delade med mig av till någon :)



Petite France

Lördag den 2 april



Snörade på mig mina MBT skor och tog en promenad till Petite France där de redan var kö kl 8:00.
Köpte med mig nybakade små surdegsfrallor till lördagsfrukosten som jag fixade iordning innan jag väckte min man :)
Ett besök på Le Petite France är ett måste http://www.petitefrance.se/, jag hänger på när som!




Har inte använt mina MBT skor på väldigt länge men efter att nu tagit tag i behandling av min skada ska jag börja använda dem igen då vaden mår bra av dem samt att hållningen tränas.
Var på behandling på Medico i går igen och fick en ordentlig omgång med både el och akupunktur då de sitter ordentligt i musklerna.

Fasters favorit

Fredag den 1 april

Idag på em kom en liten underbar människa och hans pappa och besökte mig på jobbet, vi tog en kort men trevlig fika och fick en liten parststund.

Precis den avslutningen jag behövde på min dag att få lämna jobbet med min bror och brorsbarn och en liten människa som bara är glad och vinkar hej då ifrån sin vagn. Med ett leende på läpparna trampade jag hemåt med lätt ben upp för Tegnerbacken trotts trötta ben.




Min variant istället för juice

Fredag den 1 april

Morgonträningen blev ingen löprunda ute som planerat utan 20 min cykel med inte världens bästa musik men med en peppande instruktör när de andra sedan fortsatte med ett core pass hoppade jag upp på löpbandet och sprang i 35 min i ett skönt temo. Skön start på dagen.



Jag använder regelbundet Mivital tar 2 msk morgon och kväll ett tips är att blanda ut det med vatten i ett stort glass och dricka det till frukosten och middagen.
Skippa alla juicer som ofta är fulla med socker och kör på den här varianten på morgonen.


RSS 2.0