Onsdags party


Torsdag den 23 sept

Igår var det stor fest på Cirkus då TV4 hade sin kundfest.
Det bjöds på sittande 3 rätters middag och underhållning, tv kockarna Melker Andersson och Markus Aujalay hade komponerat för och varmrätterna. Till förrätt dukades det upp massor av fräscha små rätter som man fick plocka ihop själv på sin tallrik. Varmrätten var kalv och desserten stog Monika Ahlberg för som bestog av en bakelse, chokladbit och mousse.

Kvällens underhållningen började med Måns Zelmerlöw och Darin i en duett sedan Dregen och EMD i ett annat nummer och sist men inte minst Roxette !!!!


Grym tävling

Måndag den 20 sept

Efter att att ha tittat på detta klippet ifrån tävlingen från Ö till Ö och blev jag så grymt tränings sugen.
Träffade en av killarna bakom denna tävlingen när vi körde multisport tävlingen på Utö i våras.

Grymt imponerade av de som ställer upp i denna tävlingen, coola tjejer och killar.

Inspirerade mig att snöra på mig löparskorna för en helt underbar runda med frisk höst luft.
Gick inte säsrskilt fort men jag njöt verkligen av att få vara ute ville inte att rundan skulle ta slut och längtar redan till nästa runda.



Home made - jordnötskakor



Söndag den 19 sept



Idag testade jag min nya kakstämpel och jag blev väldigt nöjd med resultatet både med stämpeln och kakorna som blev galet goda.
Tanken är att ge bort dessa i present men frågan är om de får ligga kvar i burken tills vi ska på middag :)

Jordnötskakor:
ca 20 st

2 1/2 dl jordnötssmör
2 1/2 dl ljust muscovadosocker
100 g mjukt smör
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

1. Blanda jordnötssmör, socker och smör mjukt och krämigt med en elvisp. Tillsätt ägget och blanda väl. Rör ut bakpulvret i mjölet och ha i det, lite i taget. Arbeta ihop degen och plasta in den, låt den vila svalt i ca 30 minuter.


2. Forma sedan degen till bollar och lägg ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut dem med handen och stämpla lätt med stämpeln alt gör fina mönster i kakorna med hjälp av en gaffel. Grädda i 180 °C i ca 15 minuter.

Blir säkert ännu smarrigare om man doppar delar av kakan i smält choklad :)







Nu valvaka och en stor latte med nybakd home made jordnötskaka...rätt ok söndag kväll :)


Solig höst promenad

Söndag den 19 sept



Vilken härlig höstdag vi fick idag, blå himmel, frisk luft och sol precis så som hösten ska vara.
Hade vi planerat dagen lite bättre hade det blivit en dag på sjön men det fick bli en promenad i Hagaparken på em.
Avslutade med att storhandla och en stor sushi ifrån Roppongi, nöjd med min söndag




Morgon bakning

Lördag den 18 sept

En promenad runt Kungsholmen med massor av frisk luft och lite solsken gav mig en bra start på lördagen.
Stan har inte hunnit vakna och du kan promenera på Stockholms gator i lugn och ro - ja gillar detta :)

Hemma igen plockade jag ut mina baguetter ur kylskåpet och stpppade in dem i ugnen för gräddning. Smidigt att slippa baka på morgonen men ändå få nygräddade baguetter.
Jag är verkligen ett stort fan av allt som går att förbereda så att man slipper och stressa och kan umgås med sina gäster.


Brödbak till Melker

Fredag den 17 sept

Imorgon är det lilla Melkers barndop och faster har lovat att baka bröd så ikväll har jag gjort baguetter som nu vilar i kylen för imorgon bitti gräddas.

Funderade ett tag på att köpa bröd då min arm fortfarande gör förbannat ont men jag ville så gärna fixa åt Melker så jag tog fram min kompis kitchen aiden som skötte allt knådande och använde ett recept där bagutterna inte ska knådas efter jäsning :)
Receptet  hittar ni här : http://missdigi.blogg.se/2010/august/vridnabagutter.html

 

Använde "Mantitoba cream" mjöl,  ett mjöl med bättre jäskraft som används av proffsen. Har du inte testat att baka med denna typen av mjöl gör det blir så mycket roligare och bättre resultat


Jäser riktigt bra :)



Nu ska jag lägga mig på soffan och äta M&Ms och njuta av fredagen för det är jag värd




En fin vän

Torsdag den 16 sept



Jag blev rörd till tårar när jag kom hem och öppnade ett paket som kommit med dagens post.
Paketet innehöll ett fint brev med uppmuntrande ord och krya på dig hälsningar samt choklad och en pocketbok.
Elin, du är så omtänksam tack för att jag får vara din vän :)

Ska baka till helgens barndop och kan inte bestämma mig om jag ska göra brytbröd eller baguetter, måste vara en deg som jag kan köra i maskinen då armen inte fixar att knåda. Har riktigt ont nu på kvällen igen så det blev en dos av de starka pillrerna.
Vad säger ni..baguett eller brytbröd ??




Friska ben

Torsdag den 16 sept



Imorse blev det ett benpass på gymet, dock inga skivstänger eller friavikter utan gamla hederliga maskiner där jag inte behövde anstränga min arm. Grymt skönt att få styrekträna lite.

Undrar hur lång tid det kommer att ta tills jag kan få köra armar igen, ska boka min sjukgymnast tid idag.



Kakstämpel

Onsdag den 15 sept

Kakstämpel

Idag damp min kakstämpel som jag beställt ifrån www.coolstuff.se ner i brevlådan, gissa om jag blev sugen på att börja baka men det får vänta till helgen.
Perfekt att använda till kakor som man kan ta med sig som present när man går bort på middag.

Efter en väldigt lyckad dag på jobbet åkte jag hem och tittade på idol och försökt kolla upp vilken sjukgymnast jag ska kontakta.


Mys måndag

Tisdag den 14 sept

Allting går lite saktare då jag har vissa problem att klå på mig, tvätta håret osv samt att det blir buss istället för racer cykel. Kanske nyttigt att dra ner på tempot även om det stressar mig väldigt mycket just nu.

Igår hade jag en väldigt bra dag lunch med Stina och hennes små underverk på Anglai och avslutade dagen med att äta middag på "Mooncake" med Caroline och Marie.
Riktig mys måndag att få äta god middag och dricka gott vin en vanlig måndag med tjejerna, veckan kan inte börja bättre.

MoonCake


Ny produkt och nya tag

Söndag den 12 sept

Trist att helgen är över och man känner att man inte gjort något roligt med ledigheten jag har mer eller mindre vilat pga av armen och jobbat för att göra något vettigt.
Konstant trött av smärtan i armen och de piller jag stoppar i mig, har fösökt med alvedon idag men det var ingen hit.
Ny vecka imorgon och nya tag, ser fram emot morgonens middag med tjejerna :)

Vill tipsa er om en ny smak på Oatlys havredryck apelsin & mango, riktigt smarrig och perfekt för dig som är i farten och behöver ngt svalkande mellan möten eller äventyr :)

Den är helt vegetabilisk och gjord på finaste, svensk havre. Alltså är den laddad med fibrer och andra nyttigheter som ger kroppen vad den behöver.





Äppeltider

Söndag den 12 sept

Vilken lyx det var imorse att få dricka hemmagjord äppeljuice samt toppa filen med äppelmos allting gjort av händiga Anders, stor tack.



Har ordentligt ont i min arm idag så vi får se vad dagen bjuder på förutom en masa jobb inför kommande vecka.

Stockholm halvmarathon

Lördag den 11 sept



Hejade fram alla duktig Stockholm halvmarathon löpare när de passerade Kungsholmsstrand idag, nästa år vill jag stå på startlinjen igen. Gillar Stockholm Halvmarathon då rundan är härlig och det är en bra avslutning på sommaren.

Det bästa idag har varit besöket av lilla Melker med föräldrar och leverans av tunnbröd,hård getost och hemmagjord åppeldricka som mamma skickat med. (mammor är väldigt bra)
Har fortfrande väldigt ont i armen när tabletterna slutar värka och dessa gör mig så så jäkla trött så det har blivit några små tupplurer idag :)

Aj aj aj

Fredag den 10 sept




Dagen började så bra med en härlig morgonpromenad runt Kungsholmen men när jag sedan skulle cykla till jobbet blev jag påkörd av en annan cyklist :(
När jag kom bakom krönet mötte jag henne cyklandes mot mig i min körbana i fullfart så jag hade inget annat val en att tvärnita vilket resulterade i att jag flög över styret.
Som tur var lyckades jag fastna med benen i cykeln vilket förmodligen dämpade fallet, hur som hellst så fick mina underarmar ta mer eller mindre hela smällen.

Fick hjälp upp av några bussiga killar samt damen på cykeln som var allmänt förvirrad. Kände mig bara lite mörbultad dvs jag blödde inte så jag hoppade upp på cykeln och cyklade mot jobbet.
Väl på jobbet började jag känna efter och kunde då röra på armarna tänkte att jag har väl fått en ordentlig smäll.

Hade massor att göra så jag  försökte fokusera på jobbet men började efter en timme få riktigt ont och kunde till slut inte röra min vänster arm som jag ville. Tänkte först jag har inte tid att åka till akuten men sen var jag gråtfärdig och gulliga kollegor hjälpte mig att packa ihop,klå på mig  och fixa en taxi.

Satt sen från kl 11.00 - 15:30 på St Görans sjukhus akutmotagning !!!!! Världens bästa Håkan dök plötsligt upp och gjorde mig sällskap :)
Fick tillslut beskedet att jag fått en spricka och en blödning i armen så det tömde leden på blod och plåstrade om mig och försedd med pilller mot smärtan. Nu väntar sjukgymnastik i 3 månader !!!!

Planen var en efterlängtad middag hemma hos vänner ikväll men det bokades av, ligger nu drogad i soffan och vill bara att denna otursdag ska vara över.

Fullfart framåt

Torsdag den 9 sept

Grönt ljus hela vägen till jobbet och i Tegnerbacken var jag tvungen att tjoa högt när jag inte behövde stanna utan kunde rulla på i full fart. Vem har sagt att man inte kan vara 30+ och tjoa när det pirrar i magen av farten och frihetskänslan-
Robyn i lurarna och solsken kl 07.00 på morgonen det här blir en bra dag.


Frukost levererad till din dörr

Onsdag den 8 sept

I helgen sprang jag på tjänsten "weekendfrukost" då de hade ett event på Kungsholmen.

Smart tjänst om man vill lyxa till det på helgen med frukost eller brunch levererad hem till din dörr för 75 kr alt 99 kr.

Börja helgen med en nyttig, smakrik och hemlagad frukost med noggrant utvalda råvaror. Varje lördag levererar vi en lyxig helgfrukost direkt till din dörr http://www.weekendfrukost.se/Magellan/render/

Frukostmeny
75 kr/pers.

Nybakat hälsobröd
Hemlagad hallonyoghurt med weekendmüsli
Färskpressad apelsinjuice
Smörgåspålägg (lagrad ost och vedrökt skinka)
Ekologiska grönsaker
Kokta lantägg med kaviar
Engelsk apelsinmarmelad och smör
Frukt
Lättmjölk och te

Frukostmeny ovan med brunchtillägg
99 kr/pers.

Enrisrökt bacon och ägg (äggen ersätter frukostäggen ovan) plus medföljande recept
Norskrökt fjordlax
Ceasarsallad med kyckling vitlökskrutonger

David Gard, köksmästare

 


Smart ifrån Arla

Onsdag den 8 sept

Arla har tagit fram en ny keso "keso mellanmål" som enligt Arla köket ska den finnas i butik från v 36
Jag äter väldigt mycket keso, perfekt att äta som mellannål både på fm och em blandat med lite frukt eller avokado och lite nötter

Arlas Keso Mellanmål ska vara ett komplett mellanmål med keso i  botten och frukt, bär och nötter i locket. Den finns i två smakvarianter; hasselnötter, blåbär och tranbär, eller cashewnötter, ananas, papaya och apelsin.

 


Keso Mellanmål.


Gott som gör dig glad :)

Tisdag den 7 sept



Letade som en galning först på Ica sen på Daglivs och Prisextra efter Marabous nya "cookies and cream" choklad utan lycka men hittade den till slut på våran lilla kiosk på Benneboden :)

Det var helt klart värt allt letande då chokladen var grym!!! Jag älskar Oreo cookies och att blanda den i mjölkchoklad var helt klar ett vinnande koncept mums.

Är inte på topp just nu så några rutor "cookies and cream" fick mig lite gladare.



10 års kalas

Måndag den 6 sept

Hipp hipp hurra för min fina mamma som fyller år idag :)



Idag firade jag och min kollega Sara att vi båda jobbat 10 år på Mindshare!!!
Det blev en trevlig fika paus efter lunchen med kakor som vi båda bakat och fina blommor ifrån Mindshare. Nu kör vi 10 år till :)




Lövbiff med äggula och riven pepparrot

Söndag den 5 sept

 

Köpte ett storpack med lövbiff när vi handlade igår så ikväll fick det bli en riktig klassiker - lövbiff med riven pepparrot, mumsigt

Lövbiff med äggula och riven pepparrot
2 personer

360 g lövbiff
2 st ägg
1 bit färsk pepparrot
2 msk hackad färsk persilja
salt
peppar

körsbärstomater
rödlök
kapris

1. Hacka rödlöken fint, dela tomaterna blanda till en sallad och toppa med några kapris 
2. Stek lövbiffen hastigt på hög värme, salta och peppra.
3. Lägg lövbiffen på en tallrik. Riv pepparroten och lägg den ovanpå köttet. Gör en fördjupning i pepparroten och lägg äggulan däri, strö över hackad persilja

Servera med klyftpotatis eller ett gott bröd

Äppelkaka

Söndag den 5 sept



Har jobbat nästan precis 10 år på mitt jobb !!!!!
Har idag bakat en klassisk äppelkaka med äpple och kanel som jag tänkte bjuda mina underbara kollegor på imorgon.

Denna kakan är perfekt att göra om du ska baka till många, smakar alltid godast nybakad eller lite ljummen med lite vaniljsås.

Jag brukar skala mina äpplen samt tillsätta lite kardemumma.

Äppelkaka
20 bitar

6-8 äpplen
6 ägg
9 dl strösocker
450 g smör
9 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 175 gradet. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
4. Rör ner mjölblandningen i ägg vispet. Tillsätt smöret
5. Häll smeten i smord långpanna. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.
7. Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde eller vaniljsås till.










Strålande höstdag

Söndag den 5 sept

Härlig höstdag med sol och frisk luft gör att man bara vill vara ute idag och njuta :)

Hittade igår en kanon tjänst "massage Stockholm" där du snabbt ser lediga massagetider i om du tex vill boka en masaagetid med kort varsel. Ska bli bättre på att unna mig massage bra för kroppen och ett tillfälle att få koppla av och ta hand om dig själv....behöver jag säga att jag gärna skulle ta en massage idag.
Gå in och kolla vad som finns i din stadsdel.
http://www.massagestockholm.net/default.aspx?sm=Massage&sa=Stockholm


Jag skulle egentligen ha stått på Tjejmilens startlinjen idag men överlät min startplats då vaden inte är hundra och jag vill försöka ta det lite lugnare och jag vet hur kul jag tycker att det är om jag startar och kör då på.
Tänk vad klok man blir på äldre dar.

Önskar alla duktiga tjejer en härlig runda i solen runt Djurgården
Se hela bilden



Äntligen i Vasastan

Lördag den 4 sept

Nu finns Cajsa Warg även på St Eriksplan, jag älskar denna typen av butiker. Småskalig, ekologisk och lokal mat från producenter som värdesätter smaken.
Blev ingen shopping för mig idag utan bara en rundvandring i butiken hittade tex produkter i från Olof Victors som jag annars bara kan njuta av i Skåne.
Hit kommer det att bli många besök i höst :)


Bild ifrån http://www.cajsawarg.se/page/211



Ompysslad

Lördag den 4 sept

Det var länge sedan jag längtade och kände att jag verkligen behövde helg ledigheten som jag gjorde igår.
Helgen kunde därför inte börja bättre än med att bli ompysslad en fredag kväll hemma hos "min Marie "och "min Greta" som Greta säger :). Smarrig thaimat, ett glas rött och fina vänner var precis vad jag behövde - fredagsmys på hög nivå.

Metrologerna lovar sol idag men jag vet inte om jag ska tro på det ännu, blir en stund bland vikterna på gymet på fm istället för en joggingtur. Bygga muskler och lägga på sig lite är planen och då är tyvärr inte löpningen det bästa.

Ha en bra dag / Kram

Skördefest

Startbild

Torsdag den 2 aug

Avslutade gårdagen med en middag hemma hos min bror med familj vilket var väldigt gott och trevligt. Lyxigt att få gå bort på middag och bli serverad god mat mitt i veckan.

De bjöd oss på en riktig skördefest med massor av härliga kokta grönsaker som hör till säsongen - rödbetor, blomkål, kronärtskocka, morötter samt skinka och korv.
Tack fam Clason för en trevlig onsdag nästa gång gör vi pasta ihop, jag fixar ett recept :)

Förra året besökte jag "Bondens egen marknad" på Katarina Bangata där du kan handla grönsaker av alla slag, bröd, chark , fisk syltat och saft, frukt och ostar mm, väl värt ett besök.
De har i år öppet lördagarna 7 aug - 23 oktober kl 10-15


Idag börjar det!!

Onsdag den 1 sept



Idag startar TakeSTHLM -Rund Unleashed, en utmaning från MTV och Nike+ där uppgifen är att erövra Stockholms gator.
Skaffa nya vänner. Och fiender. Fajten sker online, men dina löprundor är ditt vapen. Spring var du vill för att samla färg som du behöver för att erövra gator. Kartan uppdateras live, och du kan såklart vinna priser.

Utmaningen pågår 1-24 september. Sen vet vi vilken stadsdel som äger Stockholm.

 

 


Gapa stort :)

Onsdag den 1 sept

Efter ett kort spinning pass i schlagerns tecken som verkligen fick mig på bra humör, önskar dock att passet var längre blir lite kort med 45 min inkl uppvärmning, nervarvning samt stretch. Lika bra att köra 55 min när man ändå är där 06:30 :)
Efter passet cyklade jag vidare till tandläkaren för att kolla statusen på min tandställning och fick postivt besked, i böran på oktober är jag klar och kam smila stort igen.



RSS 2.0