Bra snabbmat - omelett

Torsdag 31 mars

Körde Tessans spinningklass på lunchen 45 tuffa minuter vill jag lova och ny grym musik som vanligt på hennes klasser. Kul att det äntligen finns en cykelklass på lunchen igen!
Lunch träningen gjorde susen för humöret och proaktiviteten sprutade resten av dagen.




Det blev en sen middag och jag var riktigt sugen på omelett så kvällens middag blev just det på det som fanns hemma.
3 ägg, 3 äggvitor, 3 msk grädde, karljohansvamp (använde torkad som jag blötla i 10 min ) tomat, färsk oregano, kalkon samt salt och peppar.

Hettade upp avokadoolja i en gjutjärns stekpanna och stekte omeletten i några minuter för att sedan stoppa in den i ugnen på ca 200 grader ytterligare några minuter.

Serverade riven parmesanost en god sallad och pumpakärnsolja som dressing.

Soppa på burk

Onsdag den 30 mars

Äntligen lite vår i luften vilket resulterade i en liten frisk kvällspromenad med mannen i de nya kvarteren på Kungsholmen. Västermalmstrand kommer nog bli riktigt trevliga kvarter vid vattnet tyvärr finns det inga lägenheter kvar med sjöutsikt.



Håkan testade Keldas nya" Soup in a cup Grön sparris" till middag han spettsade till soppan med kryddor och tomater för att få lite smak. Han tyckte att den var ok medans jag tycker alla halvfabrikat är lite läskiga.

Inspiration

Tisdag den 29 mars

Inte alls på humör idag så attt avsluta dagen med en suverän cykelpass var precis vad jag längtade efter.
Stog som reserv nummer 32 imorse och trodde därför att det var kört för min del men folk bokar av som aldrig förr.
Att sedan cykla hem i regnet ifrån Hötorget var mindre roligt.



Efter att ha fyllt på med ny energi efter träningen landade jag i soffan med sista finslipningen på en presentation och senaste "Elle mat & vin "en av mina favoriter i kategorin mat tidningar. Detta nummret innehöll flera recept som jag kommer att testa, kul


Helgen i London

Måndag den 28 mars


Vad hände med våren , förra helgen bjöd London på härligt väder och träd och blommor som blommade.



Förra helgen var vi i London och jag valde då att lämna datorn hemma därför blev det inget bloggande den helgen. Vi hade en fantastisk mysig helg och London bjöd på härligt vår väder som gav mig mycket ny energi.



Lördagen började med en bra frukost på hotellet och i mina ögon ska en bra hotel frukost innehålla, kokt ägg, färsk frukt, yoghurt av olika sorter samt flingor och musli utan massa socker och grovt bröd.
Kaffet intogs självfallet på Starbucks istället för på hotellet :)




Vi traskade sedan runt till fots mer eller mindre hela dagen och tittade på olika turistatraktioner
Besökte bla matmarknade "Borough Market" där jag kunde ha stannat väldigt länge men då det var alldeles för mycket folk blev det en snabb visit och endast inköp av 2 st persikor.
Lunchen blev en härlig hamburgare med tacos och gucamole/salsa som starter för att få lite Mexico minnen.





Vi hade pratat innan om att ev gå på en musikal på lördags kvällen och vi hade turen att hitta biljetter till "Mama Mia". Så efter en hel dag med turistande och lite shopping åkte vi hem och bytte om för att sedan tillbringa kvällen med att se "Mama Mia". En mycket lyckad dag och kväll som avslutades med en sen misddag.

Vi hade även hela söndagen att spendera i staden då vårt flyg hem inte gick förns kl 20:00. Började dagen med ett besök i Notting Hill för att sedan göra ett besök på Naturhistoriska museet.
Resten av dagen bjöd på lite shopping innan det var dax att åka mot flygplatsen.




Det var kul att se lite mer av London då jag varit där på jobb de senaste gångerna och då inte hunnit se så mycket mer än hotell, kontor och restauranger.
Kommer säkert bli fler weekends i London men det hamnar inte på favorit listan.


Sås match

Söndag den 27 mars




Längtar efter att kunna grilla på kvällarna men tills dess får ugnen göra jobbet.
Ikväll blev det fläskfile som lagades i ugnen, sallad med avokado,tomat, champinjon, zuccini och gurka och två olika såser.

Testade att värma Arlas nya crème fraiche gourmet med dill, vinäger och svarpeppar som sås den fick tyvärr inget topp betyg av oss.
Det var favorit såsen på kesella och sambal oelek som tog hem sås matchen ikväll



Trötta träningsfötter

Söndag den 27 mars

När vi var i USA tipsade Mia mig om "Ped egg" som är en fotfil formad som ett ägg, allting samlas i det lilla ägget så att du slipper skräpa ner.

Mina fötter blir väldigt snabbt "dåliga" av träning och belastning i olika skor och jag borde fila mycket mer själv men försöker att gå regelbundet på pedikyr.

"Ped egg" är helt klart det bästa och mest effektiva jag testat för mina  fötter helt galet bra !
Filning som annars tar en evighet fixar du på några minuter med Ped egg.

Tack snälla Mia för att du introducerade för detta lilla ägg. Googlade runt för att se om det går att få tag på i Sverige och titta vad jag hittade http://www.super-slim.se/skonhet-halsa/manikyr-pedikyr/ped-egg-fotfil/
Ett ägg kan bli ditt för 69 kr, KÖP


Sushimiddag

Lördag 26 mars



Värmde på endame bönor som vi hade i frysen med flingsalt som fick bli tilltugg till den smarrig sushin ifrån Ropongi.

Kan riktigt längta efter god sushi och var väldigt nöjd med kvällen leverans.


Äppelbröd

Lördag den 26 mars



Äpplen som gjort sitt för att äta är helt ok att baka på så idag tog jag till vara gammal frukt och bakade två härliga limpor.

Brödet blir väldigt saftigt pga av äpplena, gott med smör och kallt glas mjölk.

Detta brödet är väldigt enkelt att göra ingen jäsning och inget knådande så testa nästa gång ni kastar era äpplen



Äppelbröd
2 st limpor

4 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelsikt
5 dl fullkornsdinkel
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
4 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
2 st äpplen
2 msk flytande honung
9 dl naturell yoghurt

1. Sätt ugnen på 150 grader om du har varmluft (175 grader i vanlig ugn)
2 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplena och blanda dem med yoghurt och honung. Häll blandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
3. Smöra två avlånga brödformar och klicka ut den kladdiga degen.
4. Grädda omgående i 80 min  


Lite godare och lite bätttre

Lördag den 26 mars



Helgfrukosten blir alltid lite lyxigare och godare - gröten toppas med bär, ett glas brämhults juice och hembakat bröd och sist men inte minst riktigt mycket skummad mjölk till kaffet.

Nu är jag redo att äntligen få köra cykelpuls klassen på Stadshagen som jag missat de senaste helgerna, ett av veckans bästa pass. En perfekt start på helgen.


Ompysslad

Fredag den 25 mars

Har känt mig stel i baksidalår i veckan trotts mycket stretch,  anade att det var min höft som spökade igen vilket gör att det sätter sig i låret för att du kompenserae med andra muskler.

Bestämde mig därför att ta tag i detta samt få behandling för min vad då jag vill komma igång med distans löpningen igen. Blev tipsad om Medico som ligger på Tulegatan 3, träffade Maria som gav mig en ordentlig omgång och jag hade gissat rätt de satt i höften.

Hon behandlade även min vad och jag hoppas nu att jag äntligen hittat en naprapat som kan hjälpa mig att komma till rätta med vaden.
Blir det bra ska jag även anlita henne som PT för löpteknik så att jag så snabbt som möjligt kommer tillbaka som löpare-

Nu har jag två behandlingar inbokade nästa vecka och olika rehabs övningar att köra.
Glad över att jag tog tag i detta och känner redan en förändring i låret :)




Kvällsmellis

Torsdag den 24 mars



Blodgrape är en riktig favorit just nu, blandad med lite keso och rostade nötter är det ett gott mellanmål.
Har varit duktig i veckan och haft med mig just detta mellanmål till jobbet, smidigt att ha allt klart i en liten burk på em.

Har lagt fram mina löparkläder då planen är att starta dagen med en lätt runda innan dagens första möte som är ett frukostmöte. Håller tummarna för att solen väljer att skina imorgon bitti precis som den gjort tidigare i veckan.

Ny träningskompis

Onsdag den 23 mars

Måste bara tipsa om Nikes träningsapp "Nike training" som är grymt bra och min nya träningskompis.
Favoriten är "Get focused" där du kan välja olika 15 min program tex mage, armar dvs det du vill fokusera på till vilken musik du vill - kan det bli enklare ?



Har spenderat kvällen tillsammans med mina digitala tjej kollegor på ett trevligt event i Sturegallerian.
Kom hem lite mer sminkad än vanligt och med en lite mer utvecklad sminkväska.
Sminkar mig väldigt lite då jag trivs med så lite smink som möjligt och för att jag är väldigt dålig på alla små knep som finns för en snygg sminkning.
Men efter kvällens proffs hjälp ska jag försöka att bli lite bättre :)

Trötter

Tisdag den 22 mars



Det har varit fullrulle mer eller mindre hela dagen fick tråkigt nog boka av en lunch med en tidigare kollega för att hinna med så jag var rätt trött när dagen var slut.

Vi gjorde en gemensam insatts till kvällens middag som blev omelett a la Håkan fast utan potatis och en god sallad till. http://missdigi.blogg.se/2011/march/grekisk-omelett.html Snabbt och enkelt och perfekt kvällsmat.

Ikväll blir det tidigt hopp i säng har blivit alldeles för många sena kvällar för mig som vaknar i ottan.

Ingen kick !

Måndag den 21 mars



Hade sett fram emot kvällens spinningpass efter helgens London vistelse men så var det vikarie :(
Försökte få plats på ett pass i Stadshagen men hamnade i kö och vågade inte chansa så det blev passet som jag planerat.

Var så laddad för att köra kvällens pass med bra musik och bara få trycka på utan att tänka, fyllas med energi men tji fick jag det blev helt tvärtom.
Kvällens pass blev ett riktigt "skalle pass" dvs enformig cykling i tre nivåer grymt bra träning och bra variation till intervall passen men inte vad jag hade sett fram emot. ( uppvärmning 7 min, 12 min ansträngande nivå, 15 min mycket ansträngande och 8 min tufft ! )
Hur som hellst grymt nöjd när det var över men inte fylld men energi kick som jag gillar med måndsgs passen.


Dagens bästa...

Måndag den 21 mars



Dagens bästa var lunch med Caroline på vårt stammis ställe Albert & Jacks på Engelberektsgatan, alltid lika roligt att ses. 
Sist vi var där tyckte jag att de tappat stinget lite men idag var det riktigt bra eller så var det jag som var väldigt hungrig idag. Gillar Albert & Jacks koncept när man själv får plocka ihop sin tallrik och att de serverar gott surdegsbröd till lunchen.




Dagen började lika bra som den slutade

Torsdag den 17 mars



Mötte upp en morgonpigg vän för en tidig frukost på Sturebadet, bästa starten och ett plus att få vakna till liv och äta gott med en vän. Myggan och jag har ett inte setts solo på länge så det var verkligen mysigt att ses. Tack vännen för en bra start på dagen.

Efter jobbet tog jag tåget till Uppsala för att bli klippt och färgad av den bästa frisören alla kategorier Malin på "Stylelab". Malin gjorde en ny färgning på mig som hon lärt sig på en visning i veckan och som vanligt blev jag väldigt nöjd. Malin kommer nog att lägga upp bilder på sin blogg http://rackarungar.blogg.se/ 

Hade bokat en fika date med MP efter klippningen som i själva verket var en överasknings babyshower.
Vi satt på gamla colour kitchen i Uppsala och alla hade med sig paket till MP en trevlig kväll med tjejerna och god mat i form av en egen komponerad sallad (precis som på den gamla goda tiden i Uppsala)

Nu siiter jag på tåget hem till Stockholm igen, väl hemma blir det till att packa inför en London weekend.



Ny favorit

Onsdag den 16 mars




När jag äter gröt har jag Oatlys havredryck till gröten då min mage säger ifrån när den får för mycket laktos eller för feta mjölkprodukter.

Använder inag andra produkter ifrån Oatley men köpte deras nya produkt havreyoghurt med jordgubbsmak i veckan och den var super god. En tallrik jordgubbs havreyoghurt med musli och färska bär till frukost eller mellis är en ny favorit.

Havre produkterna har en god smak jämfört med sojaprodukter som jag tycker smakar riktigt äckligt!


Emma 5 år

Måndag den 14 mars

Idag var det äntligen det dax att cykla hem min cykel som stått parkerad på jobbet under hela vintern.
Fick samma härliga känsla i kroppen som när jag var liten och fick plocka fram min cykel, ett härligt spontant glädjetjut utbringades på vägen. (tyckte någon att jag var sjuk i huvudet så bjuder jag på det)

Vi får se vilken fart det blir imorgon bitti håller tummarna för att det inte är halt. Äntligen slipper man att passa en buss och trängas med stressade människor, älskar friheten att kunna cykla.


Morgon på Sturebadet

Måndag den 14 mars




Kan en måndag börja bättre än med ett frukostmöte på "Sturebadet", gott och fräscht med fruktsallad egen rostade nötter och yoghurt.
Skulle inte ha något emot att ta en behandling på Sturebadet men har ingen längtan efter att träna eller simma i deras pool där alla matgäster kan titta ner. Även lite svårt för de som sitter och äter sin frukost i morgonrock tillsammans med alla andra matgäster.


Hade en mycket trevlig lunch med Erika som jag inte sett på länge så vi hade en riktig "snack" lunch som gick alldeles för fort så vi måste snart ses igen.


Inspiration till sommarens middagar

Söndag den 13 mars



Fick två st kokböcker av omtänksamma Therése idag, fyllda med inspiration till sommarens middagar.
Tänk att man snart kan sitta ute och njuta av vårsolen en fika i solen och några fräknar på näsan vore inte helt fel.

En träningsfri helg har gjort mig så trött förmodligen för att jag gått ner i varv och det känns som om helgen har varit hur lång som hellst. Vila är inte roligt....



Köpebröd

Söndag den 13 mars



Efter en skön morgonpromenad stannade jag på 7eleven och köpte "nybakade" frallor till H, tog lite emot att köpa bröd och att göra det  på 7eleven men bagerierna öppnar inte förns kl 9:00. Det var hur som hellst någon som blev väldigt glad över ostfrallor till söndags frukosten.

Inget brödbak för min del den här helgen då frysen är full...
Måste ta tag i reklamationen av min kitchenaid som jag saknar att inte kunna använda..det kanske ska bli dagens projekt.


På språng

Fredag den 11 mars



Tidig morgon i farten ...idag blev det take away latte ifrån den egna maskinen vilket fungerar nästan lika bra som en kaffe på stan.
Jag tycker att Waynes har det bästa take away latten och smiter gärna in där för att hämta en kopp om jag är på stan. Ett tips är att ladda ner deras Iphone app där du får olika erbjudande som tex en gratis mellan latte eller som idag köp två och betala för en.

En värmande kaffe på vägen kan behövas idag då snön vräker ner igen....vill ha vår nu !!!!


Grekisk omelett

Torsdag den 10 mars




Efter kvällens träning kom jag hem till dukat bord och en väldigt god omelett :)


Grekisk omelett
4 pers

5 st ägg
2 msk grädde
4 st kokta potatisar
1 st vitlöksklyfta
1 st schalottenlök
1 msk matfett
1 dl oliver
125 g cocktailtomater
100 g fetaost
färsk persilja
salt & svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Skiva de kokta potatisarna. Dela tomaterna på mitten. 
3. Finhacka schalottenlök och fräs den tillsammans med pressad vitlök i matfett.
4. Vispa ihop ägg och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
5.Tillsätt äggblandningen och stek den tills den börjar bli fast. Lägg då på potatisen, tomater och oliver. Ställ in stekpannan i ugnen i 5–10 min.
6.Smula över fetaost och dekorera med färsk timjan.

Bagel deli

Onsdag den 9 mars



Efter jobbet mötte jag upp Anna för en mysig onsdag kväll på Bagel Deli.
Gjorde tyvärr misstaget att inte beställa ifrån bagel menyn utan valde en bresola sallad och en "plain" bagel då jag inte var så hungrig. Helt ok men Bagel deli är helt klart bättre på sina bagels.

Fick tips i från Terese att hon vickar på Sats Stureplan imorgon bitti, hade så gärna kört men självfallet lämnade jag mina skor på jobbet vilket aldrig annars händer, typiskt. Cykla utan cykelskor gör jag inte.
Att köra ett spinningpass på morgonen är grymt men tyvärr är utbudet av bra morgon klasser dåligt just nu så attans att jag bomar det imorgon.


 

Kokosnöt juice

Tisdag den 8 mars



Har ni inte testat Dr Martins koksnöt juice så gör det, kokosnöt juice är helt naturlig dvs innehåller inga tillsatser alls.
Juicen kommer ifrån färska ekologiska gröna kokosnötter.

Jag har även testat varianten med banan och båda är supergoda, drick dem riktigt kalla till frukost eller till mellanmålet.

Jag köper mina juicer på Hermans ekohandel på Tegnergatan men det finns även att köpa online.


 


Dagens första möte på Sturebadet

Tisdag den 8 mars



Dagens första möte var på Sturebadet över en frukost, gillar miljön och frukost utbudet på Sturebadet.
Yoghurt med bär och musli, ägg och en tallrik fruktsallad - smarrig start på tisdagen.

När de bytte ägare på Sturebadets rerstaurang var det sämre under en period men nu känns det som om de hittat rätt igen. 125 kr för en frukost buffe är dyrt men billigare än en hotell frukost.






"Dinkelbitar"



Måndag den 7 mars




Det blev två olika sorters brödbak i helgen gav mig även på att baka "dinkelbitar" som är 100 gånger godare än vanliga baguetter.
Perfekta att servera till soppa eller bara äta som de är med lite smör och en god ost.

Håkans kommentar var att det var ruskigt goda när vi åt dem nygräddade med lite smör :)






Dinkelbitar
ca 20 st

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 msk brödsirap
2 tsk salt
3 msk rapsolja
1 dl dinkelflingor
3/4 dl fiberex
1/2 dl linfrön
2 dl manitoba cream vetemjöl
12 dl siktat dinkelmjöl

1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i sirap, salt, olja, flingor, fiberex och frön. Arbeta in mjölerna.
2. Häll upp degen, den är ganska lös, på mjölat bakbord och platta ut den till en platta, ett par centimeter tjock. Strö mjölet över degen och lägg på en bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär degen i trekanter som läggs på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.

En sur morgon

Måndag den 7 mars

Jag köpte inte den vanliga blandningen (hallon/blåbär) av frysta bär på Ica sist utan en blandning med havtorn,björnbär,gojibär,blåbär som fick toppa min yoghurt imorse.

Den var lite för sur till frukost för min smak men passar säkert bättre till någon söt efterrätt.


Hamburgare

Söndag den 6 mars



Efter ett skönt träningspass smakade det riktigt bra med hamburgare och sallad.
Gjorde biffarna tidigare på så de var bara att stoppa i ugnen medans tillbehören fixades.

Bäst blir hamburgarna på grillen men att köra biffarna i ugnen är inte helt fel (du slipper stekoset), gjorde biffarna på blandfärs, ajvar, lök och ett ägg. Hamburgebröden ska vara ifrån "Max" och salladen måste innehålla rödlök, tomat och avokado.




Tillbehör bla tomat och lök

Carolines bröd

Söndag den 6 mars



Innan starten gick på Vasaloppet bakade jag ut en deg som fått jäsa över natten så till frukost fick vi härligt nybakat bröd.
Ett recept som jag fått ifrån Caroline och inte testat tidigare men tack för tipset det här kommer jag att göra igen.

En riktig långfrukost med massor av skidor på TV Vasaloppet, damernas super G och herrarnas masstart - lovet it.
Tanken var att jag idag skulle kört vasaloppscykel på Odenplan med storbildskärm i ca 4 h men det blir blåbär i yoghurten och husvisning för mig istället.

Carolines limpa
En limpa

1 tsk färsk jäst
6 dl kallt vatten
7 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt
3 tsk salt

1.Rör ut jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop - knåda ej. Låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar. (lämpligt över natten, eller över dagen)

2.Sätt ugnen på 250 grader, ställ in en plåt. Häll ut ca 1 dl vetemjöl special på bakbordet och skrapa ut degen (knåda ej). Forma en rektangel, vik ned övre kanten, vik upp undre kanten så de överlappar. Vänd degen så att skarven kommer ned. Ta ut den varma plåten och lägg på degen.

3.Grädda 30-35 min, tills brödet fått fin färg.

Ta ut och njut med mycket smör!


Chokladbollar

Lördag den 5 mars




Har under flera veckor tänkt att jag skulle göra chokladbollar men inte haft pärlsocker hemma men då jag köpte hem pärlsocker till min chokladsnittar passade jag på.

Så gissa vad jag har i min frys:) (jag vill äta dem riktigt kalla och stoppar dem därför i frysen)
Gissar på att dessa små bollar kommer att ätas upp väldigt fort.

Chokladbollar
ca 20 st

75 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 tsk snabbkaffe
2,5 dl havregryn
pärlsocker


1. Rör margarin, socker och vaniljsocker tills det blir jämnt och vitt.
2. Blanda i kakaon och kaffepulvret.
3. Tillsätt havregrynen och blanda väl.
4. Forma till 20 små runda bollar och rulla dem i pärlsocker.







Chokladsnittar

Lördag den 5 mars



Det är inte ofta jag bakar kakor men idag behövdes det fyllas på i kakburken.
Sega chokladsnitt går snabbt och enkelt att baka och är galet goda

Chokladsnittar
Ca: 25 st

100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk sirap
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Garnering
vispat ägg och pärlsocker



1.
Sätt ugnen på ca 175 grader
2.Blanda de torra ingredienserna i en skål , tärna sedan ner smöret .
3.Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.
4.Dela sedan degen i två  delar och rulla upp till längder , platta till dem med fingrarna och pensla sedan med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret.
5. In i ugnen i ca 14-18 minuter.
6. Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
7. Skär i fina delar innan den svalnat för mycket, låt svalna på galler

Farligt goda att äta varma med ett glas kall mjölk




Godmorgon Kungsholmen

Lördag 5 mars



Lördag morgon och strålande solsken ute och man börjar se asfalten på fler och fler gator, äntligen.
Är galet sugen på att snöra på mig skorna och ge mig ut på en löprunda men ska försöka att ta det lite lugnt idag.

Måste helt klart ut i det fina vädret och njuta.
Har två nya bröd recept som jag är sugen på att testa så det kan nog bli ett brödbak i em


Fredagsfika på Saturnus

Fredag den 4 mars

Det är väldigt svårt och väldigt dumt att avstå Saturnus kanelbullar, helt klart stans bästa bullar dock väldigt stora.

Muchi och jag tog en mysig fredagsfika idag och jag kunde inte motså en härlig nygräddad jätte bulle.

Vi skrattade åt minnen från gymnasiet då det hände rätt så ofta att vi åt cafe Linnes jätte kanelbullar till lunch istället för skollunchen när det serverades något som inte föll damerna i smaken.



Har ni inte besökt Saturnus är det ett måste, inte bara för bullarna utan för deras luncher eller frukostar.


Kokosgröt

Fredag den 4 mars


Vad hände med den här veckan...redan fredag igen.



Börjar min fredag med möte så det blev ännu en frukost hemma vid köksbordet, går gärna upp lite tidigare för att i lugn och ro äta frukosten vilket kanske är bra för mig istället för att äta framför datorn.


Bovete och kokosgröt
1 port

1 msk msk kokosflingor
1 msk kanel
1 dl krossatbovete
1 dl mjölk
salt

Blanda allting i en kastrull och låt koka i ca 3 -4 min
Servera med havredryck alt mjölk och dina favorit bär eller frukt

Shape

Torsdag den 3 mars



Efter en mycket bra dag på jobbet i Köpenhamn blev det sen träning iform av en "shape" klass i Stadshagen.

Grym funktionell styrketräning med varierade övningar för hela kroppen. Inget avancerat eller tunga vikter utan du använder mycket kroppstyngd, bräda och hantlar. Då man jobbar mycket med balansen känns det ordentligt i core musklerna. Ett skönt pass helt enkelt.


Tidig morgon

Torsdag den 3 mars



En riktigt tidig torsdags morgon då min dag ska spenderas Köpenhamn.
Laddar med bovetegröt till frukost innan det bär iväg mot Arlanda


Bra mellis i farten

Tisdag den 1 mars



Efter ett långt möte från kl 09:00-16:30 var jag rätt färdig i knoppen så det var väldigt sönt att få gå till gymet en sväng och inte behöva tänka :)
Då jag åkte direkt till gymet efter mitt möte behövde jag ladda med något innan träning och köpte därför Arlas nya keso mellanmål med cashewnötter, ananas, apelsin och papaya.
Perfekt mellis för 19 kr, enkelt att blanda keson med nötmixen och en sked följer med.


Jag tycker att keso är väldigt gott och äter det mer eller mindre varje dag, på gröten, i yoghurten, på mackan med avokado eller makrill eller till fruktsallad.


RSS 2.0