Smaka på Stockholm

Tisdag den 31 maj



Imorgon startar "Smaka på Stockholm" och håller på fram till den 6 juni det är ett av Sverigen största mat- och måltidsevenemang i Kungsträdgården.
Smaka på Stockholm startade 1991 (20-årsjubileum i år) och kallades från början för Restaurangernas Dag. 2004 bytte det namn till Smaka På Stockholm. 

Flera av Stockholms restauranger kommer att vara på plats för att servera sin mat. Det kommer även finnas tips och nyheter om miljö, matvärlden, provsmakningar och underhållning - helt klart värt ett besök

Läs mer on evenemanget här - http://www.smakapastockholm.se/


Sill & potatis

Tisdag den 31 maj



Senaste veckorna har vi nog ätit sill och potatis en gång i veckan och det kommer vi att fortsätta med för det är ju så gott och enkelt.

Jag tycker inte om sillen som ligger i olika  såser som tex senapsill eller skärgårdsill utan det ska vara vanlig inlagdsill men allra bäst är matjesillen.

Har ikväll fixat lite inför imorgon då vi ska ha vänner på middag som ni vet så gillar jag middagar som går att förbereda. Förrätten nästan klar och såsen till varmrätten -check

Träning när den är som bäst

Tisdag den 31 maj



En fullsatt cykelsal med ett grymt gäng som körde ordentligt till ett nytt kanon bra upplägg precis i min smak.
Uppvärmning 10 min för att sedan köra 5 min, 80% puls sen direkt över till 40 sek för att höja pulsen ytterligare sen 4 min, 3 min , 2 min och 1 min på 80% puls och mellan varje körning en puls höjare på 40 sek.
Efter att ha kört detta 4 min ordentlig vila för att sedan köra ett varv till.

Jag hade sten koll på min pulsklocka idag för att inte dra iväg för mycket vilket jag gärna hade gjort för det var så förbaskat roligt att träna. Tänka att det kan vara så roligt att sitta fast på en cykel och träna i grupp !!!




Flygplansmat

Måndag den 29 maj

Det blev en tidig måndag morgon då klockan ringde strax före 05.00 och då var det till att snygga till sig och sätta på sig kjol och blus för att göra sig i ordning för en dag i Göteborg.
Har inga problem med att gå upp på morgonen men är mer van att bara borsta tänderna och dra på mig träningsklädern och sticka iväg istället för att fixa till sig i ottan.

Dagens frukost serverades i luften efter att flygvärdinnan sjungit "Goodmorning goodmorning" i högtalarna !



Lunchen intogs även den i flygmiljö i ett fönster på Landvetter innan det var dax att flyga mot Stockholm igen.
Blev glatt överraskad när man kunde göra sin egen sallad på flygplatsen då jag inte hade några högre förväntningar på lunch utbudet.


Egen ihop plockad räksallad med bla bönor, brocoli, blomkål, ägg, groddar och keso


Utsikten var det dock lite si så där med !


Det var vikarie på kvällens spinning klass och jag var rätt så seg och trött efter en tidig morgon och resande så jag hoppade träningen och gick på bio med kärleken istället.

Fyllda pitabröd

Söndag den 29 maj





Mina nygräddade pitabröd fyllda med bla grilladkyckling, chilikeso, majs, avokado, tomat och rödlök blev en god och bra avslutning på helgen.
Det som inte gick åt till middagen blev matlådor till morgondagen en kyckling och en tonfisksallad !
Jag har varit riktigt dålig på matlådor de senaste året men ska bli bättre på det, smakar ju alltid så bra när man lyckas ta med sig lagad mat.

Ska försöka att komma i säng itid ikväll då taxin hämtar mig redan 05:30 imorgon bitti!!



Pitabröd

Söndag den 29 maj



Idag har jag bakat pitabröd vilket var något helt nytt för mig att baka. Superenkelt att göra och betydligt mycket godare än köpta.
Perfekt att ha några i frysen och ta med på utflykt eller till en snabb middag, fyll dem med grilladkyckling eller om du har kött över från en grillning, sallad och en god dressing eller chilikeso.


Pitabröd
12 st
5 dl vatten
12 dl manitoba cream mjöl alt vetemjöl speciall
25 gr jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 msk honung

1. Lägg mjölet, honung, jäst, vatten och olivoljan i köksmaskinens bunke.
2. Arbeta degen smidig och glansig, utan salt. Tillsätt saltet och blanda lite till.
3. Låt degen jäsa under duk i minst 2 timmar
4. Dela degen i 16 lika stora bitar  och kavla ut varje bit till en rund kaka. Mjöla plåtarna och lägg 4 bröd på varje plåt. (jag använde en baksten)
5. Låt jäsa till dubbel tjocklek grädda sedan 4-5 min i 250 graders ugn. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.


Ekologisk musli

Söndag den 29 maj




För några veckor sedan när jag handlade på Daglivs stog "Ewalie" och visade sina ekologiska råvaror jag är inget större fan av färdigmixer men ändrade mig efter att ha pratat med dessa tjejer.

Så här beskriver de sina produkter på hemsidan: Våra produkter finns i två serier - GI & Ekologisk och Glutenfri, GI & Ekologisk. Mat ska vara vackert för ögat och innehålla bra energi. Sunda matvanor är livsnjutning, livsförhöjande, livsviktigt och ger livskraft http://ewalie.se/

Köpte deras GI & ekologisk muslimix som jag varmt kan rekommendera.
Du blandar endast påsens innehåll (havregryn,pumpakärnor,sesamfrön,cashewnötter, mandel, hyvlad kokos, solroskärnor, råsocker och kanel ) med 1 dl vatten och 2 msk olja, breder ut blandningen på en plåt och gräddar i ca 25-30 min i 175 grader.

Farligt gott att blanda muslin med lite turkisk yoghurt och färskabär !!!



Middag på Ciao Ciao

Söndag den 29 maj



Al pollo - Mozzarellaost, bladspenat, grillad paprika, rödlök, kyckling, rostade pinjenötter, chèvre


Vi hade en riktigt bra dag igår med Stockholm Marathon ett mycket trevligt barnkalas och ett besök Långholmen och "skrattstock". Vi  tog sedan en promenad tillbaka till Kungsholmen och med riktigt kurrande magar styrde vi mot Ciao Ciao på Hantverkargatan. http://www.primociaociao.nu/

Håkan beställde ett urval av charkuterier, ost, marinerade grönsaker och grissini till förätt och sedan blev det varsin pizza som smakade väldigt gott tillsammns med ett glas rött.





Jordgubbar

Söndag den 29 maj



Att få svenska jordgubbar i morgonfilen måste vara något av det bästa och det kommer att räcka även till dagens mellanmål.

Letar goda jordgubbsrecept till veckans middag återkommer med vad jag hittar på.

1 års tågtårta

Lördag den 28 maj



Pyssel morgon - I em ska vi på 1 års kalas till två små tjejer så jag passade på att baka en "tågtårta" till födelsedagsbarnen.
Jag har letat efter någon mer tjejig bakform men hittar bara sandslott, stadium och glasstrutar tyvärr.

Jag använde mig av detta receptet när jag bakade mitt tåg

5 1/2 dl vetemjöl
4 dl socker
2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 msk kakao
250 g smör (smält)
2 1/2 dl turkisk yoghurt alt cremefraiche
4 ägg
1 msk vaniljsocker

1-Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. I en annan skål rör du ihop smält smör, creme fraiche, ägg och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan allt med elvisp (vispa dock inte mer än nödvändigt för då blir det för mycket bubblor).
2.Smörj formen och täck med ströbröd. Grädda i ca 20 - 25 minuter i 180 grader.
3. Garnera med godisbitar som du fäster med tandpetare om det behövs. Servera med glass eller grädde

Stockholm Marathon

Fredag den 27 maj



Norrmälarstrand är fylld av dessa skyltar då det imorgon är dax för Stockholm Marathon

Kl 11.30 går startskottet och  20 627 löpare från hela världen är anmälda vilket är den högsta siffran i loppets historia.
Jag får gåshud och blir tårögd när jag tittar på loppet då jag har så många underbara känslor ifrån det här loppet
Fantastisk stämning bland löpare och puplik och enorma prestationer ifrån både elit och motionärer.

JAG SKA SPRINGA STOCKHOLM MARATHON IGEN !!!!!


Han håller vad han lovar

Fredag den 27 maj


Att kunna gå upp på vår takterass och grilla uppskattas verkligen.


Han håller vad han lovar min kära man igår när jag kom hem serverade han en grillad köttbit till middag (grillning minst en gång i veckan under sommaren )

Grillade även Fontanas Grilloumi som tyvärr inte var någon hit (fick bäst i test i Lagalätt) så den blir det inte fler gånger i sommar.

Hade sedan en lång kväll framför mig så att mötas av en god middag uppskatades verkligen.


Middag på Kungsholmen

Onsdag den 25 maj



Kom precis hem efter en mycket trevlig middag med tjejerna på "Kungsholmen" en av mina favorit restauranger då det finns något för alla samt att det är en ett trevligt ställe.
Jag valde den thailändska salladen med tonfisk den var fantastisk god men portionen var enorm.




Nästan så att jag skulle kunna boka bord till på fredag igen !
http://www.kungsholmen.com/index.php?pageID=112


Bento lådan är ett bra val !



Kanelglass med äpplen



Prickig löpning

Tisdag den 24 maj



Ett riktigt bra köp i New York  Nikes löparacka "cyclone Vapoor"  som jag köpte  på Nike town.

Har använt den flera gånger och gillar den för att den verkligen andas många andra löparjackor blir fuktiga och blöta efter en löprunda, det är jackans alla prickar som löser detta problemet.
Den har även en smart litem ficka i sidan samt att den är galet snygg :)

Längtar efter en runda men min vad strular igen så det blir lugnt med löpningen de närmaste dagarna.





Ett skönt tempo

Måndag den 23 maj

Det var samma upplägg som förra veckan på kvällens spinningklass men det var nästan ännu bättre idag, riktigt längtade att få röra på mig efter att ha vilat hela helgen. 
Promenaden hem förgylldes av ett långt telefonsamtal med Elin som jag inte pratat med på länge, skönt att varva ner med en promenad i kvällssolen istället för att srtressa vidare på cykeln eller bussen. Varför har jag alltid så bråttom ?

Hemma blev det sallad på en grilladkyckling och en fruktsallad med bla jordgubbar - sommriga smaker.




Att strö hampafrön över salladen ger den en nötig smak testa även att ringla pumpakärnsolja över - ett måste enligt mig

Frukost bröd till kollegorna


Söndag den 22 maj


Imorgon blir det hembakat bröd till vårt morgonmöte då jag precis bakat "långpannebröd" till mina kollegor.
Receptet har ni fått tidigare http://missdigi.blogg.se/2011/february/langpannebrod.html

Tror ni att det blir glada ? 

Rabarber och glass

Söndag den 22 maj



Fick med mig ett helt gäng med rabarber ifrån fam Harrling igår som jag hackade och frös in imorse.
Lyxigt att bara kunna ta fram ur frysen när man vill baka, jag har flera olika rabarber recept på lager som måste testas till kommande sommar middagar.

Maria hade igår gjort små knäckiga rabarberpajer till efterrätt som smakade ljuvligt med lite vaniljglass.

Idag har vi inte gjort mycket nytta, tog båten till Drottningholm där vi köpte glass och tidning och njöt av det härliga vädret.







En bra start

Söndag den 22 maj



Startade min söndag med att möta upp Anna för en morgonpromenad på Kungsholmens gator, trevligt sällskap och bästa starten på dagen.

Just nu är det underrbart ute med blommande träd och buskar nästan så att man tror att man inte är i en storstad.




Lantbröd

Lördag den 21 maj



Ikväll ska vi bort på middag och jag bakar ett lantbröd som en liten present.

Detta brödet bakade jag väldigt ofta tidigare som bröd till maten eller bara att äta som det är det smakar absolut bäst nybakat.
Det bakades främst flitigt en sommar då vi var ett helt gäng på Gotand då frukostarna och många middagar åts hemma i trädgården.

Lantbröd
1 limpa

5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
1 msk olja
2 tsk salt
1 liter mjöl (jag använde Mantitoba creme)

1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan olja, salt och mjöl
2. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i ca 40 min i bunken
3. Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord och lägg den i en långpanna och låt den jäsa ca 30 min
4. Grädda i 250 grader i nedersta falsen 15 min och 175 grader i mitten av ugnen i 20 min


När du bakar med Manitoba creme mjöl får du ett mycket bättre resultat pga prorein halten i mjölet

Istället för en blomma

Lördag den 21 maj

Istället för en blomma tar vi med en kruka rosmarin och ett hembakat lantbröd till kvällens middag.

Ser fram emot att träffa stora och små för en trevlig lördagkväll.


Banana Bread

Lördag den 21 maj





När jag bodde i St Louis brukade Karen en av grannfruarna baka "Banan bread " som hon serverade med smör.
Hittade receptet idag när jag bläddrde i en gamal receptpärm och var bara tvungen att baka en limpa. Det smakade nästan lika bra som då men jag tror att man då mest uppskattade att det var hembakat vilket verkligen var något ovanligt bland fruarna på Brook Hill Drive.

Här kommer Karens bananbröd med svenska mått som jag tycker att ni ska testa till eftermiddags fikat då det är mer fika en matbröd i mina ögon.

Karens banana bread
1 st limpa

100 g smör
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
5 st mosade mogna bananer
2 st ägg
2,5 dl hackade hasselnötter

1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en avlång form
2. Blanda socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, ägg och hackadenötter
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt svalna i formen med en handduk över.




Björk bar & grill

Lördag den 21 maj



Vi hade ingen lust att spendera fredag kvällen inne så vi cyklade ner till Kungsholmen och Orangeriet efter jobbet för att äta middag. Tyvärr var det lång kö på båda ställena så tanken på en spontan middag var god men svår.

Även Mälarpaviljongen var fullsatt så vi hamnade på ett nytt middags ställe för oss Björk bar & grill, jag har testat deras frukost som fick högt betyg. Tyvärr kan jag inte ge middagsmaten samma betyg, toastskagen får ett bra betyg men hambuegaren smakade inge vidare, fick krydda den själv med tabasco för att den inte skulle smaka färdig köpt biff från Ica.
Björk bar & grill var dock ett trevligt after work ställe som jag säkert kommer tillbaka till men då för ett glas eller frukost.
Vi hade en väldigt trevlig kväll på deras uteservering trots att maten inte var topp och det är väl huvudsaken !




Omelett

Torsdag den 19 maj



Fick med mig en hel burk med torkade kantareller ifrån mor och far sist jag var hemma och en del av dem fick lyxa till min omelett ikväll. Blandade även i kalkon, lök, tomat och lite frysta kryddor dill och basilika och resultatet blev en väldigt mättande omelett som serverades med riven parmesanost.

Träningsfri kväll och ett försök att varva ner och inte fundera på måsten ...nyttigt !




VIP shopping med Röhnisch och Topphälsa

Onsdag den 18 maj



Mötte upp mamma och lill prinsen efter jobbet och tog med dem till Topphälsa och Röhnisch VIP shopping på Norrlandsgatan. Fullt med folk och mycket fina kläder men det var inte helt lätt att shoppa och mingla med barnvagn så vi kom tomhänta ur butiken.

Lill prinsens glada humör förgyllde vår kväll vet inte hur många små blöta pussar jag fick innan vi skildes åt.



Melker minglade och åt saltapinnar

Ta vara på maten

Tisdag den 17 maj



Ikväll blev det  en middag på rester - pyttipanna av söndagens grillade rostbiff och gårdagens mandelpotatis, tillsammans med lite lök, kryddor, senap och ett stekt ägg fick vi en riktigt bra middag.

Jag måste bli mycket bättre på att ta till vara rester vi slänger alldeles för mycket mat här hemma.

Hushållen slänger cirka 56 kilo fullt ätbara livsmedel per person och år, enligt en sammanställning från Livsmedelsverket. Detta svinn leder till stora kostnader för konsumenterna och en helt onödig miljö- och klimatpåverkan.  
Mellan 10 och 20 procent av alla inköpta livsmedel slängs helt i onödan, eftersom de hade kunnat ätas om de hanterats annorlunda. Detta svinn kostar ett genomsnittligt hushåll uppskattningsvis 5 300 kronor om året, motsvarande kostnaden för en hel månads inköp av livsmedel.


Fräscha gubbar!

Tisdag den 17 maj



Idag köpte jag belgiska jordgubbar av en torghandlare "gubbarna" var väldigt små och rätt så smaklösa men duger tills vi har de svenska jordgubbarna på plats.

Jordgubbar kan jag nog äta hur mycket som hellst av och när som hellst.
Ett av mina favorit recept på sommaren när man vill göra en enkel  och snabb desert efter en grillmiddag är en jordgubbstårta med maräng och turkiskyoghurt.

Jordgubbstårta med maräng och yoghurt

1 maräng botten
1 liten hink turkiskyoghurt
1 - 1 1/2 liter jordgubbar
flytande honung


Du tar en färdig marängbotten och brer ett lager turkiskyoghurt över och lägger sedan ett lager med skivad jordgubbar på yoghurten. Lägger sedan på den sista botten och brer ett nytt lager yoghurt över och garnerar med jordgubbar (snåla inte med gubbarna) avsluta med att ringla lite honung över tårtan.
Tårtan måste serveras direkt annars blir marängen seg.
Sommarens fräschaste desert !!

En favorit i tidningshyllan

Måndag den 16 maj



Blir alltid lika glad när det nya nummret av Elle mat & vin kommer, fina bilder, bra recept och repotage.

Maj-juni nummret innehöll mycket grillidéer och buffé tips men jag föll främst för en sparrispaj som jag bara måste testa, kanske kan vara något till midsommar.




Sommar mat

Måndag den 16 maj




Ingen vidare sommar känsla eller värme idag men vi gjorde en riktigt sommrig middag.

Matjesill, löksill, gräddfil och massor av rödlök och gräslök,  mandelpotatis (färskpotatisrn har kommit men mandelpotatis är ju så gott) och kokta ägg. Tänk att ngt så snabbt och enkelt kan vara så galet gott !

Grillning på taket

Söndag den 15 maj


Grillning på vårt tak

Avslutade söndagen med mina snabba nya Asics som tog mig Kungsholmen runt längs med vattnet ett skönt tempo som kändes bra både för knopp och kropp.

Det bjöds sedan på en riktigt god söndagsmiddag iform av rostbiff som Håkan marinerade och grillade uppe på terassen tillsammans med lök och halloumi. Jag fixade en sallad och en sås gjord på turkiskyoghurt och mangochutney.
H löfte om att vi skulle grilla en gång i veckan håller än så länge i sig :)




Söndagslimpor

Söndag den 15 maj



Oplanerad söndagsbakning då blir det en liten blandning av olika favorit recept och resultatet....blev riktigt bra.

Jag bakar nästan alltid bröd som håller sig i några dagar framme samt att de sällan innehåller jäst utan bikarbonat vilket gör att de slipper jäsa (fort ska det gå)

Missdiggis limpa
1 st limpa

5 dl bovetemjöl (en mix av fullkorn och vanligt bovetemjöl)
2 dl fibergavregryn
1 dl rågkross
1 dl infrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl skollade och hackade mandlar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
2 msk lingonsylt
2 msk honung

1. Blanda först samman alla trorra ingredienser och tillsätt sedan västskorna i en bunke.
2. Klicka ut smeten i en smord form, strö lite mannagryn över limpan och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.

Jag gjorde dubbelsats, så det blev två limpor perfekt att ha i frysen.






Variation

Söndag den 15 maj



Brukar ju vara en riktig frukost tjej men de senaste dagarna har de inte smakat alls lika bra med frukost. För att få lite variation till den vanliga filen blev det idag havrefras, pumpakärnor,linfrön, kokos,kanel och bär.

Amerikanska frukostar är något extra och våra frukostar i New York var verkligen super, älskar att sitta på olika hak i den staden och njuta av bagels med creme cheese, fruktsallad och en stor kopp kaffe. En bra frukost hittar du i nästan varje gathörn och de fräscha och hälsosamma alternativen är många vilket man kanske inte tror om det här landet.

Folk sitter ensamma och äter eller hämtar upp sin frukost i en påse och äter i farten men det känns som om alla äter frukost och är på ett härligt morgon humör.
Fröknarna Caroline och Emma är ju rätt så morgonpigga så redan vid 07.00 letade vi upp ett frukostställe där vi sedan satt och tjattrade och tittade på folk och planerade vår dag.







Efter 9 timmars sömn är jag betydligt piggare men fortfarande öm i skallen hoppas att det snart släpper helt.

Upp som en sol ner som en pannkaka....

Lördag den 14 maj



En tidig morgon och dax för Lindas möhippa, jag tog en promenad längs med vattnet bort till Sundbyberg där vi skulle överraska bruden på morgonen.

Efter frukost och skumpa och utsyrsel av bruden bar det iväg till Kulturama för att dansa salsa med Tobias Wallin ifrån "Lets dance" på Kulturama. När vi stog och pratade kände jag att jag såg lite suddigt men trodde att det berodde på min dåliga sömn men när även huvudvärken och illamåendet kom efter dansen förstog jag att det var dax för migrän.

Glömmer bort efter varje gång hur hemskt det är när det slår till jag kommer knappt ihåg hur jag tog mig hem men hem kom jag och har sedan legat totalt deckad hela dagen. Så trist att spendera en ledig dag i sängen.

Fortfarande öm iknoppen men har flyttat till soffan efter att H serverat mig lövbiff med galet mycket pepparot och kapris som jag önskade till middag.

Lite mer sömn på de här så ska jag vara fit for fight imorgon igen.



Lövbiff, pepparot,kapris, dijonsenap, rödlök och en blandsallad med bla äpple, avokado och gurka samt hampafrön och pumpakärnsolja



Laddar för båtvakt

Fredag den 13 maj



Det var en trött tjej som tog helg idag så tanken på att sitta båtvakt i natt kändes rent ut sagt hemsk efter jobbet.

Laddade om med ett litet mellanmål och snörade sedan på mig löparskorna för att springa en kort runda för att få lite ny energi och frisk luft efter en heldag mer eller mindre inomhus.

Den härliga luften ute efter en kortare regnskur och att jag har hela helgen framför mig gjorde att tröttheten byttes mot piggare ben och en lite bättre syn på nattens aktivitet och en betydligt längre tur än planerat.
Löpningen ger så mycket mer än bara fysisk träning tänk på det när det känns motigt att ge sig ut, du mår så fantastiskt mycket bättre av att få komma ut om det så bara är några kilometer.

Nu väntar nattvakt på båtklubben mellan kl 22:00 och 04:00, åh vad roligt !

Torsdag kvällen

Torsdag den 12 maj

Trevlig torsdags kväll med först ett besök hos min bror med familj för att sedan stanna en stund hos Marie och avslutningsvis en sen sushi middag på "Rött".


Rötts Sushi kan vart rekommenderas


Faster köpte ny träningsoverall och nya små söta Ralph Lauren skor till sin lilla favorit i New York, skulle kunna shoppa ihjäl mig till denna lilla killen.








Nike get fit

Onsdag den 11 maj



Har du inte testat "Nike get fit" passet på SATS så gör det nu, en grymt bra och rolig klass.

Nike get fit är en dynamisk och atletisk träning som genomförs i intervallform. Varje övning körs intervaller mellan 30 sek och 2 minuter beroende på övning. Ingen vila bara fullt fart under hela passet det gillar vi. 
Du tränar både styrka, kondition, rörlighet och koordination

-
Klassen körs endast under 6 veckor på SATS  men samtliga övningar som körs  i klassen finns i Nikes app som jag tipsat om tidigare, NTC, ladda ner den och testa hemma och kör med din favorit musik.



Glass

Tisdag den 10 maj

Vilken härlig värme vi haft idag och även kvällen är helt fantastisk, man borde vara ute och äta glass och njuta av kvällen istället för att sitta inne vid datorn.

Glass är verkligen sommar för mig, förra sommaren var vi som galna i italiensk glass efter vår semester på Sardinien har tyvärr inte hittat hågon som säljer riktigt bra italiensk glass i Stockholm.
Jag är även väldigt svag för amerikansk glass med kakdeg eller kaksmulor, jösses vad gott det är.


Favorit glassen "oreo cookie" slank ner förra veckan i New york

När vi var i New York förra veckan hittade jag den här glassautomaten där du gör din egen glass genom att trycka på de olika smakerna.


Ägg

Tisdag den 10 maj




Idag blev det en tidig frukost hemma med bla ägg som kommer direkt ifrån bonden, frigående uppländska små hönor. Fick några ägg av mamma som hälsat på hos bekanta där hon fick ägg med sig hem.

Inte riktigt samma hållbarhet och lite svårare att skala äggen men jag inbillar mig att det smakade bättre och jag gillar att veta vart de kommer ifrån och hur de har hanterats.

När vi är i sommarstugan handlar jag alltid så mycket som möjligt hos olika gårsdbutiker du får bättre produkter och det är mycket roligare. Saknar att inte kunna göra detta enkelt även i Stockholm.





Tack för maten

Måndag den 9 maj

Som vanligt levererade fröken Berg ett grymt bra intervallpass på cykeln tyvärr hennes sista måndags klass på Stadshagen. Trist då jag gillar hennes upplägg och musiken som alttid är bra inte många instriuktörer som har riktigt bra musik.
Det märks att det är fint väder ute då denna klassen brukar vara propp full men idag fanns flera tomma cyklar, jag triggas av de fin vädret - sitter jag inne och cyklar istället för att vara ute i solen då går det inte att mesa utan då är det fullfart som gäller annars kan jag lika gärna skita i det.

Kvällens middag stog min mor för då vi fick med oss hennes goda biffar hem efter helgens besök, lyxigt att bara kunna värma när man är hungrig efter tuff träning.
Till biffarna gjorde jag en sallad med färsk sparris, avokado, tomat, zucchini, mangold sallad och hampafrön.
Har du inte testat hampafrön så gör det genast, jag använder Renee Voltaires




Mixade färsk basilka som jag blandade med kesella, salt och peppar för att få en sås tll köttet.






Tack för maten mamma det var lika gott idag :)




 

Vilken dag !

Söndag den 8 maj



Lycka, har tillbringat dagen på sjön med H och besökt vänner i skärgården, vilken dag!

Vi klädde på oss ordentligt eller vissa av oss (långkallsonger, flece, mössa och vantar) och styrde båten mot Resarö där fam Harrling bjöd på en härlig grill lunch i solskenet.


Marias härliga sallad - groddar, äpple, melon, tomat, fetaost och olika sorters sallad.


Ser fram emot många kvällar och helger på sjön i sommar för Stockholm är något extra på sommaren och friheten att kunna ta båten när man är ledig är magisk.


Vaxholm



Hemma på min gata i stan !


Frallor och jordgubbar

Söndag den 8 maj



En solig promenad till Fabrique för att köpa deras valnötsfrallor till söndags frukosten. 
Dukade fram och väckte sedan H för att sedan äta en lång frukost med gott bröd, jordgubbar, melon ägg och fil..jag har sagt det förut "frukosten är det bästa på hela dagen"



Nu ska vi göra oss i ordning för att ge oss ut på sjön en tur till vänner på Resarö är dagens rutt.

Grillning hos mor & far

Lördag den 7 maj



Lämnade storstan för en middag hos mina föräldrar, mysigt att få komma ut på landet och hem till Vattholma.
Jag beställde grillade köttfärsbiffar som grillades och de smakade precis lika gott som vanligt, mamma hon kan.

Till biffarna hade vi hallloumi, sallad och en basilikasås som jag gjorde genom att mixa färskbasilika och sedan blanda den med turkiskyoghurt och lite salt.
En sommrig efterrätt fick avsluta en god middag  jordgubbar, melon, mango och glass

Mamma hade varit i Enköping tidigare på dagen och köpt färsk sparris och jordgubbar på torget, sparrisen grillade vi och det märks på smaken att det är säsong för sparris.




Kjol på gymet

Lördag den 7 maj

Ett av veckans bästa pass avbokas ogärna så trots att solen sken ute blev det cykelpuls på Stadshagen, fullsatt cykelsal och 100% körning av samtliga deltagare. Grymt skönt när det är klart och en ledig lördag väntar.

Köpte en hel del träningskläder i NY och idag blev min nya outfit en löparkjol ifrån Nike som jag hade över tightsen samt nya Nike free skor som jag fullkomligt älskar. Skorna väger ingenting så det är perfekta att släpa på i träningsväskan samt lätta att springa i. De finns i massor av olika färger så spring och köp dina favorit färg.





Efter passet blev det mellanmål ifrån Svartalådan, blåbär blandat med limekesella samt en nötmix. Riktyigt smarrigt.


Familjefika

Fredag den 6 maj

Pappa, lillebror och fasters favorit lilla Melker kom förbi mig på em för en snabb men trevlig spontan kaffe.
Ett mycket uppskattat break att få hänga lite med grabbarna Clason.



Att testa farfars glasögon var jätte roligt



Eller att leka linslus med faster

Lilla Melker har varit modell i senaste nummret av "Family Living" och fixade sitt första uppdrag galant.


Kärt återseende

Fredag den 6 maj



Imorse var det träning med det gamla tjejnätverket på Balance, Johanna körde ett cykelpuls pass med oss.
Vi gick sedan tillsammans till Stoty hotell där det bjöds på en fräsch frukost, kul att få träna tillsammans igen och riktigt roligt att få träffa alla igen.

Lyxigt att få träna på Balance igen man slipper släpa handduk, shampoo, balsam, tvål man bjuds till och med på stylingprodukter. De hade även renoverat sen jag var där sist och resultatet blev riktigt bra.




Hemlagat indiskt

Torsdag den 5 maj

Morgonens planerade löpning byttes mot ett tufft cykelpass på lunchen, Therése körde 45 riktigt effektiva minuter så jösses vad nöjd jag var att jag kom iväg på lunchen.

Eftermiddaggen och kvällen har jag spenderat tillsammans med mina kollegor en konferens som sedan avslutades med en fantastisk god indisk middag som Jonas fixade. Har blivit lovad receptet och jag kan lova att det kommer att lagas väldigt snart här hemma.





Rosa morgonsteg

Onsdag den 4 maj




Imorse invigde jag mina nya Asics Nimbus som självklart är rosa, skorna var betydligt snabbare än mig denna kalla och regniga morgon. 10 km runt Kungsholmen med underställströja och vantar i maj månad vad hände med värmen.





Att jag igår morse cyklade i Central park kändes plötsligt väldigt långt borta.
Ska berätta mer om NY resan nu väntar en taxi för en heldag hos kund.



RSS 2.0