Köttfärslimpa

Söndag den 3 april


En god söndagsmiddag behöver inte vara krånglig och ni vet att jag älskar mat som går att förbereda.
Passade på att göra köttfärslimpan redan på fm och förvarade den i kylen tills det var middags dax och då åkte den in i ugnen.
Resultatet blev väldigt gott , åt så jag har ont i magen.





Fylld köttfärslimpa
6 pers

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
700 g nötfärs
2 st ägg
1 gul lök
salt & peppar
125 g mozarella
1 näve ruccola
1/2 burk kronärtskockshjärtan 
100 g rökt skinka
5-6 st soltorkade tomater



1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min
2. Blanda färsen  med ströbröd/mjölk, ägg, hackad lök och kryddorna.
3. Platta ut köttfärsen till en rektangulär på gladpack
4. Hacka mozarella, ruccola, kronärtskockshjärtan, soltorkadetomater och skinka och lägg en sträng på köttfärse.
5. Rulla ihop som en rulltårta med hjälp av gladpack och lägg i en ugnsform
6. Grädda limpan i ca 40-45 minuter

Sås
Spadet ifrån köttfärslimpan
2 dl creme fraiche
1/2 dl kalvfond
2-3 msk grädde

Sila spadet ifrån köttfärslimpan och blanda med övriga ingredienser och låt det koka upp.

Servera limpan och såsen med potatis en tomatsallad och lingonsylt




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0