Svenska fjällen är något extra

Söndag den 31 Jan

Svenska fjällen är något extra, efter 1 h flygning ifrån storstaden landar man i ett fantastisk vinter landskap med knall blå himmel och strålande sol.   
Vi började dagen med lunch och sedan konferans hela dagen för att kunna åka skidor hela dagen imorgon.
Kvällen har vi spenderat på Holiday club med middag och jag har skrattat så jag har ont i magen åt de filmer som vi spelat in under kvällen. Mina kollegor är verkligen underbara.


Ser fram emot att få åka skidor i morgon hela dagen om inte kylan sätter stopp för det (över -30 idag i backen). Vi är ett gäng som tänkte ge oss ut tidigt för att åka fram till det är afterski på Fjällgården med alla kollegor.

Så här fint rum och utsikt har jag på Holiday club i Åre. Nu ska jag krypa till kojs och drömma om årets första skid dag som äntligen är här.



    

Världens bästa man

Lördag den 30 Jan

Jag är gift med världens bästa och omtänksamma man :) Fick idag en dun Haglöfs jacka som jag kan ha under min skaljacka för att absolut inte frysa i Åre. Den kommer att bli kanon i Åre och till vår alp resa senare i vinter :)




Har haft fullt upp hela dagen så det blev aldrig något Nike convent för mig och är glad för det då den klassen jag ville gå på tydligen blev fullbokad. Har dock turen att få köra den på Hötorget snart.

Vi bestämde oss för att äta en tidig middag ute i dag och valet blev Ariang på Luntmakargatan, Håkan har länge talat om hur gott det är med Bibimpab så ikväll var det dax att testa. Jag valde varianten med kyckling och jag kan bara instämma med Håkan det var supter gott.
Stället ligger nära mitt jobb så är det någon som vill äta lunch på Ariang så är jag på :)

Nu ska jag packa för imorgon bitti går flyget till Åre där vi ska ha kick off till på tisdag.

Lördags pigg

Lördag den 30 jan

Full av energi och med ett stort smile på läpparna är jag redo för resten av dagen efter ett energi fyllt pass.
Blev först besviken när det visade sig att det var vikarie på dagens pass men hon körde riktigt tungt och bra. Hon hade dock inga tidsangivelser under passet vilket jag inte gillar vill veta hur jag ska lägga upp träningen och inte lita helt och hållet på henne.
Hur som hellst så gillar jag verkligen att träna på lördag fm bra start på helgen och man har hela dagen framför sig. Har nu ätit lite mellanmål i form av en keso päron och vanilj, smörgås med skinka och ett ägg.


Jag fick Runnersworld igår och har suttit och bläddrat i den en stund är verkligen sugen på att springa igen.
Ska försöka testa igen när kylan och halkan är lite bättre fungerar det blir det med all säkerhet ett lopp i vår.
Kul att ha något att träna till och längtan efter pirret i kroppen vid starten och att få springa ett lopp i bra form.

Förra veckan krossade Isabellah Andersson det svenska rekordet när hon kom på femte plats i Dubai Marathon med 2.26.52. Tiden är en förbättring av Lena Gavelins sju år gamla svenska rekord med nära fyra minuter.
Drömmen vore att få göra en mara igen i år.




Laddning

Lördag den 30 Jan

Laddar inför morgonens träning dinkelgröt med kanel,linfrön,pumpakärnor och lingonsylt, juice och ägg och en stor kopp kaffe. Det blir till att klä på sig ordentligt när jag ska traska till gymet då det åter blivit riktigt kallt ute och kallare ska de bli under de nätmaste två vrckorna.
Vi sticker till Åre i morgon bitti och ryktet säger att de hade -30 grader i går jag "frys lorten" får tänka till lite när jag packar och inte glömma värme kuddarna till mina vantar.

Nu är jag fruktansvärt spinning sugen dax att kila iväg till bunkern på Fridhemsplan. 

   


Fiskgryta med pepparrotscreme


Fredag den 29 Jan

Det kom ett mail igår ifån Nike med en inbjudan till att medverka på en bloggträff som de arrangerar i samband med Nike Conventet. Blev väldigt glad över inbjudan men kommer tyvärr inte at kunna medverka. Håller tummarna för att de kommer fler chanser till olika bloggträffar.
I helgen är det Nikeconvent både lördag och söndag tanken är att jag ska vara där en sväng imorgon. http://nikewomen.se/

Igår hade jag några kollegor hemma hos mig på middag trevligt att umgås utanför kontoret. Jag bjöd på ett tilltugg i form av biscotti med creme cheese och tryffeloja toppad med salami till skumpan. Huvudrätten var en riktigt kryddig fiskgryta med en pepparrotscreme köpte ett gott bröd hos Helene på Brunkebergs bageriet som vi hade till soppan. Desserten blev hallon och bläbär sorbet med färska hallon.

Soppan förberedde jag redan i onsdags kväll så igår stoppade jag endast i fisken, perfekt om man vill hinna umgås med sina gäster istället för att fixa i köket.

Receptet på fiskgrytan kommer här:

Fiskgryta med pepparrotscreme
4 pers

400 g fiskfilé skuren i cm-tärningar (t.ex. torsk, sej, lax)
1 finhackad lök
1 klyfta finhackad vitlök
2 st fänkål
1 röd paprika i mindre bitar
½ påse saffran
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
2 tsk socker
1 ½ dl vitt vin
400 g krossade tomater
Olivolja, salt och finhackad gräslök 

1. fräs lök, vitlök, paprika, fänkål, saffran, curry, sambal och socker i olivolja
2. häll i vinet och tomatkrosset, låt koka i 5 minuter
3. smaka av med salt och lägg ner fisken
4. koka sakta i 5 minuter och servera med ett gott bröd och pepparrotscremen
5. för att få den mer som en soppa, koka upp buljong (fiskbuljong) 

Pepparrotscreme
3 msk creme fraiche
Riven pepparrot och salt 

 -Blanda upp creme fraichen med riven pepparrot och salt





Soppan räckte även till fredag kvällen :)




Det blev inte särskilt sent i går men jag är helt slut ikväll skönt att det är fredag och helt ok att somna i soffan.
(kanske inte redan kl 22.00)

Hoppas på att hinna klämma in ett semel bak imorgon sugen på att baka små mini semlor.








Dagens bästa

Fredag den 29 Jan

Kan riktigt längta efter min morgon gröt särskilt om jag tränat på morgonen.
Imorse blev det den gamla vanliga gröten och två ägg. Nu är jag redo för fredagen :)

1 dl bovetekross
2 dl vatten
1 msk limfrön
1 msk solroskärnor
havremjölk
massor av kanel


Saknar min cykel

Onsdag den 27 Jan

Jösses vad jag saknar min cykel gillar inte att behöva passa en buss och trängas med folk.  Imorse hade jag ett frukostmöte på Sturebadet med två journalister kl 8:00 som jag höll på att bli sen till då jag var väldigt nära att missa bussen.
Cykeln är en sån frihet och inget stress moment men det ser mörkt ut för en cykeltur då snön har vräkt ner idag.



Som tur är står min röda racer cykel inne i värmen och mår mycket bättre än dessa stackare.



Jag vågade ha mina nya lila strumpbyxor idag, kände mig lite som Lisbeth Salander i strumpbyxor och stövlar med spännen :) Kameran dog precis så bild kommer imorgon.


Avslutade min dag med ett hett yoga pass tillsammans med Maria som testade Bikram yoga för första gången.
Kul att det är fler som vill hänga på och testa denna underbara träningsform.

Vad är då Bikramyoga ??? Serien består av 26 klassiska hathayoga positioner utförda i 40 gradig värme. Värmen är i syfte att efterlikna det indiska klimatet med dess gynnsamma effekter.
Oberoende av ålder, fysik och tidigare meriter kan du träna denna form av yoga, då den är både skonsam mot leder samt effektiv för styrka och kondition.  
Det här passet anses vara en av de mest fysiskt krävande av alla former av klassisk yoga. Utmaningen ligger att i den höga temperaturen kunna hålla otroligt krävande kroppspositioner med en lugn, jämn andning och ett stilla sinne. Det spelar ingen roll om du är proffs-atlet, väldstjärna eller kontorsråtta -det är i enkelheten som hemligheten bor och en utmaning hur lite eller vältränad du än är.



Skyndade sedan hem för att förbereda middagen tills imorgon då jag ska ha några kollegor på middag.
Nu är klockan alldeles för mycket och dax för mig att sova.



Dagens shopping

Tisdag den 26 Jan

Har länge letat efter ett par kortare shorts att ha på Yogan men inte hittat några. Letade fram ett par gamla Stay in place cykelbyxor som jag kört i och inte känt mig särskilt trendig. Nike har i dagarna släppt sin senaste kollektion och där hittade jag ett par perfekta shorts och det bästa av allt dom är ROSA.
Har den längre modellen i lila från den tidigare kollektionen sen tidigare och de är perfekta pump shorts, brukar ha ett par långa tights under shortsen.
Dessa små korta shorts kommer ni dock inte få sig med i gymet i utan de ska användas på svett yogan.




Sprang även in på Åhlens en sväng och där hade de ett par riktiga Mindshare lila strumpbyxor som de var halva rea priset på (kostade ingenting) Tänkte att de kunde vara lite coola under en svart tunica.
Har lagt fram dem till imorgon men vi får se hur modig jag är.


Ny tonfisk favorit


Tisdag den 26 Jan

Pigg i knoppen imorse och riktigt tränings sugen men inte lika pigg i benen då är det kanon att man kan upplägget på passet och ett 45 min pass går så fort. Vi körde 13 intervaller i olika längder och sedan en 10 min backe på slutet. Körde samma pass igår fast då 20 min backe på slutet lite värre kan jag intyga.

Abbas har under några dagar samplat en ny tonfisk på burk i olika smaker på SATS idag testade jag tonfisk med grilladpaprika som jag gjorde en sallad av till lunch. Kan varmt rekommendera denna nya produkt då den var super god riktigt god smak på tonfisken som annars kan vara rätt trist på burk.  Jag brukar inte gilla redan smaksatta produkter utan kryddar gärna mitt kött eller min fisk själv men det här var klart över förväntan och kommer ätas snart igen. http://www.abba.se/
Tyvärr blev det en lunch framför datorn då min tid inte riktigt räckte till idag.

   

 Tonfisken xpress till sallad finns även i smaken italiensk vinägrett. 


Resultatet

Måndag den 25 jan

Mina baguetter blev riktigt bra, baguettplåten gjorde så att de såg lite proffsiga ut då de blev knottriga i botten av plåten. När jag bakar dem till fest ska jag inte använda fullkornsmjöl utan vetemjöl då jag tror det blir godare.
Vi åt de nygräddade baguetterna till Keldas Spicy Thai soppa som jag spettsade med färsk koriander, kräftstjärtar och champinjoner. Riktigt mumsig söndags middag.

Jag köpte min Eva Solo baguetteplåt finns hos Cordon bleu på Vasagatan men finns även att beställa på beställa på nätet hos www.bagarenochkocken.se. Jag blev rekommenderad Eva Solos av en bagare men tror inte att det är ngn större skillnad på dem

 


Super start - Gröt

Måndag den 25 Jan

Super start på måndag morgonen, intervall spinning så att det immade på fönsterna i salen - det kallar jag super start. Sov väldigt dåligt i natt och var klar vaken redan kl 04:30 och kunde inte somna om hoppas på att jag får ta igen detta inatt.
Testade en ny gröt imorse, har hittat en riktigt bra blogg med massor av gröt recept http://mollyshalsoblogg.blogspot.com/


1 portion
Gröt:
0,5 dl havregryn
0,5 dl rågflingor
1 msk hela linfrön
1 msk psylliumfrön
1 msk solrosfrön
1 tsk kanel
1 krm salt
2,25 dl vatten

Till servering:
Mjölk
Lingonsylt


Test bagaren kolasnittar

Söndag den 24 Jan

Imorse sken solen och folk promenerade och åkte skidor nere på isen vid Karlberg, Kungsholmen är en pärla härliga promenad och löpar möjligheter och nära till stan.

     

Filmen igår var ok, jag saknade en hel del händelser ifrån boken. Innan bion var vi på besök hos lilla Melker förmodligen den sötaste människan på jorden just nu :)

Har idag bakat bagutter och kolakakor, kolasnittar mest för att det var kul och baguetterna för att jag ville testa min baguettplåt. Tyvärr fick de bara plats 3 baguetter på plåten så jag funderar på att skaffa ytterligare en.
Jag ändrade lite i baguette receptet bytte ut vetemjölspecial till ett med fullkorn vi får se hur det blir då de fortfarande står och jäser. Tar ca 7,5 h att baka baguetterna så det gäller att börja i tid :) De ska jästa första gången i 4 h och då passade jag på att smita ut en sväng alt kan man ha degen i kylen över natten på jäsning.

Receptet kommer här:

Kolasnittar ca 25 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt snittarna svalna på plåten.




Baguette receptet
4 st
Deg 1 (Surdeg):
5 g (1/10 pkt) färsk jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special
Deg 2:
15 g färsk jäst 1/4 paket
3 dl kallt vatten
1 sats surdeg (se recept ovan)
1 msk salt
1 msk strösocker
8.5 dl vetemjöl special
vatten till pensling
flingsalt och sesamfrö, solrosfrö, pumpakärnor och/eller blå vallmofrö att strö över baguetterna.

1. Deg 1 (surdeg): Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten.
2. Tillsätt vetemjöl special och rör till en lös deg. Täck bunken med plastfilm och jäs degen i minst 4 timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten.
3. Deg 2: Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.
4. Tillsätt surdegen, salt och strösocker och sist vetemjöl special tills degen går ihop. Knåda degen i degblandare på låg hastighet i cirka 15 minuter.
5. Jäs den i bunken under bakduk, i cirka 1,5 timme.
6. Sätt ugnen på 240 grader.
7. Dela degen i fyra och tryck försiktigt ut varje bit med fingrarna till en rektangel.
8. Vik in långsidan på varje rektangel, rulla ihop och spetsa till ändarna. Lägg sedan baguetterna med skarven nedåt på en baguetteplåt (eller vanlig plåt) och låt dem jäsa i cirka 1 timme till dubbel storlek.
9. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt och önskade frön. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ in plåten i ugnen och grädda dem i cirka 30 minuter.
10. Sänk temperaturen till 200 grader efter 5 minuter.
11. Efter ytterligare 10 minuter, öppna ugnsluckan och stänk/spraya lite vatten över baguetterna för att få en fin krispig skorpa. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
12. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt och önskade frön. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ in plåten i ugnen och grädda dem i cirka 30 minuter.
13. Sänk temperaturen till 200 grader efter 5 minuter.
14. Efter ytterligare 10 minuter, öppna ugnsluckan och stänk/spraya lite vatten över baguetterna för att få en fin krispig skorpa. Låt dem svalna på galler utan bakduk.


Receptet kommer ifrån Leilas bok " a piece of Cake" och hon tipsar om följande

Leilas tips!
Om man sprutar vatten över baguetterna med en blomspruta när man tagit ut dem ur ugnen så får de extra fin krackelering av ångan. Baguetter ska ätas färska, då är de helt klart godast. Ställ gärna in dem i ugnen på 200 grader i någon minut, just innan de serveras, så smakar de som nybakta.



Så här såg mina baguetter ut innan de åkte in i ugnen för att gräddas, jag valde att ha  blått valmofrö och flingsalt på dem.

Imorgon tror jag att det kan vara en riktigt smarrig förrätt som lagas i "Halv åtta hos mig" på Tv4.
Nu ska jag ringa min bror och erbjuda honom ny bakade baguetter till kvällen det kan han vara värd


Super Saturday - spinning, systembolget, slappa, Snabba cash

Lördag den 23 jan

Imorse blev det en hemma gjord take away kaffe som jag drack på vägen till gymet.




Favorit intervall passet var åter på schemat idag kl 11.00 på Fridhemsplan, Caroline som har passet har varit borta en längre tid men i dag var det äntligen dax igen. Hon kör ett intervall pass med 2 min x 2, 1,5 min x 2, 1 min x 2, 30 sek x 2, sedan en vila på 3 min och sedan samma sak en gång till och en liten kort final på slutet.
Man kan verkligen köra slut på sig själv när man vet tiden på intervallerna och upplägget. Vill man förbättra sin kondition snabbt är intervaller det bästa man kan köra.

Efter spinningen blev det en sväng till Systembolaget för att förbereda lite inför mitt tjejmingel...bubbel bubbel :)
Nästan alla har tackat ja till kvällen så det kan nog bli ett riktigt tjejmingel.

Ikväll ska vi ses "Snabba Cash" på Sergel och äta något gott efter bion


Fredag


Fredag den 22 jan

Så var det fredag igen och solen lyser faktiskt lite vilket vi inte är bortskämda med.
Syns kanske inte så jätte bra på bilden men fick mig att le lite extra på fredagen :)




Imorse hade vi en dragning där de bjöds på frukost, frukosten kom ifrån Panini. Jag är inget stort fan av deras sortiment men frukosten är rolig då man får ett litet paket med olika snygga smörgåsar, Pago juice och kaffe.



Hade tänkt yoga efter jobbet men har dragits med huvudvärk hela dagen och längtade efter frisk luft .
Det blev en skön promenad runt kungsholmen och ett besök i min favorit butik Kny på Hantverkargatan, www.kny.se  Har förbjudit mig själv att gå dit i veckan då de har startat sin rea.


I am a M&M girl

Torsdag den 21 Jan

Imorse när jag kom till jobbet låg det M&Ms på min plats som min "bänk kompis" köpt till mig på taxfreen, jag skrev det igår och jag skriver det igen, jag älskar mitt jobb :)
Påsen med M&M peanut ska jag använda till ett recept som jag tänkte göra när jag ska ha tjej mingel men leksaksgubben med M&M öppnades direkt. Skrattade varje gång jag tryckte på honom och han spottade ut godis.



Efter jobbet hämtade jag ut biljetter till "Snabba cash" som vi ska se på lördag och passade även på att köpa med mig två goda wraps ifrån wrap world hem. Jag tog en kyckling, bulgur,citrongräs, tomatsalsa och keso och Håkan fick köttfärs, salsa och avokadomix. Kollade även efter spikmatta men köpte igen tror att jag ska beställa en på nätet istället.
Kvällen avslutades med en god fruktsallad med passionsfrukt, sharon och kiwi.


Imorgon är det fredag igen och jag har bestämt mig för riktigt fredagsmys  risken är stor att den gula påsen öppnas lite :)
Såg precis att de satt in ett yoga pass imorgon kväll och det vore ju grymt att avsluta veckan med det för att sedan få gå hem och känns fredagsmyset.


Snart försvinner min favorit

Torsdag den 21 Jan

En lagom smält GB sandwish pepparkaka är verkligen något av det bästa som finns.
Tyvärr kommer den snart att försvinna ur sortimentet då säsongen är över och den måste lämna plats åt årets nyheter. Det blir till att köpa upp ett litet lager som man kan ha hemma i frysen.
Har möte imorgon hos en kund som brukar bjuda på glass, hoppas på att min favorit finns i deras glassbox som en bra avslutning på dagen


Lik min far

Onsdag den 20 jan

Blir så trött på mig själv...i måndags köpte jag för tredje gången på bara några månader nya vantar på Stadium och vad gör jag idag, jo glömmer vantarna igen på bussen. När min pappa fyllde år en gång fick han klämmor till sina vantar precis som små barn har. Min far har en väldigt stor förmåga att glömma sina saker på olika ställen, jag brukar pika honom för detta men inser att jag nog ska sluta med det.

See full size image





Någon som vet vart jag hittar klämmor :)


Igår kom tidningen "Må bra" och de hade ett repotage om Tilde de Paula där hon berättade om hur hon tränar Bikram yoga på ducalme. Kände verkligen igen mig i hur hon beskrev tränings formen både fysisk och mental träning och hur gott man sover efter ett pass.
Jag avslutade min dag idag med 90 svettiga minuter på ducalme och känner redan nu hur glad min kropp är över att ha fått stretcha och knoppen glad av över meditationen. Jag kommer att sova mycket gott.




Längtade in i värmen idag :)



Ska vara uppe med tuppen imorgon då jag har möten hela dagen och fick just mail om ytterligare ett möte så det blir till att vara effektiv. Men det är därför jag gillar mitt jobb man vet aldrig vad dagen bjuder på och man lär sig ofta något nytt och träffar väldigt mycket bra människor.

Nu ska gummitarzan sova.


En bra start på dagen

Tisdag den 19 Jan

Började dagen med ett spinning pass, var inte så laddad innan men det gick raskt över härligt när energi smittar av sig och man får cykla till ett bra upplägg. Fler människor borde lära sig att dela med sig av sin energi :)
Efter spinningen hade jag ett frukostmöte på Sturebadet med en härlig frukost. De har bytt ägare och jag måste säga att det nu är ännu bättre.




Fick även en bra start på em då jag fick besök av Aftonbladet.se som kom med tårta för att fira att de nu har 5 miljoner unika webbläsare per vecka.


Starta dagen med gröt - Bananaslitgröt

Måndag den 18 jan

Jag älskar att starta dagen med en tallrik gröt och har en tid ätit bovetegröt som varit toppen för min mage.
Imorse testade jag en ny variant som jag varmt rekommenderar påminner om bananasplit :) 

  • valfri gröt
  • banan, skivad
  • cacaonibs/kakao
  • jordgubbssylt
  • kesella/cream cheese/grädde
  • mandel
  • mjölk
Koka en valfri gröt, t ex havregrynsgröt. Lägg upp gröten i skål(ar) och toppa med sylt, kakao, kesella, banan, mandel samt ät med mjölk.

Gör en god gärning

Genom några enkla tryck på datorn eller via SMS kan du bidra med hjälp till barnen på Haiti.
Jag valde att gå via Rädda barnen men det finns flera organisationer.
https://www.rb.se/geengava/pages/geengava.aspx


Den svåra jordbävningen i Haiti mätte över 7 på Richterskalan

Skön söndag - Kräftsjärtar med mango & avokado

Söndag den 17 jan

Yes, en hel morgon fylld med vintersport på tv man riktigt känner pirret i magen när man håller tummarna i soffan. Kul att vi fick en medalj också.
Vi hade en lyckad middag igår jag bjöd först på Kräftstjärtar med mango och avokado och sedan Osoboco med saffrans risotto och sallad till huvudrätt och avslutade med god mörkchoklad och massa Twist.
Lägger upp receptet på förrätten.

Kräftsjärtar med mango och avokado
4 pers
1 mango 
2 avokador
1 burk kräftstjärtar

Dressing
1/2 dl Sweet chilisås
juice från 1 citron 
1 msk mild olivolja 
2 msk hackad koriander 
Enkel förrätt med avokado & mango 

Gör så här
1.Skala, kärna ur och skär mango och avokad i tunna skivor. Fördela på ett stort fat eller på portionstallrikar.
2.Fördela kräftstjärtar över. Rör ihop en dressing av sweet chilisås, juice från citron, mild olivolja och hackad koriander och skeda över. Garnera med koriander.


Mötte efter lunch upp Caroline som jag inte sett sen vi åkte på semester för en mysig lång fika. Vi bestämde oss för en weekend resa till en favorit stad till våren, tjohoo vad kul att ha ngt att se fram emot till våren.
Gulliga Caroline vet hur jag fryser så jag fick ett par super fina Houndini vrist vantar av henne :)




Mysig tjejkväll

Fredag den 15 jan

Äntligen fredag och fredags mys :)
Sitter nu i soffan efter att ha varit och handlat och lagat Osoboco grytan som nu puttrar på spisen. Älskar maträtter som man kan förbereda dagen innan man ska ha middag och på så sätt inte behöver lägga så mycket tid imorgon. Om grytan blir bra lägger jag ut receptet på bloggen.

Igår var Caroline och jag bjudna hem till Marie på middag så mysigt och lyxigt att få gå bort på middag.
Marie hade lagat en fantastisk god kronärtskockssoppa med räkor som jag absolut kommer att göra själv, till det fick vi valnötsbröd och gott vin. Måste nog baka valnötsbröd på söndag då det är farligt gott.
Marie bjöd också på en hallonsorbet ifrån Sia glass som var jätte god.
Tack Marie för en trevlig kväll :)

Receptet på soppan kommer här:
Kronärtskockssoppa
4 port

2 gula lökar
smör
2 burkar kronärtskockshjärtan,à 400 g
5 dl vatten
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 hönsbuljongtärningar
1/2 kg räkor med skal, ca 200 g skalade
2 msk hackad gräslök

1.Skala och hacka lök. Fräs i smör i en kastrull.
2.Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i halvor. Spara några till garnering och lägg resterande i kastrullen. 3.Häll på vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Vispa eller mixa soppan. 4.Skala räkorna och lägg ner i soppan tillsammans med de kronärtskockor som är kvar.
Strö över gräslök.

Kronärtskockssoppa med räkor




Sol i stan

Onsdag den 13 Jan

Skönt att det äntligen börjar bli lite varmare ute dvs det är inte en pina att ta sig utanför dörren. På morgonen möter jag flera löpare som kör sitt morgonpass längs med Kungsholmsstrand jag fatttar inte att de fixar att springa i kylan. Längtar efter att snöra på mig skorna igen men inte i denna kylan.
Blev så glad idag på lunchen när solen sken över taken i Stockholm så vem vem i helgen kanske det blir ett par löpsteg ute. 


 

Mästarnas mästare

Tisdag 12 jan

Äntligen startar mitt favorit program igen "Mästarnas mästare" kl 20:00 på Svt, räkna med att jag kommer att sitta bänkad varje tisdag kväll. Har inte följt ngt pogram på länge nu när man kommer åt nästan allting via kanalernas play tjänster men både Håkan och gillar programet så det kommer med all säkerhet att bli tv kväll på tisdagar :)








Imorse körde jag ett kortare spinning pass på Zenit, Therese pass som jag nu börjar få kläm på så det gick att köra på rätt så bra. Trist bara att det endast är 45 min när man ändå är uppe och vill träna. Det är verkligen tryck på bokningarna på SATS just nu är man inte bokad på ett pass är det nästan omöjligt att få en plats men det brukar bli bättre under februari.

Inget paket på posten

Måndag den 11 jan

Började veckan med möten, möten och möten och en mysig lunch med Marie som jag inte sett på länge och längtat efter.
Vi åt en riktigt god lunch på Caffe Nero på Roslagsgatan 4, bra service och mycket och god mat om www.caffenero.se.

Hoppades på att en bok som jag beställt skulle ha kommit med posten idag men inte. Har beställt boken "Tjejmiddag".Planerar ett litet tjejmingel och vill ha lite nya recept.


Söndag med massa S, spinning,shopping,sushi

Söndag den 10 jan

En söndag med absolut inga måsten :)
Började dagen med ett skönt spinning pass på Stadshagen medans Håkan körde skridskor på Norrviken. Önskar att jag tyckte om skridskor men har aldrig fått in tekniken och blir bara förbannad tälvings människa som jag är.
Jag fick i alla fall spinna av mig på ett ok pass som kördes av Li, helt ok nivå för mig en söndag.

Ingen av oss kände för att bara vara hemma så vi funderade på att ta en sväng till Uppsala för att hälsa på Maria och Jens och katten men fick aldrig tag i dem så vi åkte till Nacka forum för lite shopping. Jag har inte varit där sedan de byggde ut och måste säga att det var riktigt bra. Håkan behövde tröjor så vi löste det och jag fyndade ett par Nike shorts som jag länge letat efter på rean och en kjol för 99 kr på H&M (såklart)
Funderade på om jag skulle baka surdegsbröd med valnöt men la ner de projektet då jag har frysen full. Maria och Fredrik bjöd nämligen igår på super gott valnötsbröd ifrån bageri Fabrice på Schelegatan så jag blev sugen på att testa.
Vi köpte med oss sushi ifrån Rapongi på vägen hem ifrån shoppingen, alltid lika gott när de kommer därifrån.


Solig lördag

Lördag den 9 Jan

Åh vad min kropp mådde bra imorse när jag vaknade :) Avslutade fredagen med ett bikram yoga pass, skönt med 40 graders värme med tanke på hur kallt det är ute.
Kände mig rätt så stel innan passet då kroppen fått sig några omgångar efter semestern och vilan men efter passet var min kropp hur smidig som hellst, tror att jag hittat en ny favorit i tränings djungeln.

Fredags kvällen bjöd på min inlagdasill som var super tillsammans med Ernst julbröd som jag bakade tidigare.
Håkan hade hyrt en film men jag somnade som vanligt.

Idag lördag är det strålande sol och riktigt härligt vinter väder tyvärr har jag inte tagit vara på detta utan tillbringat dagen inne. Vi ska snart iväg på lilla Esters 1 års kalas som med all säkerhet kommer att bli en rolig fest med mycket folk. Maria och Fredde är verkligen duktiga på att ställa till med stor fest :)

Upptäckte igår att Nike har stor rea på sin sajt så behöver ni nya träningskläder passa då på att shoppa loss www.Nikestore.com

Kläder från Nikestore.com.

Gillar mitt jobb - Sallads tips

Torsdag den 7 jan

Riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet igen dock inte lika roligt att vi fortfarande har problem med värmen brr vad kallt det var på kontoret. Jag som normalt är frussen tinade aldrig riktigt upp idag.
Funderade på ett bikram yoga pass efter jobbet för att tina upp men sparar det till imorgon kan bli en riktigt skön avslutning på veckan :)

På julafton gjorde jag en super god sallad till julbordet som inte alls var särskilt julig utan bröt av lite från alla tung mat. Gjorde den igen ikväll och åt den tillsammans med grillad kyckling riktigt frächt och gott
Receptet kommer här

Fräsch sallad till allt möjligt
Vattenmelon
Coctailtomater
Ruccola
rödlök
Avokado (mycket)
3-4 st färska chili (2 som hackas på salladen och 2 hackade i en skål brevid)
Koriander (även där kan man ju ha lite extra vid sidan om, det är ju vissa som inte gillar koriander)
rostade pinjenötter
Olja
Flingsalt
och ev balsamvinäger
mozzarella om man vill ha det lite matigare (det hade jag)





Nu ska jag lägga mig i soffan med mina dun tofflor och gotta mig i alla tidningar som hade kommit till jobbet under semestern. Man är verkligen bortskämd med alla dessa tidningar...riktigt lyxigt :)




Brrr vilken kyla och "mammas sill"

Onsdag den 6 jan

Vi bytte verkligen sol och varma vindar mot isande kyla. Fröken frys gillar vinter men denna kylan gillar hon inte riktigt då jag så lätt tappar känseln i fingrarna. Jag fick en riktigt skön mössa av Håkan i julklapp med öronlappar och päls som jag är överlycklig över i denna kylan.


   

Kontrast...25 graders värme ena dagen och isande kyla den andra dagen

Skönt att få yttererligare en dag ledigt innan allvaret drar igång igen.
Dagen började med en lång grötfrukost framför tv4 nyheterna för att sedan traska ner till Hötorget för ett pump pass. Känner redan nu vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon. Håkan plockade sedan upp mig med bilen för en tur till Lidingö. Blir lite sugen på att bo i hus när man ser hur folk åker längdskidor på golfbanan på Lidingö. Inget projekt som nu utan bara kunna ge sig ut.
Hemma hos Håkans bror var det mysigt med brasa, soft musik och god latte.

Ikväll har jag för första gången i mitt liv lagt in sill använde mammas recept då hon gör världens godaste sill till midsommar och jul som slår all annan sill. Hoppas nu att även jag lyckas, den ska stå i 1 dygn så vi håller tummarna.

Receptet kommer här:
Mammas sill

1 burk Inläggningssill
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1½ dl vatten
1 lagerblad
2 tsk krossad kryddpeppar
1/2 tsk krossad vitpeppar
5 st kryddnejlikor
1 rödlök

1 morot
1/2 porjolök

1. Koka upp ättikssprit, vatten, strösocker, lagerblad och kryddor. Låt lagen kallna.
2. Skölj sillfilérna och skär dem i bitar. Varva sillen med skivad rödlök och häll över lagen (det är viktigt att lagen täcker sillen).
Låt stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten.










Hemma igen

Tisdag 5 januari

Hemma igen full med energi :) Tänk vad lite sol, värme och sköna dagar kan göra mycket.
Hade inga direkta förväntningar på Kap Verde innan vi åkte men vi är mycket nöjda med vår vecka. Ön påminner rätt mycket om Egypten men maten och folket var mycket mycket bättre på Kap Verde.
Vad har vi gjort då.......hm,  jo vi har slappat big time :)  Håkan kitade de tre första dagarna då de blåste ok, han kunde köra direkt ifrån stranden så det var inget projekt och jag fick sällskap.
Jag testade gymet första kvällen men jag var ensam tjej bland extremt spänniga grabbar i ett sunkigt gym utan ac så ja ler gymandet och promenerade de andra kvällarna istället.
Vi hade frukost på hotellet men åt de andra måltiderna ute vilket var super mysigt och väldigt gott eller vad sägs om grillad hummer, tigerräkor eller tonfisk i en vecka :)

Vi åkte charter med Fritidsresor och man slutar aldrig att förvånas över charter fenomenet. Par som tränger sig i passkontrollen för att sedan få vänta på oss andra i transfer bussen. Våra grannar på hotellet som ringer hem till vänner och talar om att vi har 45 grader varmt och att ölen nästan är gratis :) Eller fenomenet att alla solstolar vid poolen är paxade kl 8:30 men inte en människa ligger där utan endast handdukar.
Men jag vill ändå varmt rekommendera Kap Verde perfekt om man vill ha sol och värme denna tiden på året en vecka och inte vill äka till Thailand.

Hemma igen ja, vi har halvdag idag och fel på värmen på jobbet så jag har suttit hemma idag. Skönt att få rensa mailen och kunna köra fullt på torsdag då jag har möten nästan hela dagen.
Körde mitt första spinning pass på mycket länge idag oj oj vad det var segt men mycket roligt att köra igen.
Therese hade satt ihop ett nytt pass med 12 tempo intervaller och sedan 20 min backe kan nog bli riktigt bra när man är på banan igen. Ny chans på måndag igen :)

 

                                                                              Sjukt höga vågor tom för höga för kite fantasten
 






Mycket vitlöksbröd bjöds det på hade nästan glömt bort hur gott det kan vara. Mera vitlöksbröd kommer att ätas under 2010 hos familjen Cedell.


De sista dagarna steg vattnet betydligt på kvällarna men i söndags morse såg det ut så här på stranden. Ganska rolig scen när vattnet dränkte oss liggandes på dessa stolar, plötsligt flöt folks prylar bara omkring. Men skam den som ger sig vi drog stolarna lite högre upp på stranden och fortsatte att sola och läsa :)




 
Efter en härlig middag på en liten lokal restaurang strosade vi omkring i några butiker och Håkan hittade denna dam som lärde honom spela ett kulspel.



Sista kvällen åt vi på en restaurang som låg precis vid havet mysigt att höra vågorna och få fantastisk mat och dryck serverade ute i januari.
Tonfisk carpaccio till förrätt och grillade tigeräkor med ris och bönor. Man ville inte att dessa goda räkor skulle ta slut, längtar tills vi kan grilla egna ifrån fiskhandeln i Skillinge.


RSS 2.0